Denník N

Primátor Košíc je nezvestný!

Kde sa vlastne Richard Raši momentálne nachádza? Hoci sa neustále hlási na svojom účte na Facebooku, nikto ho nevie nájsť. Situácia už zašla tak ďaleko, že po ňom vyhlásili pátranie. Košická polícia vyhlásila pátranie po 45-ročnom Richardovi R. z Košíc. Ako upozornila košická policajná hovorkyňa je potrebné mu doručiť informácie o dianí v meste a vypočuť ho. Raši sa však podľa nej zdržiava na neznámom mieste a občanom Košíc pri telefonickom kontakte poskytuje zavádzajúce informácie o mieste svojho pobytu. Fikcia?

Arogancia moci nám všetkým Košičanom napľula do tváre za posledné týždne viackrát. V Košiciach nám klamú a zavádzajú nás. Barani  z nás robia ovce.

V čase, keď 13.6.2016 prišlo na zastupiteľstvo viac ako 1000 ľudí, mali poslanci guráž na to, aby potvrdili biznis pre „svojich ľudí“. Odvolávali sa pritom na petície, ktoré doteraz nedokázali zverejniť a predložiť. 4000 ľudí vraveli… Otvorené a transparetné Košice z predvolebných billboardov sa zmenili na Košice krémešovej mestskej polície, nelegitímne brániacej slobodnému prístupu Košičanov na verejné rokovanie mestského zastupiteľstva v poloprázdnej sále.

V čase, keď pred magistrát mesta Košice prišlo 2000 ľudí a deň na to prebiehali televízne diskusie na najväčšiu tému posledných dní – tému parkovania, animátor Raši bránil svojho kolegu Kaliňáka v Bratislave. Nám, aktivistom, výsmešne odkázal, nech sa pred kamerami dohodneme s EEI, ktoré nám nie je partnerom. Pozabudol asi, že to on podpisoval všetky zmluvy s EEI.

V čase, keď v Košiciach spúšťali revolučné zmeny v parkovaní, animátor Raši robil selfie fotky pri otváraní kúpaliska ČH a odmietal všetky výzvy na kontrolu pripravenosti systému a zmeny systému v prospech občanov. Jemu sa systém zrejme javil ako pripravený. Vám?

V čase. keď petíciu proti pseudokoncepcii parkovania od „ich firmy“ podpísalo viac ako 12 000 košičanov a ľudí žijúcich v Košiciach, nás označujú za stroskotancov, buričov, prospechárov, vandalov a podávajú vyfabulované trestné oznámenia.

V čase, keď po celých Košiciach osadzujú značky bez všetkých potrebných povolení a v rozpore so zákonom a priamo tým ohrozujú bezpečnosť košičanov, vedenie nášho mesta zmizlo, neexistuje. Strčilo hlavu do piesku presne ako nedávno počas nezvládnutej rekonštrukcie električkových tratí spriatelenou firmou.

Prečo? Lebo chránia „svojich ľudí“. Čakajú v tichosti a spoliehajú sa na staré známe heslo politických bardov: „Každé čudo tri dni trvá“ Veď ľudia zabudnú a voľby sú ďaleko. Dáme kúpanie, dáme piknik, zaplatíme pár behov, dáme tričko I Love Košice, vymažeme negatívne komentáre na Facebooku, vytvoríme pár „fake“ stránok na ohováranie odporcov a budeme sa tváriť, že sa nič nedeje. Hlavne nespájať jeho animátorsku excelenciu Richarda Rašiho s niečím negatívnym. Hlavne sa usmievať, veľa fotiť a klikať tie „lajky“…

Pýtam sa Vás Košičania: “Čo dôležitejšie má Richard Raši a vedenie mesta na práci, ako riešenie a komunikovanie najhorúcejšieho problému mesta Košice?

 

Pre viac informácii klikni:

Teraz najčítanejšie

Ladislav Lorinc

"CHÝBAJÚ MI RYTIERI, ROVNÍ CHLAPI... V POLITIKE, V UMENÍ AJ V ŽIVOTE"