Denník N

Silvestrovské roštášoviny

Možno pobaví, možno nie. Ale myslím si, že za pokus to stojí. Zamyslenia, statusy a komentáre majstra a koláže na tému tejto vzácnej a skromnej osoby. Pekne premiešané v silvestrovskom guláši, kde je niekdy ťažké uhádnuť čo je autentický výrok a čo paródia.

Je po Vianociach, tak začnime vianočne. Vianočnými perlami z úst majstra, ktoré nemôžu nepotešiť žiadnu jemnú a vnímavú dušu. Začneme v roku 2014.

23-12-14rostasovlk

Guru pridal aj novoročné posolstvo, ktorého hĺbka a nonšalantné gesto, s ktorým ho predniesol, nezostali nepovšimnuté ani v temných hlbinách vesmíru. Poslovia Galaktického klubu osamelých sŕdc seržanta Rostása, mu prišli osobne vzdať hold a povzbudiť ho v ďalšom účinkovaní pre dobro Univerza.

pf-2015rostas-a-hudo

V roku 2015 bol majster Rostás zvlášť poetický. Napriek prežitým útrapám, keď sa musel uskromniť s kruto obmedzeným počtom pobytov v exotických destináciách a skromnejším nákupom kostýmov z argentínskych telenoviel, nezanevrel na svet a nezištne myslel vždy iba na druhých. A tak slzu vyronil, ubolených k sebe privinul, maličkých vlastnou hruďou ochránil, zúfajúcim nádeje dodal.

23-12-15-zv

Vzápätí po tomto poetickom prianí pridal ďalšie „Pokoj a mier. Nikdy som vám nechcel písať o útokoch a nenávisti. Niekoľkokrát som bol tento rok v putách. Bolesť, bezmocnosť, smútok… Ale vždy som myslel na vás a vašu lásku. Viem, s mnohými z vás sa nepoznám. Aj tak vám ďakujem, že ste na tejto strane barikády. Verím, že dnes je deň Zahojenia. Nebáť sa. Veriť si. Budem vždy s vami a budem vás vždy chrániť. Som sám, ale s vami, plný nádeje.“ 

rost-vian-2015

Novoročné posolstvo bolo tentoraz krátke, jeho strohosť však určite vyvážila neokázalá nádhera skromného majstra, ktorému sú akékoľvek prejavy sebaštylizácie, či nebodaj narcizmu, z hĺbky duše odporné. Ako novodobý Prometeus, zapaľujúci v nás  oheň poznania, varoval všetkých pred ohňom zla, ktorý sa blíži.

new-year8-2-15

A hoci hnaný žitia nevôľou, musel v skľučujúcich podmienkach dokonca takto nedôstojne drieť, nestratil zápal pre konanie dobra a obhajobu práva každej živej bytosti na šťastie.

rostas-dojicrostas-18-10-15

Ani tento rok Tibor nezabudol na svojich. Ibaže tohoročné prianie bolo iba také akési obyčajné, priam tuctové. Až človek zauvažuje, čože sa to len s našim majstrom stalo. Zato krátko pred sviatkami sa naozaj rozšupol. Je skutočnou tragédiou, ak velikán jeho rozmerov, vinou odporných a slizkých neprajníkov, stratí pokoj v duši. Takmer som sa od žiaľu nad trápením majstra, utratil. Zachránila ma iba ďalšia z jeho bravúrnych sentencií.

24-12-16-a17-12-k18-12-1621-7-15

Vráťme sa teraz do minulosti a pripomeňme si zásluhy nášho guru na utužovaní priateľstva s Ríšou Dobra. Veď ako  kedysi v perutných veršoch spieval pevec „Neb raději k velikému přichyl tomu tam se dubisku,“ aj náš majster vidí záchranu národa vo svetle z východu. Heslo „Ex oriente lux!“ a záujem o naše dobro viedlo jeho kroky, a preto akékoľvek kydanie zlomyseľníkov, že tam nebodaj žiadal peniaze či spomínal čosi ako „či by existoval v Rusku záujem podporovať na Slovensku ľudí, alebo aj médium, ktoré by propagovalo väčšiu vzájomnosť… ale aj nejakú politickú silu, ktorá nie je zatiaľ ešte reálne v parlamente…aby sa naštartovala nejaká iná, nová línia podstatne užšej spolupráce do budúcnosti, pretože naša krajina je zaujímavé geostrategické teritórium“ a že s podobným cieľom išiel dokonca do mátušky Moskvy, sú odporným klamstvom! Vlastizradná Cynická obluda to však videla inak. Večná jej buď za to hanba!

u-velvrostas-s-exvideorostas-v-moskvecesta-spputin-rostas

Veď konečne, akáže politická sila, keď guru parlamentnú demokraciu a slobodné voľby vlastne neuznáva. Ak však máte múdrosť v duši a nie v hlave, východisko je naporúdzi…

9-10-16rostas-23-8-15

Za svoje presvedčenie sa guru nehanbí a ochotne ho prezentuje aj na verejnosti. Napríklad pri odovzdávaní mimoriadne prestížneho ocenenia Prometheus, na ktoré boli nominované mnohé, celosvetovo uznávané a Zem&Vek pozitívne osobnosti. Okrem iných napríklad aj inštruktor vlasteneckých paramilitantných oddielov, Slovenskí branci.

klavir

A majster neváha ani adresne pomenovať nepriateľa, ktorým sú nepochybne odporní Chazari, ako tí osvietenejší nazývajú židov. Je to o to krajšie gesto, že aj Tibor Rostás, ako sám priznáva, má čiastočne semitský pôvod. No a predstavte si ten zázrak, že hoci podľa teórie o Chazaroch, sú Chazarmi všetci východoeurópski židia, ktorí takto vlastne nemajú semitský pôvod, iba tí Rostásovi predkovia, nie. Tí jediní boli praví semiti. Úžasné! Len ten ďalší komentár to všetko zamotáva. Tak kto vlastne vládol Slovanom v Rusku? Zlí Chazari, alebo dobrí židia? Nikto by predsa nemohol tvrdiť, že majstrovi predkovia boli zlí! A čo ešte ten ďalší, kde sa píše, že židia vyhlásili Hitlerovi vojnu ako prví. Z toho som teda jeleň. Ešte že je tu všetko vysvetľujúce zrnko majstrovej múdrosti.

rostas-7-3-15semitske-genysemitske-korenerostas-syn-krakov7-3-vladli-zidiazidia-vypovedali10-9-14
Majster je síce presvedčený pacifista a vždy odsudzoval akékoľvek násilie, aj extrémistov, ktorí sa ho neštítia. Keď je to však potrebné, je ochotný postaviť sa smelo a neohrozene zlu tvárou v tvár! Napríklad aj americkému konvoju v Brodskom, po boku iných statočných.

13-9-5-konv-usabrodske-spprotektoratrostas-15-9-15

Proti zlorečenému paktu NATO bojuje s plnou vervou aj inak. Spomínate si na ním bombasticky ohlasované zbieranie podpisov pod petíciu na uskutočnenie referenda o vystúpení zo spolku? Zbieranie podpisov pod petíciu označil za „akt, ktorý sa dá prirovnať k protifašistickému odboju za druhej svetovej vojny.“ Vtipne to glosoval svojou kresbou Mandor v SME. Chromíkovské referendum Aliancie za rodinu, ktoré zbytočne rozoštvalo verejnosť, skončilo neúspechom. Matovič sa zámeru dočasne vzdal a čo sa týka Rostása, aktuálne bude zacitovať známy bonmot Viktora Černomyrdina „chceli sme to urobiť čo najlepšie, ale dopadlo to ako vždy.“ Čiže ostalo ako obyčajne pri Rostásovských patetických frázach. Možno, že zostala aspoň stopa v podobe diery v odysei času.

1-2-15-s-peticia-natozvbabylon-1referendistirostas-kvapka

Nezlomná viera v šťastnú budúcnosť a chuť bojovať za mier, ho však aj napriek tomu neopúšťajú.

noc-duse1-2-15rostas-slobodny
Tak ako odišla to stratena s veľkým humbukom ohlasovaná petícia za vypísanie referenda, rovnako dopadlo aj s fanfárami dvakrát ohlasované vystúpenie majstra na Anti NATO happeningoch. Postál si s dlhým nosom v neveľkom dave a tým to skončilo. Na tribúnu, hoci sa dušoval, že ho pozvali, sa nedostal. Ale škrelo ho to, na moj hriešnu, poriadne. A to si tam opakovane zarečnili Janko Valdajovič z Čarnej Gury, člen klubu červených kravát a špicatých topánok, optimalizátor Robert Švec a dokonca aj najznámejší slovenský bakalár. Len Rostás nie. Takto tam potupili nášho velikána, ktorý sa tak snažil. Hnus!

zv-9-4-15-antinatozv-antinato25-4-15-vtibike-smuti-9-4-15rostas-24-1-16

Pripomeňme si teraz majstrovo impozantné turné po našom krásnom Slovensku. 1143 kilometrov, 7 miest, desiatky a stovky dychtivých poslucháčov. Len hyeny na opovrhnutiahodnej stránke Zomri, to videli inak. Dokonca  zašli tak ďaleko, že si majstra trúfli prirovnať k šmejdom, ktorí ľahkovážnym, či mierne senilným starým ľuďom, za použitia manipulatívnych techník, vnucujú predražený tovar pochybnej kvality. Fúúúj! Veď aj slepý  vidí, že sály praskajú vo švíkoch a sú plné zapálených mladých ľudí, ktorí nechcú svoje životy prežiť gniavení čižmou NWO a dychtivo čakajú na radostnú zvesť múdreho proroka Elijahu – Eliota!

16-12-16-cestyviac-knih20-1220-12-z

Dosť bolo trápneho kvákania neprajníkov. Veď ako povedal klasik, sú to len táraji, gágaji a prďúsi. Náš hrdina sa nedá, na koníka vyskočí, fakľou nám na cestu posvieti. Ale to by nebola hnusná obluda, aby aj tento junácky poryv, nezneuctila. Tfuj!

z-temnoty-25-10-15rostas-cochuj

Pred polnocou snáď ešte čosi k majstrovmu rodinnému striebru, vlajkovej lodi jeho flotily, mesačníku Zem & Vek, ktorý je podľa jeho slov „svedomie obrovskej časti národa,“ a nie je „o nadobúdaní vedomostí“ ale je „platformou pre formovanie odporu.“ To nám teda odľahlo. My, čo sprostejší, sme si totiž mysleli, že to čo sa tam píše je čosi múdre a obohatí to naše vedomosti. Ale ono to má formovať náš odpor. A ja, že kde sa ten odpor vo mne berie…

z-a-v-svedomie-narodaz-a-v-platforma-odporu-2-11-1512-3-15rostas-agitkasorosstanok

Zem a Vek má aj prominentných fanúšikov a Tibor sa nimi rád pochváli. A zasvätene dodá, že tých, oných, to potom bolí. Ej, bisťu ďade, pravdu hovorí! Bolí, veru bolí. A ako veľmi. Jóóóóój, júúúúúúj, jáááááj!

ter-3-2-16pozitiv-sp

O redakciu sa ale stará príkladne. Neodradí ho ani to, že sám do omrzenia nadáva na mimovládky, žijúce daromným životom a nenásytne naťahujúce ruky za cudzím grošom. Prehltne horkú slinu, zaprie sa ako chlap a pýta aj on. Veď o svojich, a najmä o seba, sa treba postarať, či nie? Aj tak, aj onak. Obrana pred orwellovským svetom totality si žiada obete.

z-a-v-2rostas-dve-percentapomozteradakcia-spojpredplatne-z-a-vspolupr-sp

Pripomeňme si ešte jeden obrovský úspech našich nositeľov svetla, na ktorom má nepochybne najväčšiu zásluhu náš guru. Spojenie všetkých zdravých anti mainstreamových síl do spoločného vlasteneckého Národného frontu – Asociácie nezávislých médií.

asociacia-p
A na záver, už iba jeden odkaz majstrovi. Už sa neviem dočkať článku v januárovom čísle Zjem aj vlek. Toľká česť. Nie tak dávno celá dvojstrana v renomovanom mienkotvornom periodiku, ktoré je svedomím národa. Vaše početné statusy a komentáre. A to všetko kvôli úplne bezvýznamnému dôchodcovi z malomesta. Veľká a srdečná vďaka, majstre, že taká žiarivá osobnosť myslí aj na mňa, úbohého červa. S úctou sa skláňam pred vašim majestátom.

18-12-16a

Na úplný záver, ešte jedna hádanka. Čo myslíte, ktorý z týchto dvoch to povedal?

tyraniaarabi

1.1.2017 Myslím, že každý kto to dočítal až do konca, má nárok na patričný bonus. Tento status je z produkcie samotného veľkého Majstra, ktorý si po Silvestri akosi nevšimol, že v článku ide o fikciu a schuti si zamoralizoval.
1-1-17-fikcia

Následne ho vysmial ešte aj verný frízsky žrebec Jago

1-1-17

Poďakovanie.

Ďakujem za povolenie publikovať materiály z ich produkcie stránkam Cynická obluda, Zomri, Eliot Roštáš, Prečo ľuďom hrabe, Mandorovi a ďalším autorom. Všetko ostatné pochádza z Facebookového profilu Tibor Eliot RostasZem a Vek.

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.