Denník N

Rišo, Kotlebov tanečník

Je všeobecne známe, že Mariana Kotlebu už v kolíske pobozkali múzy Thaleia, Melpomené a Terpsichoré, vďaka čomu je excelentným odborníkom v oblasti divadelníctva a všetkých druhov umeleckého tanca. Konečne, dokázal to už priamo v praxi, keď uchránil účastníkov divadelného predstavenia pred odpornými vulgarizmami a rovnako sa snažil uchrániť skutočných milovníkov tanca, pred dekadentnou, priam pornografickou produkciou pseudoumelcov. Preto veríme, že nielen čitateľov, ale aj samotného znalca umenia, výrazne obohatia choreografie, ktoré predvedú jeho fanúšikovia na čele s všeobecne nadaným Rišom.

Napred však Riša predstavme. Volá sa Richard Tisza a je z Rožňavy. Širšej verejnosti je známy skôr prostredníctvom produkcie stránky Naše Slovensko, kde pohostinne, obetavo a bez nároku na honorár, vystupuje v množstve koláží. Na Faceboku má profil Rišo Tisza a práve odtiaľ pochádzajú zábery tanečných kreácií umeleckého súboru „Náci művészeti táncegyüttes.“ Pred časom bola o podujatí zmienka v Je to tak.

titulka

Vychutnajme si teraz mužnú krásu tanečníkov. Ich ladné pohyby a perfektne zvládnuté náročné choreografie. Pred Hnídkom, pardon, Ortelom a týmito baletnými majstrami, bledne závisťou Čajkovskij a jeho Luskáčik so svetoznámymi sólistami Baryšnikovom či  Nurejevom, aj Labutie jazero s Majou Pliseckou.

t-1-spt-sp-2t-spoj-5t-3-sp

Rišo však nehviezdil iba na doskách, ktoré znamenajú svet, ale napríklad aj na akcii organizovanej vodcom v Krásnohorskom Podhradí. Odtiaľ pochádza aj jeho známa emblematická fotografia použitá v záhlaví blogu.

t-kp-sp

Keď nás už Rišo potešil svojim ladným pohybom aj akčnosťou a odvahou, nazrime na jeho profil. Rišo, ako vidieť, miluje svoju zem.

15-5-16

Je hrdý Slovák

26-6-15

Jeho skutočným prezidentom je jeho takmer menovec

18-7-15

Je verný svojim ideálom
2-9-15

Vie, ako treba s pravou slovenskou pohostinnosťou privítať cudzinca

23-10-15

Je za Kotlebu. Dúfajme, že aj Kotleba je za Riša.

11-11-15

Zdá sa, že mu v Európe chýbajú jednotky SS

19-11-15

Propaguje lásku k vlasti
12-12-16-a

Aj novú kolekciu známej  značky Ansgar Aryan

22-12-15-a

Patrí k dobrým ľuďom

23-12-15

Má rád kvalitnú literatúru

8-1-16

Aj Vodcu

21-1-16

Vie sa potešiť nielen z víťazstva svojich, ale aj z prehry tých druhých

30-1-16

A tých druhých, ako sa zdá príliš nemiluje

6-2-16

Zdieľa výzvu Jakuba Škrabáka, vodcu Slovenskej Pospolitosti

25-7-16

Tvoja krv zemi, tvoje srdce národu! Teraz neviem, jeho krv, či moja?

19-7-16

A má rád čierny humor

31-10-16

Verím, že chorovod krepčiacich mužných tiel vlastencov, ktorí bojovým tancom utužili pevné bratstvo pravých árijských mužov, ako aj ukážky z Rišovho profilu boli pre vás prinajmenšom takým obohatením, ako pre mňa.

tisza-sp

9.1.2017

Bonus na záver. Medzi účastníkmi narodeninovej oslavy a koncertu skupiny Tomáša Hnídka, Ortel, bol aj J. S, súčasný nezávislý primátor nemenovaného mestečka na Gemeri.

slovak-spoj

 

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.