Denník N

Šimečkovi: Čechov nezachvátil nejaký vírus, oni takí vždy boli

Šimečka si cez otca v mladosti vytvoril domnienku, že Češi sú kultúrnejší a vyspelejší národ ako Slováci, čo sa bohužiaľ premieta do jeho názorov a tiež redakcie. V cykle Sbohem Československo som videl ako krásne funguje český 100 rokov trvajúci nacionalizmus skrývajúci sa za vzletné frázy, polopravdy mýty a legendy, zahrádky, kvetiny, domečky s malými okénky odvíjajúce sa od Jungmana a Palackého. Československo sa totiž dopustilo všetkých hriechov, ktoré dnes vyčítame západu, Rusku, Číne a dokonca je tam silná analógia s tým, čo sa udialo v nacistickom Nemecku v prvých dňoch, týždňoch, mesiacoch a rokoch existencie štátu. Čo napríklad anexia Petržalky proti medzinárodnému právu? Už ste niekedy počuli, že to bolo nelegálne? Československá propaganda to prezentuje ako úspech, pretože bez výstrelu československá armáda prekvapila spiacich maďarských vojakov. To čo dnes vyčítame európskej únii, nájdeme aj v Benešovom centralizme, ktorý sa cítil jediný vyvolený a povolaný, ktorého si vybrala „prozretelnost“ a preto Slováci sú proti jadru, ktoré je založené na rovnako chybnej koncepcii. O vás s vami alebo bez vás.

Vzhľadom na to, že sa fakty zamlčujú a Francúzi zrušili oddelenie štúdií východných krajín bude to viesť k opakovaniu dejín s nešťastným záverom pre Európsku úniu. Zoberme si, že Eu a či Macron majú či plánujú za neuposlúchnutie ich rozhodnutí pokuty, desivé pokuty ohrozujúce rozpočty štátov. Nie je to nič iné ako obdoba vyslania franzúzkej armády do Weimarskej republiky za účelom vymoženia reparácií, ktoré priviedli demokratickú republiku do takého stavu, že to umožnilo vzostup extrémizmu a nakoniec viedlo k druhej svetovej vojne.

Aby ste videli ako československá propaganda ovplyvňovala životy bežných ľudí, pozrite si prvý diel Sbohem Československo.

Českí historici sú platení štátom a všetko musia vysvetľovať v súlade s československou alebo čechoslovakistickou propagandou a prakticky jediné hodnoverné zdroje sú historikov nachádzajúcich sa mimo územia českého štátu napríklad americký historik českého pôvodu Kalvoda či obdobne Zbynek Zeman žijúci v Británii. Zamlčujú sa pravé mená a pôvod „českých“ buditeľov, ktorí mnohí ani nevedeli česky, pretože jazyk český sa považoval za jazyk chudoby a naopak jazyk nemecký za jazyk vzdelancov. Sokol v 19. storočí založili Heinrich Fügner a jeho zať Friedrich Emmanuel Tiersch. Svoje mená si počeštili z Heinricha sa stal Jindřich a z Friedricha Emmanuela – Miroslav Tyrš. Tyrš česky vedel výborne a Fügner s obtiažami až do svojej smrti.

Každý, kto v cykle sbohem československo začína vetu:  „Já som si vždy myslel, že…“, tak si neuvedomuje, že je obeťou ČS propagandy vydávajúcu desivé diletanstvo a prehru za víťazstvá ku ktorej ich viedol neomylný panovník. Zatiaľ čo Češi si „myslí“, že boli Čechoslováky, čo je podľa jedného autora(1) taký výraz ako rusopolák, tak Slováci si to nikdy nemysleli, ale v zásade to vždy Češi brali ako svoj štát teda český, a tak ho prezentovali aj navonok a dodnes podľa Krystlíka“ Češi nechápou, že jejich šovinizmus vedl k rozpadu prvej republiky.“

Od mala som počúval napríklad o silnej korune 1. republiky, čo mala byť jedna z vecí prečo malo byť ČS lepšie než všetky vtedajšie národy na svete, čo nás ovplyvňovalo ďalších 100 rokov a spôsobilo za Mečiara nezdravé intervencie v posilňovaní slovenskej koruny a v dôsledku prepojenie politiky a bankových pôžičiek firmám. Stačí si pripomenúť ako dodnes niektorí spomínajú na podunajský dolár prvého Slovenského štátu. Veď ako znela reklama na euro: Silná mena do každej domácnosti. Je za tým desivá neznalosť monetárnej politiky právnika Alojza Rašína, o ktorom sa v roku 1922 Masaryk vyjadril vyslancovi Clerkovi, že Dr. Rašín je špatný  nielen teoreticky, ale svojím tvrdohlavým trvaním na udržiavaní koruny na umele vysoké hodnote, ktorá neodpovedá jej reálnej kúpnej sile v krajine, vedie štát do katastrofy. (Klimek 1996) Dôsledok tejto politiky bolo 374000 nezamestnaných. Rašín viedol stranu v ktorej boli zakomponovaní mladočeši, ktorí dali Masarykovi a Benešovi podmienku, že pokiaľ chcú byť vo vláde, tak musia trvať na hraniciach podľa českého kráľovstva a nie tak ako uvádzali vo svojej dizertačnej práci na jazykovom a etnickom princípe, čo spôsobilo, že vplyvom českého nacionalizmu boli Nemci považovaní za „prišelce a kolonisti“ a ono „vyhnání“ Nemcov po druhej svetovej vojne.

Tak se také stalo. Božena Němcová v roce 1850 psala, že Němci by měli být vyhnáni za hranice, kam patří, aby se nemohli obohacovat na úkor Čechů. Tomáš Krystlík

Čo vedie k jednej najdesivejšej analógii rasovej politiky Nacistického Nemecka. Dodnes sa za Čecha a považuje iba ten, kto má oboch rodičov českého pôvodu. Kde sa to vzalo? Stalo sa to pri pozemkovej reforme pri tzv. zbytkových statkoch, čiže pôda, ktorá sa nesmie ďalej deliť o výmere 100 hektárov ako napravenie krívd, ktoré mali ostatné národy napáchať na Čechoch či doby temna po Bielej Hore či dovŕšenie historickej spravodlivosti. Že z toho nebola nič pravda nikoho nezaujíma a českí historici dodnes takúto verziu šíria ďalej do sveta. Chápete? Rasové zákony v roku 1918!

Základný rozdiel vidím v tom, že českí novinári uvádzajú svoje články o českých úspechov slovom český, čeští a naši novinári slovom naši, napríklad naši zlatí chlapci i keď sa jedná o 35 ročných chlapov. Českí novinári tak kopírujú čs nacionalistickú propagandu, že českí vedci, športovci sú najlepší na svete a teda český štát má svoje opodstatnenie, a to aj po 100 rokoch kedy táto propaganda začala kvôli dvom podmienkam samostatného štátu: príspevok k európskej kultúre a jazykovej odlišnosti. (Národ tvoria: zvyky, obyčaje, jazyk) Táto propaganda, ktorá stratila svoj zmysel využívajú českí politici na svoju legitimizáciu a dokonca jej podľahol aj Tomio Okamura. Keď v 20 rokoch sa robil tajný prieskum na Slovensku, tak nikto nevedel, čo by ten nacionalimus alebo byť Slovákom malo znamenať, pretože Slovák sa vždy snaží hovoriť jazykom človeka s ktorým hovorí v jeho materčtine.  Jazykový nacionalizmus sme odkopírovali od čechov, ale vďaka našej povahe sme začali racionálne argumentovať, že dvaja Slováci maďarskej národnosti sa nemusia na úrade rozprávať po slovensky. Tých 20 % asi doniesli Maďari, ale to preto, lebo u nich to bolo v Maďarsku naopak voči iným menšinám už v dobe, keď českí sprievodcovia museli odpovedať po česky aj keď vedeli po nemecky a cestujúci sa pýtal v nemčine.

Výsledkom českého nacionalizmu je napríklad, že česká historička sa dobromyseľne najprv snažila naučiť britského historika Richarda Vinena česky, prý je to ľahko naučiteľný jazyk a podľa jeho vyjadrenia sa to dialo opakovane až nevedel ako diplomaticky odmietnuť.

Čo sa zamlčuje?

Karel Baxa starosta Prahy antisemita a Nemcožrout.

Antisemtizmus českých letcov.

Tzv. vyhnání nebolo ľudom, ale bolo organizované štátom, preto, lebo ani štát nemôže zbaviť človeka občianstva a majetku. Takže lož.

Aby dosiahol Beneš požiadavky mladočechov o hraniciach v rámci českého kráľovstva, tak dal diplomaticky do prvej zmluvy, že sa jedná o dočasné hranice. Počítal s tým, že sa časom na to zabudne. Nezabudlo sa, výsledkom bola blamáž v Locarne v roku 1924, ktorú naopak vyhlasoval za úspech, napriek tomu, že táto dohoda znefunkčnila zmluvu o vojenskej pomoci Francúzka. Takže, keď niekto povie, vrátane Chmelára, že západ nás v Mníchove 1938 zradil, iba opakuje Benešovu propagandu: „o nás bez nás“, aby zakryl prvotné klamstvo na ktorom bolo Československo založené.

Jedným z najdesivejších je pôvod myšlienky, že Češi musia Slováky poučovať, prevychovávať. Samozrejme vzniklo to aj v dôsledku malého počtu slovenskej inteligencie, ale táto myšlienka vznikla za protektorátu, že za to, že sa Slováci trhli, budú a musia byť prevychovaní, rozumej asimilovaní. Beneš rozpracoval podobnú teóriu ako nacisti v slovenskom štáte. Našťastie pre nás, zomrel.

Keď som prečítal článok denníka N o Masarykovi, nemohol som uveriť, že denník N, ktorý bojuje proti nacionalizmu, takýto článok uverejní.

Najprv som klikol na autora, a potom na zdroje, ktoré uvádzal a vysvetlenie sa našlo. Ale pre rozsiahlosť  falzifikácie dejín to uvediem v ďalšom článku.

  1. Štefan Juriga

Teraz najčítanejšie