Denník N

Salónne kuloáre 006 – O mestských zásahoch

O mestských zásahoch

Vari už od čias Ľudovíta Štúra (kolektív Salónika sa pridáva ku gratulantom, všetko naj k 200. narodkám!) trpia Slováci komplexom z nedostatočne širokej a vplyvnej vrstvy inteligencie. Je to rozhodne mýtus. Slovenských intelektuálov je mrte (sorry, Ľudovít, nová doba si žiada nové výrazy) a sú aktívni. Aj aktivistov je mrte a sú zväčša inteligentní.

Nepochopili ste?

Čekujte toto:

Kritické uvažovanie prehráva na všetkých frontoch

Hvorecký bloguje

Architekti zasahujú

vizuálne predobrazy:

liberty-leading-the-people-ferdinand-victor-eugene-delacroix m12

Alebo si pustite radšej niečo od kapely Para, napríklad album Povstanie

Who dafaq iz PR čistič?

Salónne, ako aj každé iné PR oddelenie, sa venuje práci s textom a pointou, čisteniu, precizovaniu, vysvetľovaniu, šíreniu obsahov smerom k cieľovým skupinám. Atribútom salónneho PR čističa je metla. Metla ako archetypálny, budhistický symbol múdrosti, znázorňuje vyčistenie mysle, ktorá môže dosiahnuť poznanie. Symbolizuje kontakt so svetom, ktorý prostredníctvom rituálu zametania transformuje. Zenoví zametači v kláštoroch boli často rešpektovaní básnici, napr. Chan-šan, básnik z Ľadovej hory a jeho kamarát, blázon Š´-te.

Teraz najčítanejšie

Franz Xaver Procházka

*****Xaver: Som hlavná postava komixu Salónne kuloáre a práve som sa narodil. Chcem zapadnúť do slovenskej kultúrnej scény a písať o nej...***** Zuzana Duchová: Som kurátorkou projektu Salónik, organizujem a tvorím kultúrne podujatia. V komixe hrám sprievodkyňu Boženu a som matkou Franza Xavera Procházku. Keďže nie je plnoletý, budem ho na tomto blogu zastupovať. Komix Salónne kuloáre je vedľajším produktom Salóniku, občasného kultúrneho miesta v prezidentskom salóniku na Hlavnej stanici.