Denník N

Program SaS pod lupou, niektoré body sú tak kontroverzné, že ich musím nazvať Thyssenove, ktorý tajne podporoval Hitlera

niektoré body sú proti pracujúcim, niektoré falošne odvodené, niektoré diletantské…

Milan Krajniak, posledný križiak, tento rok v RTVS skoro úplne zopakoval myšlienku nútenej práce spojenú s núteným presťahovaním rómskych občanov, ktorá po vypuknutí týfusu viedla počas Slovenského Štátu k tzv. slovenskému rómskeho holokaustu. On si vôbec neuvedomoval, že tu existujú nejaké ústavné zákony, sloboda pohybu a keď vytiahol veľké fotografie tábora, kde by mali bývať, uvedomil som si, že tieto myšlienky sa objavujú bez ohľadu na to aby niekto bol kovaný hejľudák.

Friedrich Thyssen sponzoroval Hitlera, lebo bol proti odborom. Do Thyssenovej dynastie patrí aj Karel Swanzenberg. Fritz Thyssen založil počas ekonomickej depresie  Vereinigte Stahlwerke AG, konglomerát železa, oceľe, uhlia v tom čase najväčší producent oceľe v Európe. Nacistickému Nemecku dodával vojenskú techniku, ľode, ponorky atď.  V roku 1953 bol konglomerát obnovený ako Thyssen AG a v roku 1997 sa spojil s KruppHoesch do ThyssenKrupp AG. 

Ak si pozriete video v ktorom sa hovorí o dodávke U-boat do Indie, vyzerá to ako keby nacisti vojnu ani neprehrali. Nie všetky myšlienky z nacistického Nemecka vymizli.

https://www.youtube.com/watch?v=PVB5BI8hsAI

No teraz sa pozrime na agendu 2020, čo je vraj výkladná skriňa ekonomického myslenia. Keď už sledujeme skryté nacistické odkazy, treba sledovať aj u ostatných strán. Dajte digitálnu podobu dvoch dvojok cez seba a máme svastiku.

Niektoré body v programe SaS ako keby písal Thyssen a jemu podobní magnáti sám. SaS ruší úplne bezmyšlienkovito, bez vysvetlenia a bez náhrady a ignoruje ľudský faktor, prečo tieto veci boli zavedené.

3.1.2. Zrušíme sadzby minimálnych mzdových nárokov.

Z vlastnej skúsenosti môžem potvrdiť, že je to dobrá vec, väčšinu ľudí vo firmách vôbec nezaujíma, prečo by mal rovnako pracujúci minimálne mať rovnakú minimálnu hodinovú mzdu. Zbytočne to vyvoláva nespokojnosť, ktorá rozoberá firemné vzťahy. Ak SaS nemá vysvetlenie, je to čisto ideologická vec. Adama Smitha neberiem, to vôbec nevysvetľuje ako riešiť rodinkárstvo a Keitelizmus.

3.1.4. Zrušíme definíciu závislej činnosti

ruší a ničím ju nenahradzuje, žiadna ochrana zamestnanca pred narcizmom a bossingom či mobbingom.

3.1.8. Zrušíme zodpovednosť zamestnávateľa za agentúru dočasného zamestnávania vo veci rovnakých podmienok pre kmeňových a agentúrnych zamestnancov.

Prečo by nemali mať rovnaké podmienky?! Tu je vidieť Sulíkova neskúsenosť z reálneho sveta. Daj mužovi možnosť aby sa správal ako blázon a on sa aj tak chovať bude.

4.1.5. zrušíme pre malé a stredné firmy mať program vlastnej činnosti. Ide o prevenciu financovania terorizmu alebo legalizáciu príjmov z trestnej činnosti, čiže aj tajného financovania strany ako NDSAP cez spleť firmičiek, tak ako pred a počas druhej svetovej vojny.

potom je tu niekoľko sporných bodov, ktoré nevylučujem, že by sa mohli uskutočniť avšak ich odôvodnenie je často falošné.

4.1.2. zrušíme povinnosť tvoriť rezervný fond v obchodných spoločnostiach. SaS argumentuje, že je to len fiktívne a v skutočnosti si môže podnikateľ robiť čo chce. To predsa nie je dôvod na zrušenie, ale na opravu zákona.

4.1.6. zrušiť povinnosť mať organizačný poriadok pre malé a stredné firmy.

S prepáčením, keď firma s 150 zamestnancami si nevie napísať na jeden list, kto má aké kompetencie vo firme, tak nech nepodniká a v malej firme je to otázka dvoch minút.

4.1.7. zrušiť povinnosť oznamovať úradom otváracie a prevádzkové hodiny. SaS argumentuje tým, že už v inom zákone už obec stanovuje všeobecne rámec takýchto hodín a prečo by mal ešte posielať ak to splňuje. Prevencia SaS asi moc nehovorí. Takto by sa podnikateľ o takomto nariadení dozvedel až keď dostane pokutu za ich nedodržanie.

4.1.10 zrušiť povinnosť registratúry a registračného plánu pre súkromnú sféru. Ako človek 12 rokov pôsobiaci v ISO systéme a poznajúc ľudský faktor: „Nech si skúsi Sulík nájsť doma ponožky bez manželky:-)“. Taký Bašternák sa určite poteší. Jediné s čím súhlasím, je aby to mohol vykonávať ktokoľvek aj bez maturity.

4.2.6. Zdobrovoľníme sociálny fond. Vôbec žiadna úvaha, prečo to asi existuje. Aj napríklad gastrolístky či darčekové poukážky sa vyplácajú z tohto fondu.(peniaze, ktoré zaručene ostanú v Slovenskej ekonomike)

4.2.8. zrušíme zákaz predaja po uplynutí doby minimálnej trvanlivosti. V odkaze sa hovorí už po dátume spotreby. Obidva termíny s tým, čo autor myslel, sú chybne použité. Jednak doba je čechizmus úplne to stačí bez toho slova.(po uplynutí doby minimálnej trvanlivosti) a jednak dátum spotreby je významovo mikrobiologicky-potravinársky iný termín. Minimálna trvanlivosť znamená, že daný výrobok po tento dátum má garantované vlastnosti,  za ktoré sa výrobca zaručuje a aj po uplynutí termínu, nie je zdraviu nebezpečný a zákazník to môže posúdiť sám svojimi zmyslami, kým dátum spotreby znamená, že po polnoci už niektoré mikrobiologické hodnoty môžu byť cez normu.

4.3.1. znížime počet viazaných činností. Úplne chýba vysvetlenie. Skrátka ideologicky teória voľného trhu. S.R.O.-čkári, ktorí zakladajú firmy, len aby ich jedného dňa mohli previesť svoje firmy na bezdomovcov budú mať určite radosť.

4.3.2. presunieme viaceré z remeselných a viazaných živností do voľných živností. Nočná mora IT s vrtačkou:-). typický príklad alibizmu, miesto toho aby sme vytvorili vzdelávací kurz s výučným listom, tak to dáme komukoľvek. Hlavne ak je tam slovíčko viaceré, tak to je také opatrenie, že slovami Sulíka by sme obhrýzali brezy.

4.3.7. zrušíme povinné členstvo v komorách. SaS bez vysvetlenia ruší, všetko dobrovoľne, bez analýzy ako by to dopadlo.

4.4.1. zrušíme investičné stimuly. To sa zrušiť nedá, pretože za to sa považuje aj stavba cesty. A ako chce potom SaS vysvetľovať EU, že to nie je investičný stimul? Ako chce rozvíjať chudobné regióny?

4.4.3. presunieme fondy do verejných infraštruktúrnych investícii. Nie je to náhodou Veľké projekty typu Fico a zrušenie podpory vedy a výskumu?

4.6.3. a 4.6.4. štát nebude vyplácať platby (napríklad Váhostav) zhotoviteľovi ak najprv nemá vyplatených subdodávateľov. Umožníme po splnení určitých podmienok priamu platbu subdodávateľovi(kolaudačné rozhodnutie). Koľko diaľnic také rozhodnutie má? Väčšina je v predčasnom užívaní, čiže ten malý živnostník by sa svojich peňazí nikdy nemusel dočkať.

Načo to takto komplikovať? Prečo to nemôže byť ako inkaso? 20% by bolo pozastavených do doby potvrdenia alebo systém, ktorý som opísal v blogu červené kravaty a biele goliere? Minimálne  platba do 14 dní za použitý materiál?

4.7. prečo v bode reštrukturalizácie ak sme tu mali kauzu Váhostav, nie sú uprednostnení malí živnostníci, firmy a až nakoniec banky? Banku založíte kedykoľvek, ale nevyplatené faktúry končia samovraždami obyčajných ľudí. Každý z nás aspoň z počutia počul o takom prípade. Bankár pôjde do druhej banky.

5.1.1. zrušíme tabuľkové platy. tak podľa čoho budú platení, podľa koho? Chcete nízkym platom šikanovať dovtedy kým neodíde sám? Dávať svojim kamarátom vysoké platy?

To je narcistická politika!

5.3.6. váhy z 2 na tri roky. No malé váhy, môže byť, ale veľké by mali byť každé dva roky a policajné prenosné aj ročne.

Od bodu 5.4. sa dá povedať, že sa jedná o veľmi dobré opatrenia, ktoré však nevyrovnávajú pochybenia v predchádzajúcich. Za tento program by si SaS zaslúžila maximálne 45 %.

Avšak v boji proti korupcii ani slovo o nezávislosti súdnej rady od politikov a podobne, avšak toto má starosti Despisista Alojz Baránik[1,2,3,4], ktorý napriek tomu, že je člen Ústavnoprávneho výboru NR SR, schvaľuje Žitňanskej diktátorské zákony nad Justíciou, ktorého asistentkou je právnička Mgr. Miroslava Ficová za mesačnú odmenu 1400 €, pričom pán Baránik má advokátsku kanceláriu, ktorá má medzi klientami americkú spoločnosť poskytujúcu služby bankám, čo teda vyzerá, že sponzorujeme zisk firmy Baránika.

 

Teraz najčítanejšie