Denník N

Prezident to dal najprv na Fica vlastnou hlavou, Baštrnáka účinnou ľútosťou a nakoniec na Kaliňáka skutok sa nestal

Pravda, ktorú vám nik nepovedal. Prezident, ktorý reprezentuje Slovensko spôsobom, ktorý reprezentantovi neprísluší.

Môj rebríček závažnosti individuálnych zlyhaní z hľadiska trestnosti

  1. Ficova fľaša koňaku
  2. Procházkova myšlienka 50:50 za reklamu u Matoviča, vzápätí zavrhnutá.
  3. Lipšic oneskorené 32 dňové zaplatenie 822 a 719 €
  4. Kupovanie rómskych voličov poslancami Smeru
  5. Andrej Kiska daňový podvod pri voľbách s cieľom zabezpečiť si rovnejšie šance
  6. Kauza Osrblie
  7. Ladislav Fico nezaplatenie za prácu, odvodov, materiálu prevod na bieleho koňa
  8. Únik „typu blondínka“ materiálov z VOS.
  9. Five star residence
  10. Vlastnou hlavou do parlamentu

Pán Kiska servis? Prečo ste to prikázal uhrádzať cez účet firmy? Predsa ste si mohol dať prístup k svojmu účtu zamestnancovi aby zaplatil z vášho. Ak ste peniaze vložil do firmy a chýbali vám na kampaň, predsa vám mohli byť na súkromný účet poslané. Ibaže tam by sa nedalo optimalizovať, pretože ak by na tom nevideli nič divné a nemali by ste čo skrývať ako sám hovoríte, tak by okamžite už pred rokom ako sluší a patrí priniesli túto informáciu do médií sám. Nemusel by ste dnes vyzývať anonyma na diskusiu. V každom prípade vy ste na optimalizáciu nebol odkázaný. Takto ste bol viac než rok vydierateľný, čo ako vrchný veliteľ ozbrojených síl, nesmiete byť, najmä k tomu, že minulý rok ste podpísali zákony, ktoré znamenajú normalizáciu ako v 69, začatú na bratislavskej lýre, keď speváci museli vysvetľovať svoje texty, či náhodou nemysleli, niečo niečím proti strane.

Podstatou volieb, tak ako je to napísané v ústave je podľa článkov. 30 ods. 4: Občania majú za rovnakých podmienok prístup k voleným a iným verejným funkciám a článku 31: Zákonná úprava všetkých politických práv a slobôd a jej výklad a používanie musí umožňovať a ochraňovať slobodnú súťaž politických síl v demokratickej spoločnosti. Neznamená to však, že ak porušila jedna strana vlastnou hlavou pravidlá, tak to zakladá dôvod aby sa cheatovania(podvodu v hre) dopúšťali všetci ostatní.

Je zaujímavé, že keď premiér zverejnil daňové tajomstvo nevinného Matoviča, tak ste sa neozval. Karma je v tomto neúprosná, nezastal si sa ani ti nebudeš zastaný.

Aby sme sa rozumeli toto nie je samomilosť, ale je to podobné ako samoamnestia, trestnosť zaniká rovnako ako pri amnestii na skutok a nie na konkrétnu osobu, ale štát, ktorý si odhlasoval zrušenie amnestií, sa rovnako môže vrátiť k prehodnoteniu účinnej ľútosti najmä ak neboli splnené zákonné podmienky. Vzhľadom na to, že dnes už by ste čelil trestnému stíhaniu, lebo zákon o účinnej ľútosti je zrušený, ale tu je jasný motív, tak sa skrátka len bojíte, že by ste rovnako ako Bašternák na pochybách, či sa neskôr niekto na to nepozrie, lebo sú tam podmienky, ktoré nespĺňate a ste stále vydierateľný. Keďže je tam viacej spoločníkov polícia by mala problém s určením páchateľa ibaže vzhľadom na vašu reakciu zrejme existuje dôkaz, kde ste podpísaný. Preto verejne prehlasujete, že to bola iba chyba aj keď zrejmé, že sa to vôbec nemalo platiť z účtu firmy a nemalo sa to označiť ako marketing pre firmu a už vôbec nie si to zahrnúť do nákladov. Možno, že to je bežné ako vravíte a možno to mnohým podnikateľom prechádza, ale hlavný rozdiel je v tom, že to je volebný podvod a vy ste verejná činná osoba, ktorá reprezentuje smerom dovnútra a navonok. Je zvláštne, že svoje konanie považujete za názor. Vy ako hlava štátu by ste mali vedieť aký je veľký rozdiel medzi činom a názorom. Zatiaľ, čo vy rád schvaľujete trestanie ľudí za názor, tak názor, ktorý viedol k trestnej činnosti je trestný čin. Chápete ten rozdiel?

Vysvetlenie, že sa jedná len o zápočet, lebo Kiska predtým požičal firme peniaze je rovnako nulitné, lebo kde Kiska vice versa odviedol tú daň? Jednoduchá súvaha vám dokáže opak.

Nesprávajme sa ku Kiskovi ako ku kráľovskej rodine, je to náš reprezentant tak ako športový reprezentant, ktorý by sa dostal do reprezentácie podvodom. Ak by sa taký športovec našiel v národnom tíme, nechali by sme ho tam? Spomeňme si na amerického plavca Rayna Lochteho na olympiáde v Brazílii, ktorý sa zúčastnil vandalizmu, a potom sa to snažil zakryť vymysleným príbehom o prepadnutí na čerpacej stanici.

V obvinení, čo ste dnes zverejnil prestáva byť rozdiel medzi vami a mocnárskym pohľadom na úrad prezidenta. Masaryk, ktorý sa nechal vyobrazovať ako rakúsky monarcha na koni, tak vy teraz miesto toho aby ste sa ospravedlnil, začali ste obviňovať všetkých naokolo zo svojho zlyhania a prevzal ste rétoriku Róberta Fica, že treba zastaviť únik informácii typu blondínka.

Na margo vašeho vyjadrenia: v týchto dňoch sa rozhoduje, či Slovensko je alebo nie je mafiánskym štátom, to máte pravdu ak nie je, odstúpite, už len preto, že ste to verejnosti zatajili, lebo inak ste súčasť mafie a vaše vzdychanie vyzerá skôr tak, že je vám ľúto, že nemáme v ústave zákon na ochranu republiky a zákon o nekritizovateľnosti prezidenta ako v prvej Československej republike.

Keď sa poslanec Karel Pergler roku 1929 opýtal na to ako vládni poslanci vrátane Beneša prišli k svojmu nemalému majetku, bol z parlamentu vyhodený a bolo okamžite začaté trestné stíhanie a bol súdne obvinený, že mandát získal neoprávnene.

Pergler po 15 rokoch od vzniku Československej republiky na verejnom zhromaždení v Chicagu prehlásil, že režim Masaryka a Beneše v Československu nie je právnym štátom, ako ho predpisuje ústava. Práva jednotlivcov, ktorí sa im zneľúbia, nie sú rešpektované a cenzúra je oveľa horšia ako v Rakúsku a Uhorsku za bachovského absolutizmu. Jedného dňa tam bude vaše meno spolu s Ficovým.

Spomeňme na váš výrok, že obchod má prednosť pred ľudskými právami. Keď ste bol upozornený, že je to ďaleko za hranicou toho, čo je považované za demokratické a liberálne zmýšľanie, tak ste reagoval, že vy nie ste prezidentom 24 hodín a bol to len váš súkromný názor. Tu je vidieť aký charakter ste pán prezident, pretože ste teraz zareagovali úplne rovnako. Miesto toho aby ste priznal, že ste pochybil, ospravedlnil sa, sľúbil, že sa to už nestane, začnete ako kráľ, že za všetko môžu zlí radcovia. Predsa úlohou trestu je odradiť páchateľa a okolie od budúcej trestnej činnosti. Aký príklad ste dali verejnosti a najmä mládeži?

Avšak som pesimista pretože ako vždy sa začne falšovať história a skutok sa vlastne nestal.

Teraz najčítanejšie