Denník N

Republiku bude treba po Smere zas naštartovať ako službu občanom

Slnovrat
Slnovrat

Latka charakteru slovenskej spoločnosti je kvôli indivíduám zo strany Smer hovadsky nízko.

Ktovie koľko by sa dalo investovať do školstva , do zdravotníctva, do sociálnej siete, keby indivíduá pod hlavičkou politiky Smeru mali nejaké vízie. Keby im nešlo len o ich vlastné podnikateľské zámery, o čo najvyššie osobné dividendy vytiahnuté z firmy Štát, s.r.o. do vlastných vreciek.

O indivíduách v strane Smer som vám celé predvolebné obdobie dookola hovoril: Im ide len o to byť zvolení. Len byť zvolení.

O nejakú službu občanom, predstavu a vízie ako by mala vyzerať slovenská spoločnosť či Slovenská republika – o to nikomu z nich nikdy nešlo.

O nejakú politiku? Ale  prosím vás, to indivíduá zo Smeru len vyrušuje pri podnikaní vo firme Štát, s.r.o.

Keď sa lepšie prizriete na hospodárenie Slovenska… No radšej sa prosím neprizerajme (7 zistení OKS o účte Ficovej vlády za rok 2015). Ktovie koľko by sa dalo investovať do školstva , do zdravotníctva, do sociálnej siete, keby indivíduá pod hlavičkou politiky Smeru mali nejaké vízie. Keby im nešlo len o ich vlastné podnikateľské zámery, o čo najvyššie osobné dividendy vytiahnuté z firmy Štát, s.r.o. do vlastných vreciek.

Ale občania rozhodli. Nechali sa kúpiť za odrobinky od hostiny. Ani alobal vám na ne nedali.

Nikto to za nás občanov nespraví

Veľmi dobre viem, že takto to nechcem. Preto som sa angažoval počas obdobia 2012-2016 hlavne v internetovom priestore. Preto som sa prihlásil ako Priateľ slobody pri možnosti kandidovať do NR SR.

Preto sa snažím angažovať aj teraz. A viac a viac.

V prvej iterácii po Smere, nech už skončí zajtra, pozajtra alebo v roku 2020, bude postačovať aj len robiť jednoduché a seriózne veci. Prehľadné, s otvorenými kartami, otvorenými kontami, za jasných platových podmienok a majetkových pomerov.

Verte mi, nič viac nebudeme potrebovať. Latka charakteru slovenskej spoločnosti je kvôli indivíduám zo strany Smer hovadsky nízko.

Mne jeden plat stačí pre službu voličom. Nemám problém s otvoreným hospodárením, podrobným majetkovým priznaním.

Som lekárnik a po skončení politickej kariéry zas budem lekárnik. Moje vzdelanie mi nik nevezme a voľných pracovných ponúk  na miesto expedienta do lekárne nájdem do hodiny 5 na každý prst.  Ja naozaj nemusím byť pribitý k stoličke, hlasovať proti svojmu svedomiu len preto, že by som nemal z čoho platiť hypotéku (ani tú nemám) a držať hubu a krok na straníckej pôde.

Snáď sa nám slobodným podarí presvedčiť vás, že práve toto je dôležitá podmienka pre prvú iteráciu k normálnosti po tom, ako sa podarí skoncovať s podnikateľmi vo firme Štát, s.r.o.  v najbližších  voľbách.

Samý podnikateľ, žiaden politik

Nie, priatelia, v stranách Smer a Smeru podobní (Most, Sieť, SNS) dnes niet jediného politika. Ak aj nejaký sú, sú utisnutí niekde v zadu a dole.

Už som spomínal, že bežne vo svete nemá liberál problém byť v koalícii so sociálnym demokratom. Ale to platí pre politiku, nie pre smeráckych podnikateľov. Tí utisnutí sociálny demokrati musia svoj myšlienkový prúd zas zreštaurovať. Noví, iní ako dnes. 

V Smere a strane Smeru podobní sú to dnes len podnikatelia a ich zamestnanci vo firme Štát s.r.o., ktorí sú stranou.  Od predsedu až po posledného starostu. Jedinou ich schopnosťou je podnikať za cudzie peniaze a vyplácať si tučné dividendy získané výberom daní od nás občanov.

Celá aféra okolo Váhostavu-SK, okolo CT-čiek, okolo kompy v cene mosta a teraz okolo vratiek DPH ukazujú túto prapodstatu osobného charakteru a životných cieľov, s ktorými do politiky tieto indivíduá išli. Všetky tieto aféry zotreli akúkoľvek hranicu medzi politikmi a ich kmotrami či šedými eminenciami. Sú tam tak pomiešaní, že je to jeden homogénny augiášov chliev.

Nie, nestačí hovoriť, že nemajú vízie. Treba pomenovať ich hlavné motivácie. Nie na ich odpovede na otázky, ktoré im položíme, máme pozerať. Ale na základe ich skutkov, na základe toho, ako z každého ich prejavu či skutku kričí ich podnikanie vo firme Štát s.r.o.

Ono by naozaj stačilo, aby sa tie hovadiny nediali.

Slovenská republika nie je firma, aby podnikala

Slovenská republika je štát – útvar, ktorý si tvoria sami občania pre seba, aby spoločne spravovali veci, ktoré má zmysel spravovať spoločne. Obranu a ochranu domova, zdravie ľudí, školstvo – našu budúcnosť, ekonomickú infraštruktúru a pravidlá a sociálnu záchrannú sieť ako poistku keď sa nezadarí.  To je to, kam sa musíme po návrate z pomýlenej cesty na ktorú nás zaviedli indivíduá zo Smeru vrátiť. K základným úlohám štátu. Tie budovať, zlepšovať, posilňovať!

Aby sa nám na Slovensku dobre žilo a pracovalo. Všetkým občanom! Nie len tým, ktorí si svojim hlbokým predklonom vyslúžia označenie „náš človek“.  Aby k nám ľudia z ostatného sveta radi chodili, aby sme boli príkladom dobre spravovanej spoločnosti pre zvyšok Európy.

V prvom rade, občania Slovenska, si musíme v najbližších voľbách  vziať svoj štát späť. Čím skôr voľby budú, tým menej budeme každý jeden z nás škodní.

Za vlády indivíduí v strane Smer sa zrýchlil odchod občanov Slovenska za prácou do okolitých štátov. Za vlády indivíduí v strane Smer sa zvýšilo daňové zaťaženie občanov Slovenska. To sú logické tvrdé dáta o schopnosti podnikateľov vo firme Štát s.r.o. slúžiť občanom Slovenskej republiky.



Teraz najčítanejšie

Martin Pilnik

Lekárnik - optimista.
Liberál, pravičiar, člen SaS, člen zdravotníckeho tímu SaS. www.politik.pilnik.sk
Kandiduje do NRSR ako číslo 64 na kandidátke SaS. [Autorom fotografii, ak nie je uvedené inak, je ©Martin Pilnik]