Denník N

Sulík si musí pomáhať Ficom a Lajčák alibizmom & „Neškodný islam“

SaS zjavne bojuje s preferenciami, aby vo voľbách neskončila pod 5%. A preto sa snaží za každú cenu vyhraňovať voči Ficovi – až je to nápadné a nechutné.

Nie je vylúčené, že škrt cez rozpočet jej Fico spravil odmietnutím povinných utečeneckých kvót a navyše aj podaním žaloby na EÚ.

Takže keď už sa Fico v oblasti zahraničnej politiky nedá kritizovať v tejto najzásadnejšej veci, kde zaujal správny postoj, treba tu hľadať, a ak sa nič nenájde tak hoci aj vyrábať niečo, o čo by sa dalo pri kritike Fica oprieť aj v tejto nie nepodstatnej téme.

A tak sa aj vyrobilo. Jak šéf strany Sulík, tak tím líder strany pre zahraničnú politiku Klus, vedno tvrdia, že Fico v imigračnej téme používa vraj xenofóbnu, nenávistnú rétoriku, podobnú  extrémistom. 

Dôvod? Keďže sa vo svete množia islamské samovražedné teroristické útoky na inovercov, Fico vyhlásil, že naše bezpečnostné zložky preveria alebo zmonitorujú všetkých moslimov žijúcich na Slovensku. Čo je na tom extrémistické? To má radšej nechať alibisticky preveriť vyše 5 milióna občanov SR, ktorí sa nehlásia ku Koránu aj s jeho nenávistnými článkami navádzajúcimi na likvidáciu inovercov, len aby sa náhodou zas niekto neurazil a aby pseudohumanisti nemohli šibrinkovať pojmom „kolektívnej viny“? Veď moslimom na Slovensku nikto neubližuje. Hádam nikto do toho nebude schopný zarátať nepovolenie mešity a založenie moslimskej cirkvi.

Kto vie zaručiť, že medzi slovenskou moslimskou menšinou v zmýšľaní nevyvíja žiaden potenciálny radikál alebo nebodaj terorista ochotní brať slova Koránu príliš vážne? Veď sám šéf Islamskej nadácie na Slovensku nedávno povedal, že aj keď moslimovia na Slovensku sú slušní a integrovaní za každého ruku do ohňa dať nemôže. Mimoriadne situácie si vyžadujú mimoriadne opatrenia – aj v záujme moslimov žijúcich na Slovensku. Napr. aj preto, lebo ktokoľvek z nich, ak náhodou v budúcnosti povie niečo kritické na adresu Koránu, sa môže ľahko stať terčom útoku. Islamskí radikáli sú totiž na „zradcov“ hákliví ešte viac ako na inovercov kritizujúcich Korán. Z Nemecka to na Slovensko ďaleko nemajú. Bližšie som o tom písal tu: http://marcelburkert.blog.pravda.sk/2015/11/20/nedame-sa-zastrasit-terorizmom-pan-premier/

Dovolím si tvrdiť, že podľa toho čo Sulík hovorí na adresu Fica, a v tomto Sulík v SaS zďaleka nie je sám, je extrémistická možno aj drvivá väčšina voličov SaS. Ak by to nebol Fico, ale Sulík, ktorý by povedal, že odmietnutím kvót sa môže zabrániť vzniku uzavretých či ucelených moslimských komunít, tak by sa mu od voličov SaS s veľkou pravdepodobnosťou dostalo hromadného potlesku. Dokonca aj pani Merkel vidí nebezpečenstvá plynúce z uzavretých, segregovaných moslimských komunít.

Alebo nech SaS a ďalšie pravicové strany, ktoré kritizujú výroky Fica v danej téme, si dajú do volebných programov umožnenie nie len uzavretých moslimských komunít, ale aj postavenie mešít a založenie svojej cirkvi. Tak čo, ktorá strana sa na to odhodlá ako prvá?    

Je tragikomické sledovať ako politici, vrátane saskárov, sa boja otvorene povedať, že väčšina imigrantov sú nositelia nie len, vo svete tak presláveného známeho mierumilovného náboženstva, ale aj nebezpečnej ideológie, ktorá sa za ním skrýva. A politik, ktorý sa čo i len pokúsi, aby túto pravdu poodhalil, tak je nie len slniečkármi, ale aj takzvanými „nexenofóbnymi politikmi“ schladzovaný pripisovaním nečistých úmyslov, bez ohľadu či ich má alebo nie. A samozrejme je zároveň označený priamo alebo nepriamo za extrémistu.

Za týmto sotva môže byť niečo iné ako chladný kalkul, alebo zatmenie mozgov extrémne prehnanou, teda chorou politickou korektnosťou.

Táto chorá korektnosť nie je cudzia ani Lajčákovi keď v súvislosti s Ficovým známym výrokom, že: SR musí byť zabezpečená pred hrozbami imigrácie a jediná cesta, ako minimalizovať riziká, je zabrániť vytvoreniu ucelenej moslimskej komunity na Slovensku, ktorá by mohla vzniknúť naplnením povinných kvót…, minister zahraničia skonštatoval, že nie moslimovia sú riziko, ale nekontrolovaná migrácia a príchod väčšieho počtu ľudí, než dokáže spoločnosť absorbovať.

Takže opäť – islam z toho vyšiel čistý ako ľalia. Aj keď tisícky mladých moslimov z neho čerpá inšpiráciu k páchaniu ohavných činov.

To potvrdzujú aj tieto výpovede moslimov:

Súvisiaci článok: Vážne trváte na tom, že islam je mierumilovné náboženstvo? Potom je tu tento návrh:  http://marcelburkert.blog.idnes.cz/c/485004/vazne-trvate-na-tom-ze-islam-je-mierumilovne-nabozenstvo-potom-je-tu-jeden-navrh.html

P.S.: Aj keď SaS je jednou z dvoch strán, ktoré u mňa prichádzajú do úvahy, že by som im v marcových voľbách dal svoj hlas, nebudem, ako je vo všeobecnosti zvykom, zatvárať oči pred tým, čo sa mi na rétorike SaS vôbec, ale vôbec nepáči.

Teraz najčítanejšie

Marcel Burkert

Dekonšpirátor. Teda má za to, že za zlom vo svete nie sú USA, dokonca ani Židia, ani ilumináti, ani slobodomurári, ani iné tajné spolky, ale jednostranná vláda rozumu, duchovná lenivosť, neznalosť zmyslu života a Zákonov stvorenia, slepá viera v mnohých podobách. Kritik Putinizmu a socializmu s tzv. ľudskou tvárou. Od júla 2015 aj aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo silne pokriveného učenia proroka Mohameda, alibizmu moslimských a európskych lídrov, pseudohumanizmu a z presadzovania multikulturalizmu za každú cenu.