Denník N

Selfie

Ani jeden sa jej nezdá…

Stojí v kúpeľni a hľadí do zrkadla. V pravom dolnom rohu je akási mazanica, Andrea chytí do ruky bielu fľašu a nastrieka na zrkadlo priehľadnú kvapalinu. Niekoľko ťahov papierovým obrúskom, odborným pohľadom všetko prekontroluje.

Dobre, môže byť, po nečistote ani chýru. Umyté ruky si poutiera do snehobieleho uteráka, konečne je spokojná. Na zrkadlo je zaťažená, musí byť čisté v každom okamihu. Pozerá na seba, rukami si pretiera oči, možno by ešte spala. Asi áno, lenže ani sobota netrvá večne, o chvíľku sa zobudí malý Peťko. Radšej sa vysúkala z postele skôr, chvíle bez neho sú pre ňu vždy vzácne.

V kuchyni je akosi chladno, meteostanica jej slová nepotvrdzuje, teplota je skôr vyššia. Aj vzduch vonku sa dnes zdá teplejší, mrazivé dni pominuli, keby nebol ten vetrisko celkom by sa to dalo. Chce to kávu, nachystá svoj obľúbený hrnček. Z nízkej skrinky vezme mobil, preleští obrazovku a vytratí sa do kúpeľne. Nad zrkadlom zapne svetlo, pózuje. Možno takto, ále nie, takto určite nie, bolo by lepšie, keby sa postavila bokom. Stojí v rôznych polohách, ruka s mobilom natiahnutá pred seba. Chŕli jeden záber za druhým, ani jeden sa jej nezdá celkom vydarený. Vezme hrebeň, prečeše vlasy a pokračuje v načatom.

Strhne sa, vyruší ju akýsi zvuk, asi vrznutie dverí. „Dobré ránko, miláčik,“ nazrie do kúpeľne manželova kučeravá hlava. „Čo ťa vietor pobudil?“ Andrea znervóznie, cíti sa ako pristihnutá pri čine. „Sama neviem,“ odvrkne nepríjemným hlasom. „Máme kávičku?“ ozve sa z kuchyne. „Len čo zovrie voda, bude aj kávička.“ Vladova tvár sa objaví v zrkadle. „Asi už dávno zovrela,“ snaží sa o úsmev.

Andrea nemá pre neho pochopenie, na líce mu vtisne jednu rýchlu pusu a vybehne z kúpeľne. Neznáša, keď ju vyrušuje, znovu zapne rýchlovarnú kanvicu. Len čo sa ozve bublanie vody, naleje vodu do dvoch hrnčekov. Vladov postaví do obývačky na stolík, oprie sa o kuchynskú linku a prstom pobehuje po obrazovke telefónu. Hm, ani jedna sa mi nepáči, skonštatuje sama pre seba. Vlezie do kúpeľne, privrie dvere, nechce byť rušená, aspoň chvíľku nie.

Teraz najčítanejšie

Darina Matichová

Obľúbili ste si moju tvorbu? Chceli by ste si prečítať viac nových kúskov? Na mojej osobnej webstránke http://darinamatichova.sk nájdete množstvo ďalších poviedok, niektoré aj v zvukovej podobe a nechýbajú ani informácie o mojich knižných počinoch.