Denník N

Profesionálna skupina bankových lupičov v akcii – Slovenská národná strana.

Ak sa tí prví sústreďujú na vykrádanie bánk a rabovanie peňazí, tí druhí sa zameriavajú na vykrádanie eurofondov a teda tiež rabovanie peňazí. Škandál, ktorý bublal pod pokrievkou už niekoľko mesiacov, vyrazil onú pokrievku a takmer roztrhal aj hrniec. Na ministerstve školstva sa rozdeľovali eurofondy spôsobom typickým pre túto „hrdú, odbornú a slušnú“stranu. Proste dostal ten, ktorý bol na straníckom zozname. Vysoké školy a univerzity, ktorých jednou z prioritných úloh je okrem výchovy budúcich vedcov aj výskum a vývoj nových technológií, dostali od Dankových nominantov akurát tak na pamiatku  kapitánske výložky, ktorých sa on nedávno vzdal. Ešteže boli pobozkané!

Škandál a podvody pri rozdeľovaní eurofondov nadobudol také rozmery, že prinútil k reakcii inak v zásade servilnú akademickú obec. Autormi listu ministrovi školstva Plavčanovi boli rektori Univerzity Komenského, Slovenskej technickej univerzity, Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, Technickej univerzity v Košiciach, Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre, rektorka Žilinskej univerzity, Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach a predseda Slovenskej akadémie vied. Resumé tohoto listu je jednoduché a je ho už tlmočím mojimi slovami : „Vaši ľudia umožnili cez pofidérne projekty ukradnúť desiatky miliónov €! Vaši ľudia okradli univerzity a študentov práve o tie desiatky milónov €, ktoré postupne skončia na účtoch v Karibiku, na Cypre, alebo v inom podvodnom, či skôr podvodníckom raji. Slovenská veda z nich už nikdy neuvidí ani cent a vďaka „odborným, hrdým a slušným“banditom, bude Slovensko vyrábať o pár rokov akurát tak oje do konských záprahov, bryndzu, alebo drevené štipce na vešanie prádla“.

V SNS sa nezmenilo absolútne nič. Natreli síce nanovo fasádu, bordel tatu vymenili za iného, ale staré šlapky slúžia ďalej. A so starými šlapkami sa skutočne nedá otvoriť nový bordel.

Navyše, ak súčasný vedúci organizovanej „národnej“, ufff…, skoro som napísal zločineckej skupiny, ako by chcel svojím gestom pri bozkávaní vojenských epolet odkázať slovenským vedcom : Ja som pobozkal výložky a vy ma zase môžete bozať…

Teraz najčítanejšie