Denník N

Prieskum, ktorý ma šokoval

Podľa prieskumu agentúry AKO, ktorý sa uskutočnil nedávno, tak najdôveryhodnejším lídrom politickej strany na Slovensku je Béla Bugár (Most-Híd), a najmenej dôvery má, naopak, Igor Matovič (OĽaNO). 

Prečo ma výsledky tohto prieskumu šokovali? To, že v našej politike to niekedy vyzerá ako v ZOO nie je výmysel. To, že politika istých vysokých „politických zvierat“ je naozaj dosť často zvrátená, tak to nie je tiež  výmysel. To, že sa na Slovensku stále kradne, tuneluje, a neustále vznikajú nové politické kauzy, tak to nie je tiež výmysel. Banda zlodejov pod názvom „POBIMA“ (POlitickáBIznisMAfia) si proste nedá pokoj, a stále nemá dosť, a ani to nie je žiadny výmysel.

No a do takejto „ZOOpolitiky“ sa potom dostane človek, ktorý nikdy predtým  v politike nebol, a ktorý začne nebojácne na tieto politické gorily, skupinu „POBIMA“ a iné politické pijavice verejne poukazovať. Smolu má však v tom, že tých rozkrádačiek je  tak veľa, a sú naozaj tak sofistikované, že sa naozaj veľmi ťažko dokazujú a preverujú. Preto, z toho dôvodu môžu mať niektorí ľudia možno pocit, že niektoré Matovičove obvinenia sú len jeho výmysly, a že sa tým chce len zviditeľniť, a preto je podľa nich možno pán  Matovič nedôveryhodný politik.

Práve títo občania by si však mali ešte pred voľbami uvedomiť, že pravdou, a nie výmyslom je,  že sa tu naozaj kradlo, kradne, a keď sa nič podstatné vo voľbách nezmení, tak sa tu bude kradnúť vo veľkom i naďalej. Dôkazom tohto môjho tvrdenia sú predsa všetky doterajšie veľké politické kauzy. Títo občania sa potom môžu pravom pýtať: „Keď má Matovič pravdu, a nie sú to jeho výmysly, tak prečo za veľké politické kauzy ešte nikto u nás nesedí?!“ Odpoveď je pritom jednoduchá: „Lebo nie sme v danej veci asi tak ďaleko, ako je Česko, a ani tak ďaleko ako Rumunsko, kde dokonca pre politickú kauzu padol aj ich premiér!“

   Takže to, že za tie mega rozkrádačky ešte nikto na Slovensku nesedí, už nie je problém pána Matoviča, ten robí len to, čo môže. Títo neveriaci, a obviňujúci pána Matoviča z výmyslov by si už mohli konečne uvedomiť, že poslanec Matovič neriadi ani políciu, ani SIS, a ani prokuratúru, a skupina „POBIMA“ sa sama predsa neudá.

O „politických gorilách“, bande zlodejov a skupine „POBIMA“ tu však vychádzajú knihy, a je to čítanie, z ktorého by aj tým neveriacim bolo veľmi zle. Najhoršie je to však odignorovať postojom, že všetky tie špinavé politické kauzy a knihy  sú len výmysly. Nebezpečné na tomto postoji  je aj to, že tak sa aj normálni ľudia môžu ľahko ocitnúť na nenormálnej a nemorálnej strane goríl, a to je už pre celé Slovensko veľmi zle.

Nie sme predsa malé deti, ktoré uveria všetkému.   Nie sme predsa malé deti, ktoré uveria gorilám, ktoré o sebe verejne prehlasujú, že nie sú gorily, a nepatria do skupiny „POBIMA“.

Ja si však na rozdiel od neveriacich osobne vážim každého, kto nebojácne hľadá pravdu i spravodlivosť, lebo vždy tvrdím, že Slovensko dopredu môžu posunúť, len múdri a morálni politici, a tým treba dať vo voľbách i moc.

Ako veterinár  trošku poznám zvieratá,  a ako poslanec bývalej FZ ČSFR poznám z tej vysokej politiky trochu aj tie „politické zvieratá“, a preto ľahko rozoznám naozajstnú „politickú gorilu“, a nedám sa politickým a gorilím marketingom i médiami tak ľahko zmanipulovať.

V Prahe som hlasoval za vznik  nášho milovaného Slovenska, a preto mi nie je jedno, ako  sa tu darí skupine „POBIMA“, ako sa naše Slovensko cez stále nové špinavé politické kauzy tunelovalo, tuneluje a rozkráda. Biologický vývoj a celá evolúcia nám odkazuje, že ten správny smer je od opice k človeku. Rešpektujme to, a nedopusťme, aby na Slovensku vývoj išiel naspäť, teda smerom od vlády človeka, ku vláde goríl. Nedošetrených politických škandálov a káuz tu predsa na Slovensku bolo naozaj už doteraz  dosť.

Koľko však káuz už aktívne objavil, a na koľko káuz poukázal najdôveryhodnejší líder politickej strany na Slovensku  pán Bugár? Pritom v politike je už desaťročia, a nie pár rokov, ako pán Matovič. Prečo to má asi v takýchto prieskumoch pán Matovič ťažké, a pán Bugár tak ľahké? Lebo ťažko sa na Slovensku dokazuje pravda. Lebo ľahko je byť v politike nevýrazným aj desiatky rokov.  Lebo je veľmi namáhavé a ťažké  po Slovensku naháňať gorily a skupinu „POBIMA“, a je naopak veľmi ľahké dookola desaťročia opakovať politické frázy, a hrať sa za ochrancu menšín, ktoré už roky majú na Slovensku deklarované rovnaké práva, ako my všetci.

Preto tieto pre mňa šokujúce výsledky prieskumu dokazujú len jednu vec. Vymývanie mozgov, a masmediálna manipulácia stále pokračuje, a darí sa jej stále dobre, lebo podľa mňa najmenej dôveryhodným politikom sa stal ten, ktorý patrí k tým, ktorí naháňajú a objavujú gorily a skupinu „POBIMA“ po celom Slovensku najviac, a to je zlou správou ani nie tak pre pána Matoviča, ako hlavne pre Slovensko.

P.S.  J. Baldwin nám radí: „Nie všetko, čo si uvedomujeme, môžeme zmeniť, ale vôbec nemôžeme zmeniť to, čo si neuvedomujeme.“ Preto, až keď si tí, ktorí pánovi Matovičovi neveria  uvedomia, čo pre nich robí podľa zverejneného prieskumu najnedôveryhodnejší Matovič, a čo pre nich robí najdôveryhodnejší Bugár, tak svoj postoj možno rýchlo zmenia.

Teraz najčítanejšie

Bindas Tibor

www.Bindas.eu "3M" Moc Morálnym Múdrym a Slovensko bude silné a spravodlivé pre všetkých. Moje blogy sú moje podozrenia, hodnotové súdy, fikcie i satira na veci verejne. Sú písané vo verejnom záujme.