Denník N

Slovensko Budúcnosti

Slovensko Budúcnosti je krajina, ktorá nás spája. Spája všetkých, ktorým na nej záleží.

Ste unavení zo škatuľkovania, z bublín, do ktorých nás neustále niekto proti našej vôli tlačí?  Drvivá väčšina z nás, sú dobrí ľudia. Raz za štyri roky máme možnosť zúčastniť sa na chode našej krajiny vhodením volebného lístka do urny. Ak cítime pocit zodpovednosti voči Slovensku, voliť ideme. A v tom to príde. Musíme si vybrať z extrémistov, exhibicionistov, mafiánov alebo zlodejov. Menším stranám nádej nedáme, pretože žijeme v akomsi domnelom poblúznení, že strany, ktoré v prieskumoch (ktoré po posledných voľbách asi už nikto nemôže brať vážne) nezískajú nad 5% nemá zmysel voliť, napriek tomu, že nás je cez 4 milióny oprávnených voličov. A potom prídu výsledky. A následne nám niekto na čelo capne nálepku.

Nemyslím si, že Slováci sú násilníci, že sú darmožráči alebo primitívi, nemyslím si, že na dedinách sa rodia extrémisti a intelektuáli v mestách nevedia, čo od dobroty. Na celom Slovensku žije drvivá väčšina dobrých ľudí, ktorí majú jedno spoločné, nikto ich na politickej scéne nereprezentuje. Nikto nereprezentuje 90% dobrých ľudí. Nie zúfalých, bielych, narcistických alebo ináč deprimovaných voličov, ktorými sa od volieb oháňa každý politický komentátor.

Každého jedného z nás niečo trápi, každý jeden z nás sa snaží žiť život najlepšie, ako vie a nie vždy sa nám to darí. Je veľmi dôležité v akých podmienkach žijeme, koho máme na blízku a kto nám vtedy, keď to potrebujeme dokáže pomôcť. No trápime sa všetci. A vyhrávame. Vyhrávame každý jeden deň, keď máme strechu nad hlavou, vyhrávame, keď máme čo do úst a vyhrávame tiež vtedy, ak sa nájde aspoň jeden človek, ktorému na nás záleží.

Vytvoril som preto ideu Slovenska Budúcnosti, prečítajte si o čom Slovensko Budúcnosti je a ak sa vám myšlienka zjednotenej krajiny páči, kľudne túto myšlienku šírte ďalej. Denne sme zahlcovaní katastrofickými scenármi, textami plnými nenávisti, o tom, akí sme zlí, no ja si nemyslím, že tieto komentáre reálne odzrkadlujú to, akí v skutočnosti sme.

slovensko-buducnosti-profile-picture-02

„Slovensko Budúcnosti je krajina, ktorá nás spája. Spája všetkých, ktorým na Slovensku záleží.

Bez ohľadu na naše rozdiely, bez ohľadu na to, či žijeme vo väčšom meste alebo v menšej dedinke, bez ohľadu na to, v čo veríme, o čom snívame, čo sa nám páči alebo čo nám nechutí, máme jednu vec spoločnú, Slovensko má miesto v našom srdci.

Bez ohľadu na to, či sme vyštudovali vysokú školu, alebo nás vychovala ulica, bez ohľadu na to, či radšej trávime čas s našimi kamarátmi alebo dávame prednosť samote, bez ohľadu na to koho milujeme, čo nás láka a čo netrápi, bez ohľadu na to, či tvrdo pracujeme alebo len nečinne sledujeme svet okolo nás, sme vo svojom vnútri dobrí ľudia a je nás väčšina.

Slovensko Budúcnosti je krajina v ktorej si navzájom neubližujeme, ale držíme spolu a nehľadiac na rozdiely si pomáhame.

Slovensko Budúcnosti sme my všetci, každý jeden z nás.“

Slovensko Budúcnosti na Facebooku nájdeš tu:
Security Check Required

Adam Berka
Slovensko Budúcnosti

Teraz najčítanejšie

Adam Berka

Architekt, vydavateľ a mestský poslanec. V roku 2012 rozbehol 82 Bøok & Design Shõp, kníhkupectvo zamerané na architektúru, dizajn, umenie a ilustráciu (www.82.sk). Architektúru vyštudoval v Bratislave a Ahmedabáde. Dlhoročný a komplikovaný vzťah k Bratislave, ho stojí veľa úsilia, no podľa jeho vlastných slov, nemenil by. Založil projekty Miesta Mesta alebo Bratislava Budúcnosti. Je autorom ilustrovanej knihy o živote M. R. Štefánika: Štefánik - Muž činu.