Denník N

Ako sa stal „svojstojný“ Danko hovorcom stabilného Fica

Hrozenie úradníckou vládou ako spôsob korektného politického vyjednávania, to pre „slniečkárov“, politológov, novinárov a ďalšie, k nim pridružené elity národa.

Odborníci Smeru po ministerstvách, v stopercentnej lojalite k šéfovi, v každom svojom kroku, taká by bola úradnícka vláda. A Kiska ako hlavný prizvaný hosť, by im robil krovie.

Merito je však v inom. Pohrozením Bugárovi a ešte stále nezorientovanému Procházkovi, bol vyslaný jednoznačný signál. Chlapci, buď budete šúchať nohami, prijmete naše princípy a zásady bez odvrávania, alebo ste skončili. Ak budú parlamentné voľby o pol roka, zostanú vám len oči pre plač. Bugár je pripravený, Žitňanská môže na 4 roky prestať blúzniť o právnom štáte, potom zase pol roka pred voľbami, celkom postačuje, aby sme uverili. Len toho Rada, keby sa im včas podarilo prebrať z omámenia, aby aspoň vedel, že je na Slovensku.

Popíjam zelený čaj, usmievam sa na lienku, čo mi neviem odkiaľ prišla pomôcť zosmoliť tieto riadky, prechádzaním sa po klávesnici a teším sa v nádeji, že zdravý rozum si zachovajú aspoň niektorí. Ľudí mám na mysli, v tejto krajinke, kde najväčšie prekážky na ceste k zdokonaľovaniu si s veľkou chuťou kladieme sami.

 

Teraz najčítanejšie