Denník N

Slovenskí politici klamú už vtedy, keď sa pýtajú.

Neviem, či to robia z presvedčenia, neviem, či sú inštruovaní riadiacimi dôstojníkmi z cudzích krajín, ale ak by som chcel našu krajinu vo svete zostudiť, ako piár by som si zobral vyhlásenia našich volených zástupcov ľudu..

Slovenská protiutečenecká politická paranoja dosahuje každý deň nový vrchol, aby paradoxne na druhý deň dopadla až na samotné dno tejto žumpy… Jedno choromysľné vyhlásenie je vystriedané iným, neľudská reakcia ešte neľudskejšou! Jeden deň premiér vyhlási, že utečencov neprijmeme, lebo u nás nechcú ostať(!), na deň druhý hovorca rezortu vnútra „upresní“, že ich neprijmeme  preto, lebo nemáme mešity, tretí deň minister vnútra oznámi, že otvoríme železničný koridor pre vlakmi s utečencami, aby na štvrtý deň minister zahraničia Lajčák ako jediný povedal pravdu, že o takejto možnosti nepadlo na zasadntí vlády ani slovo!

Jeden deň premiér ohlási, že my sme nebombardovali Irak ani Líbyu, aby o krátky čas ponúkal dokonca slovenských vojakov na nasadenie v Sýrii. Veľmi dobre pritom vie, že v Bezpečnostnej rade OSN bude Rusko akúkoľvek takúto aktivitu vetovať. Aj tu sa tajomne odvoláva na „správy tajnej služby“ ako v prípade utečenca, ktorému vraj našli v mobile nahrávku s popravou zajatcov ISIL-om. Akurát tá tajná služba nie je z Únie, ani spoza Atlantiku.

Takže klamstvo je striedané klamstvom, lož striedaná ešte väčšou lžou! To je slovenská politická utečenecká realita.

Opoziční politici sa predháňajú v servilnosti k Ficovým výrokom, dokonca ich „vylepšujú“ ako kedysi Reflektor mladých výrobný proces vo fabrikách.

Zatiaĺ, kým naša politická prízemnosť preráža už aj pomyselné dno, nemecké a rakúske úrady organizujú presun nešťastníkov z Maďarska do Rakúska a Nemecka. Zatiaľ, kým naši politici vypúšťajú do mediálneho ovzdušia politické vyhlásenia hodnotovo na úrovni empatických zvratkov, nemecká kancelárka Merkelová spolu so svojím štábom rieši a vyrieši ubytovanie pre desaťtisíce chudákov. Kým ona a jej tím tím riešia konkrétne potreby konkrétnych ľudí, náš premiér v televízii oznamuje, že úradníci slovenského ministerstva vnútra absolvovali množstvo porád a strenutí na tému utečencov, odrobili obrovský kus práce, až človek nadobúda dojem, že začali chodiť do roboty v montérkach. Inak tu mi nedá nespomenúť ďalšiu absurdnosť tejto situácie. Na jednej strane premiér tvrdí, že utečencov nechceme, ale na poradách si idú jeho úradníci kvôli nim predrať  gate, ruky zodrať až po lakte a na zadniciach chytia odtlaky od sedenia na „tvrdých“ úradníckych stoličkách. Takže mi napokon z toho výchádza, že nechceme utečencov, ale porád k nim urobíme toľko, že zápisnicami z nich môžeme oblepiť Úrad vlády. Ak sa už nedá ten papier využiť praktickejšie…

Problémom našich politikov je, že klamú už vtedy, keď sa pýtajú. Ale ono to vlastne nie je problém ich. Je to problém nás ostatných.

 

Teraz najčítanejšie