Denník N

Slovenská politika. Šmejdi, ktorí nás pokladajú za šprintérov.

Predavači dažďa a dúhy, výrobcovia slnečných dní v lete a sneženia v zime. Konštruktéri nášho slastného a hlavne bezstarostného  života, keď nikto nebude musieť nič robiť a všetci sa budeme mať dobre! Architekti poriadku, stavitelia bariér voči „násilníkom“ zvonku, ochrancovia života, rodiny, národnostných menšín. Ale hlavne a predovšetkým, vlastne len a len, ochrancovia svojich výhod a bankových kont, krstní otcovia garážových a schránkových firiem, kriesitelia tupej nenávisti a buditelia tých nahorších pudov voči ľuďom inak zafarbeným, inak sa modliacim, v prípade potreby aj nemodliacim! Zhrnuté do krátkeho hodnotenia – Šmejdi ako z príručky.

To sú oni! Výrobcovia „blahobytu, slovenskej dobrosrdečnosti a kresťanstva“ na objednávku. A každému na mieru, podľa jeho želania. Kto chce byť kresťanom, pôjdu s ním do kostola. Kto chce byť ateistom, pôjdu s ním na seminár vedeckého komunizmu o tmárstve cirkví, komu sa páči fašizmus, vezmú ho Tisovmu hrobu, komu je smutno za komunizmom, položia spolu s ním kyticu k Biľakovej buste. Zloženie účastníkov zájazdu bude vždy iné, sprievodca rovnaký. Slovenský politik.

Blíži sa 6. marec a to je deň, keď nás všetkých pozvú dokonca na atletické preteky. Každý z nás dostane štartovný lístok, ktorý si síce nepripne na prsia, ale vhodí ho do volebnej urny. A keď vhodíme ten, podľa nich správny, zvíťazíme!

Každý z nás sa stane v tom prípade šampiónom v šprinte. Takým, akým bol Manfred Kokot, šprintér z bývalej Nemeckej demokratickej republiky, ktorý je dodnes držiteľom európskeho halového rekordu v behu na 50 metrov.

O východonemckých atlletických bossoch  bolo verejným tajomstvom, že šport chápali ako politickú prestíž a doping v NDR bol rovnakou súčasťou prípravy atlétov, ako závod samotný.

Naši  politickí bossovia dnes hľadia na nás z televízií, novín, bilbordov a onedlho aj z chladničiek a dopujú nás“láskyplnými a všeobjímajúcimi“ pohľadmi a sľubujú nám, že splnia to, čo nám sľúbili už pred rokmi. Tie isté tváre nám už viac ako dve desaťročia sľubujú yššie platy, bezplatné zdravotníctvo, nižšie dane, otvorené srdce a náruč pre tých, ktorí ich budú voliť. Aby potom, po voľbách, doširoka otvorili peňaženku. Chybičkou je, že tá peňaženka je naša…

Proste, drvivá väčšina našich politikov, nás pokladá za Manfredov…

Teraz najčítanejšie