Denník N

Richard Sulík – najväčšia hrozba Slovenska

Čítate správne, nie je to Kotleba ani Fico, Procházka či Matovič. Nie je to rozkrádanie eurofondov a hospodárenie s verejnými financiami. Už nie je hrozbou prechod strany Most-Híd do koalície so Smerom. Nie je to Váhostav ani slovenskí hokejisti. Je to Richard Sulík.

Časy, kedy sa ľudia hrdo bili do pŕs hlásiac, že zrušia Kotlebovú fašistickú stranu pre ich fašistický program sú už preč. Ľudia už taktiež zabudli na to, ako ich podviedla strana #SIEŤ na čele s Procházkom či MOST-HÍD, hlásajúci, že spoločne s SNS nikdy v živote do koalície nepôjde (teda, správne by bolo, ak by povedal, že so stranou SaS nikdy nepôjde) a nespojí sa so SMERom.

Najväčší problém Slovenska sú statusy a komentáre Richarda Sulíka. Problémom je, že aktívne pracuje a poukazuje aj na zlé rozhodnutia Európskeho parlamentu. Ľuďom evidentne vadí, že Richard Sulík nejde mainstream, ale dovolí si mať pripomienky a návrhy. Vadí im, že si dovolí svoj názor povedať a vyargumentovať nahlas aj v nemeckých médiách a že je mienkotvorný. Vadí im, že nechce prijať utečencov v Európe ihneď, ale chce návrh o kvótach upraviť minimálne tak, aby štáty mali stále slobodnú voľbu a neboli pod diktátom.

Áno, Richard Sulík povie občas blbosti a nie je to žiadny svätý. Má svoje chyby a urobil prešľapy. Napíše veci, s ktorými mnohí nesúhlasíte. Teraz sa tu ale hráte ako veľmi vám to vadí. Píšete do komentárov ako má zastupovať Slovákov a že si nemôže dovoliť mať vlastný názor. To vážne? Prečo pri ostatných politikoch zatvoríte oči a neriešite to ďalej? Prečo to riešite iba pri Richardovi Sulíkovi? Prečo vás, voličov MOSTU a SIETE, neštve, aký podraz bol na vás spáchaný? Prečo to už neriešite ďalej, ale denno-denne radšej riešite SaS a Richarda Sulíka? Ste ľudia ovplyvnení hlasom „nezávislého“ denníka a ľudí, ktorí okolo neho pracujú. Váš názor je tvorený podľa toho, čo napíše „objektívny“ denník. Začínate sa správať ako fanúšikovia alternatívnych (konšpiračných) médií. Už nie ste tí, ktorí si overujú fakty – už bezhlavo veríte pár autorom a ich myšlienkam, ktoré si prečítate v „nezávislom a objektívnom“ spravodajstve.

Téma Richard Sulík žije, žiaľ, aj po voľbách. Nie, nie je to Váhostav, ktorý žil dva mesiace. Nie je to ani Fico a kauzy vlády, ktoré ľahnú popolom po mesiaci. Vari ste už zabudli na prísľub pána premiéra, že po voľbách oznámi odkiaľ mal dokumenty z finančnej správy a daňového úradu ku kauze Matovič a RegionPress (alebo azda zabudol povedať, po ktorých voľbách?)? Už to taktiež nie je ani postrelenie imigrantky na hraniciach a nefunkčnosť kontroly nášho (policajného) štátu. Už to nie sú nenávistné a protiprávne fašistické či rasistické statusy na Facebooku, ktoré sa netrestajú. Už to nie je Krym a vojna na Ukrajine, ani „zlé Rusko a dobrá Amerika“. Už je najväčším problémom Slovenska práca Richarda Sulíka.

Zdroj úvodného obrázka: Archív SaS

Teraz najčítanejšie