Denník N

Slováci, vydajme sa nazad do svojej domoviny. Do ruských stepí. Tu nemáme čo hľadať!

GABCIKOVO 8.okt 008“Vláda v stredu schválila aj vyslanie päťdesiatich slovenských policajtov na schengenskú hranicu v Maďarsku. Ďalšie desiatky ľudí pošleme do krajín s miestami prvého kontaktu s utečencami, napríklad do Talianska a Grécka. Mali by pomáhať pri kontrole dokladov a zbieraní odtlačkov prstov.

„Myslím, že je to jasná ukážka toho, aké vie byť Slovensko solidárne,“ povedal minister vnútra Robert Kaliňák.(denník Sme, 15.10.2015).

Okrem toho vyšleme spriatelenej maďarskej polícii ako protiutečeneckú “pomoc” niekoľko desiatok áut, techniky a dokonca dva obrnené transportéry – ja, tiež 15.10.2015

Takže ak si rozmeníme slová ministra vnútra o solidárnosti na drobné, obrnený transportér, ktorý má chrániť maďarských policajtov asi pred nimi samotnými, je omnoho väčším dôkazom našej “solidárnosti a humánnosti”, ako vitamín C, aspirín, antibiotiká, alebo iné základné lieky pre ľudí na úteku. Autá, ktorými bude 50 našich policajtov monitorovať maďarsko-srbskú hranicu, sú podstatne “prospešnejšie”, aspoň podľa Kaliňáka, ako 5 vojenských stanov s pieckou uprostred, v ktorých by sa mohli zohriať a aspoň trošku usušiť malé, do kosti premočené a prechladnuté deti.

Odborníci na odoberanie odtlačkov prstov sú skutočne špecialisti, ktorých práca je nenahraditeľnejšia”, ako vojenská kuchyňa, v ktorej by mohli kuchári pre chudákov navariť horúcu polievku, ktorú tí ľudia(áno, ľudia, aj keď sa niektorým z čitaleľov pri tomto slove vyhodila husia koža), jedli naposledy možno pred mesiacom…

V Taliansku bude pracovník nášho migračného úradu vyberať tých, ktorých bude Slovensko ochotné prijať! Och, kde sa zrazu berie v našej byrokracii toľká “veľkorysosť”?

Ozaj, aké kritériá musí spĺňať “šťastlivec”, ktorý dostane azyl pod Tatrami? Kto tie kritériá nastavil, s kým o nich diskutoval?

Naša vláda a vlastne celá slovenská (j)elitná politická chamraď sa predbiehajú v tom, kto označí utečencov za väčšie nebezpečenstvo, kto ich označí za väčších príživníkov, kto ich označí za predvoj konca sveta!

Kým Nemecko, Holandsko, Rakúsko, Francúzsko, Švédsko, Nórsko…. a takto môžeme ísť ďalej a ďalej, riešia už ubytovanie, stravu, školy, či vzdelávanie pre bežencov, my súperíme s Maďarmi, kto bude necitlivejší voči ich osudom, kto sa surovšie vyjadrí na ich adresu!

Darmo, “tisícročný maďarský útlak” sa až priveľmi vryl do našich génov.

Naši predkovia vraj prišli sem, kde sa teraz “hrdo”rozkladá Slovensko, z ruských stepí. Pravdepodobne niekde od Bajkalu. Nech si o sebe namýšľame čokoľvek(a to my Slováci dokážeme brilantne), tam máme svoje korene a tam aj mentálne mnohí z nás patria.

Určite nepatríme medzi krajiny, ktoré som spomenul vyššie. A pritom na zmenu by stačilo veľmi, veľmi máličko.

Rozmýšľat vlastným rozumom a srdce nepovažovať len za orgán, o ktorý sa nám má starať kardiológ.

Maličké dievčatko na fotografii sa narodilo matke na úteku v Macedónsku. Nemá ani dva mesiace. Hrozím sa, či by jej úsmev anjela na tváričke vydržal aj potom, keby rozumela slovám našich politikov….

Foto : autor

Teraz najčítanejšie