Denník N

Smer našiel 20 ročnú rómsku matku, ktorá ukradla miliardu €.

Po dlhoročných a úhlavných nepriateĺoch Maďaroch a utečencoch, sa dočkali konečne aj Rómovia! Tesne predtým ešte stačil premiér Fico zaradiť medzi najväčšie hrozby Slovenska aj novinárske „prostitútky“ a byrokratov v Bruseli, ale konečne bol na sneme Smeru nájdený a pomenovaný aktuálne najväčší a najzákernejší nepriateľ našej vlasti(vlasťou rozumie predseda vlády Smer), Rómovia! Dokonca väčší nepriateľ, ako utečenci!

Predseda vlády na včerajšom snemovaní vyhlásil, že napríklad vôbec nevedel, že 20-ročná matka zverí deti do opatery starej mamy a poberá veľa dávok, len aby nemusela pracovať. „To, čo počúvam o zneužívaní tohto systému je neakceptovateľné a bude musieť na to minister zareagovať, musíme začať v rómskych osadách robiť poriadky,“ vyhlásil. Po takmer desaťročí vlády Smeru a rovnakom období Roberta Fica vo funkcii premiéra, je to naozaj prelomový objav. Takže podľa jeho vlastných slov desaťročnicu na riešenie rómskeho problému zvysoka kašĺal spolu so svojimi mnistrami!

Nebudem sa tu teraz zaoberať dôvodmi, prečo rómsky problém narastá do hrozivých rozmerov. Za prvé nie som sociológ, za druhé nie som politik Smeru, takže nemôžem rozumieť všetkému. Ale ako bežný človek viem, že základnou príčinou chudoby je vždy nevzdelanosť. Takže tu niekde by minister, ktorého sa premiér chystá úkolovať, mal začať so svojou prácou. Vzdelávanie Rómov v osadách. To je alfa aj omega,  sínus s kosínusom a tangens s kotangensom riešenia rómskeho problému. Ale na to je potrebné, aby politici zdvihli svoje „ctené“zadnice a vyrazili do terénu. Netliachať  roky nič nehovoriace, ale predovšetkým nič neriešiace okrúhle táraniny typu „vyriešime, zabezpečíme, vynaložíme všetky sily…“

V opačnom prípade by sme sa museli začať domnievať, že nie exminister financií Počiatek, ale „20 ročná rómska matka jachtila“ so žralokmi v Monacu.

Museli by sme sa domnievať, že nie konkrétni páchatelia z Váhostavu, ale 20 ročná rómska matka nevyplatila prácu na stavbe diaľnic tisíckam robotníkov.

Museli by sme sa domnievať, že státisíce € nebalil do alobalu exposlanec Smeru Jánoš, ale zase to bola 20 ročná rómska matka.

Museli by sme sa domnievať, že nie Bašternák, ale 20 ročná rómska matka postavila z daňových podvodov Bonaparte.

Museli by sme sa domnievať, že…. Pokračovanie si vygooglite. Ale len ak máte dostatok času a pevné nervy.

Neviem, ako vy, ale je som presvedčený, že problémom Slovenska nie je 20 ročná rómska matka.

Neriešiteľným problémom nie je ani hlad hladných.

Najväčším problémom Slovenska je nenažratosť prežratých.

Teraz najčítanejšie