Denník N

Robí Fico z Kotlebu budúceho koaličného partnera?

Nie, že by ma dojal osud týchto vyznavačov toho najhoršieho, čo zažilo v histórii ľudstvo. Práve naopak. Ale oznámenie generálneho prokurátora Čižnára o tom, že podal návrh na zrušenie Ľudovej strany Naše Slovensko, museli v jej centrále pod Urpínom privítať šampanským. Vyrobiť zo seba martýrov nemuseli oni, spraví to za nich niekto iný.

Predovšetkým si treba ujasniť, že tento návrh má dve strany mince. Politický a právny. Ak je ten druhý akokoľvek opodstatnený, z toho prvého trčí politcký politický príkaz ako slama z bagančí poľnohospodárskeho nádenníka. Kotlebovi holohlavci sa totiž odlišujú od niektorých smeráckych poslancov iba vyhranenou a príliš primitívnou rétorikou a tým, že ich lebečné dutiny sú preukázateĺne hladké zvonku, pokým hlavy niektorých smerákov predovšetkým zvnútra. Stačí si totiž spomenúť na obhajcov Tisovho fašistického slovenského štátu zo smeráckej stajne :  https://domov.sme.sk/c/6685655/v-smere-o-tisovi-nemaju-jasno-vo-vojnovom-state-vidia-aj-pozitiva.html#axzz4hmkmnKsZ a máte odpoveď na to, ako to vlastne s „nenávisťou voči fašizmu“ v skutočnosti je. Zľahčovanie viny, odvolávanie sa na „ekonomickú prosperitu“, či dokonca Jarjabkove slová o tom, ako majú Slováci samobičovací komplex! Popieranie holokaustu a vyznávanie ideológie a hodnôt fašizmu, je podľa našich zákonov trestné. Ale zdá sa, že iba pokiaľ ide o kotlebovských „intelektuálov“. „Intelektuáli“ zo Smeru to majú zrejme dovolené a ako dôkaz si stačí pozrieť link, ktorý som uviedol vyššie. Keď som podával za výroky týchto „významných osobností“ trestné oznámenie za propagáciu fašizmu, postup prokuratúry bol presne rovnaký, ako tisíce razy predtým a výsledok rovnaký ako bude tisíce razy potom : Skutok sa nestal.

Ak dnes podáva Čižnár návrh na Najvyšší súd, aby tento rozhodol o zrušení „zelených tričiek“, možno na jednej strane naozaj ide o jeho snahu zamedziť pôsobenie týchto duševných  bezdomovcov v slovenskom parlamente, ale jednou vetou treba dodať, že predovšetkým ide o premiérove premiérové predstavenie v „boji“proti fašizmu. Za tento amatérsky výkon však nedostane ani Oscara, ani cenu Thálie, dokonca ani kedysi mimoridne obľúbenú a svojimi výhodami bonitnú 255 aktívneho účastníka protifašistického odboja.

Na zrušenie kotlebovcov dali kotlebovci samotní v minulosti toľko dôvodov, že dnešná „aktivita“ prokuratúry vyznieva nie ako zmeškanie vlaku, ale celého železničiarkeho grafikonu. Ak dnes generálny prokurátor Čižnár tvrdí, že svoje rozhodnutie opiera o listy takmer 170 občanov, ktorí sa na neho s týmto podnetom obrátili, mal by zároveň uviesť ich konkrétne mená. A súčasne by mal uviesť mená občanov, ktorí ho v tisícoch upozrňovali na to, že politici kradnú.

Zrušenie Kotlebovej strany nič nevyrieši. Pri vykastrovanom slovenskom justičnom sytéme majú pripravených už dnes najmenej desať ďalších variant, ako tento zákaz obídu a znegujú. Čo je však podstatne horšie, možno si Smer už pripravuje nového koaličného partnera. „Obrodených“ fašistov trebárs aj bez Kotlebu.

Len kľud. Pred rokom a pol by tiež nikto z vás nebol stavil ani použitý toaletný papier na koalíciu Smer-SNS-Most-Sieť.

Teraz najčítanejšie