Denník N

Sedmička

Zvedavo nazerala do dlhej chodby…

V ruke zvierala popísaný papier, na hornom okraji bolo jej meno a niekoľko ďalších údajov. Pod týmito formalitami bolo asi päť riadkov súvislého textu. Žiadne haky-baky písané rukou, všetko napísané elegantným písmom z počítača.

Nič to nemenilo na veci, väčšine z toho nerozumela. Čosi sa dalo vydedukovať, ale múdrejšia z toho nebola. Nasmerovali ju, prízemie, dvere číslo sedem. Zvláštne, aká symbolika, je to deň jej narodenia a tiež šťastné číslo.

Vyšla z výťahu a zastala pred veľkými plastovými dverami. Zvedavo nazerala do dlhej chodby, sama nevedela, čo chce vidieť. Vošla a podľa pokynov na tabuli zahla doprava, stačilo chvíľku počkať a ujala sa jej mladá sestrička. Bola milá, snažila sa jej všetko vysvetliť, jej hlas bol príjemný a láskavý. „Nech sa páči, sadnite si, o chvíľku vám dám papiere.“ Spravila presne podľa pokynov, posadila sa do rohu miestnosti a opatrne pokukovala po ostatných.

Netrvalo dlho, ozvalo sa jej meno. Podišla k okienku a so zaujatím počúvala, odkázali ju na dvere číslo sedem, presne ako jej povedali v ambulancii. Vzala si všetky papiere, ktoré jej odovzdali a kráčala dlhou chodbou. Sledovala obe strany, čísla postupne klesali, konečne sedmička. Biele dvere, nad nimi tabuľka s červeným nápisom „Nevstupovať“. Okolo niekoľko lavičiek, všetky obsadené nedočkavými ľuďmi. Pri príchode jej niekoľkí z nich venovali svoj znudený pohľad. Prečítala si oznamy nalepené na farebnej tabuľke pri dverách, našla si miesto pri stene a čakala. Hodnú chvíľu sa nedialo nič, len červený nápis sa niekoľkokrát rozsvietil a zhasol.

Po dlhšom čase sa vo dverách objavila silná žena v bielom plášti, jej pohľad bol nepríjemný. Podišla bližšie, chcela jej podať papiere. „Slečna, nepchajte mi to do ruky, keď na vás príde rad, vezmem si ich sama,“ zahlásila piskľavým hlasom a zabuchla dvere. V tom okamihu sa všetky oči obrátili smerom k nej, cítila sa hrozne, ich pohľady ju pálili po celom tele.

Otočila sa opačným smerom, zhlboka sa nadýchla. Ešte sa ani dovnútra nedostala a už sa jej zmocnila nervozita. Netuší, ako to dnes s tou sedmičkou dopadne.

Teraz najčítanejšie

Darina Matichová

Obľúbili ste si moju tvorbu? Chceli by ste si prečítať viac nových kúskov? Na mojej osobnej webstránke http://darinamatichova.sk nájdete množstvo ďalších poviedok, niektoré aj v zvukovej podobe a nechýbajú ani informácie o mojich knižných počinoch.