Denník N

Smutný koniec Rostásovho trolla

Poznáte to notoricky známe, „Kde udělali soudruzi z NDR chybu?“ V tomto prípade ju urobil sám veľký guru konšpirátorskej scény, Tibor Rostás. S takou dychtivosťou uverejnil na svojom profile screenshot môjho statusu, že prehliadol jednu drobnosť. Akú, dozviete sa v blogu.

Začnime v minulosti. Už nejakú dobu som mal medzi priateľmi chlapíka s menom Milan Vizár. Zrejme ma kedysi, keď ma požiadal o priateľstvo, poplietlo meno, ktoré sa mi spojilo s kresbami karikaturistu s rovnakým priezviskom. Nie však menom, lebo karikaturista sa volá Matúš. Mea culpa, nevšimol som si to, ale nebol som sám. Mal som s ním celú kopu spoločných priateľov. Novinárov, poslancov, verejne známe osoby. Náš „Vizár“ si vedel vybrať.

vizar-titulka

A nedal som si ani námahu pozrieť sa bližšie na jeho profilovú fotografiu, čo sa ukázalo ako chyba. Sympatický chlapík, ktorý sa na vás usmieva z jeho profilu totiž nie je žiadny Milan Vizár, ale Alexander Ščedrin, či v anglickej transkripcii Alex Shchedrin.

scedrin-sp

„Vizár“ sa prezentoval značne prehnane ako „antikomunista telom aj dušou“ a napísal dokonca v tomto duchu dva blogy na Denníku N. Po avíze, že používa cudziu fotografiu ho okamžite zablokovali.

n-ko-sp

Musím sa priznať, že jeho blogy som nečítal, prečítal som si ich až dnes. Očividná nadpráca priam bije do očí. Najmä v súvislosti s ďalším zistením.

us-zlod-sp

Po prečítaní viet z blogu „Welcome, US army!,“ ktoré znejú takto „…organizovaná skupinka rusofilov nám ako krajine, najmä na Slavíne, už niekoľkokrát spôsobila blamáž… Po tom, čo isté skupinky „aktivistov“ predviedli pri návšteve Porošenka, Lavrova či Nočných vlkov, som sa hanbil. Najprv za Slovensko, ale neskôr aj sám za seba,“ by človek neočakával, že meno „Milan Vizár“ sa spolu s menom Lukáša Perného objaví medzi organizátormi Oficiálnych osláv konca vojny v Európe za prítomnosti predstaviteľov ambasády Ruskej federácie na Slovensku – Deň víťazstva na Slavíne. Všimnime si aj dátum. Európa oslavuje koniec krvavej vojny 8. mája, Ruská ambasáda a jej verní trollovia, 9. mája. Samozrejme aj so spomínaným Lavrovom a Putinovým operetným komparzom Noční vlci.

vizar-event-pden-vitazstva-p

Nakoniec sa pozrime na spomínaný Rostásov status, ktorý odhalil trolla. Jednak je na ňom vidieť, že Rostás, ktorý, do omrzenia opakuje, že uverejňujem screenshoty z cudzích stránok a nazýva ma preto špicľom a udavačom, sám uverejnil screenshot môjho statusu o článku v jeho plátku Zem a Vek s nastaveným súkromím, pričom ja zverejňujem verejné statusy a komentáre. Ale to, čo nakoniec viedlo k odhaleniu nezvyčajne sofistikovaného trolla, je pozabudnutá profilová fotografia vpravo dolu, ktorá pochopiteľne patrí tomu, kto screenshot urobil. Nezostáva nám teda nič iné ako zablahoželať pánovi šéfredaktorovi periodika, ktoré je „svedomím národa“ a popriať mu mnoho podobných úspechov pri jeho práci pre blaho národa. Ktorého? To už nechám na fantázii čitateľa.

10-1-17-s10-1-k

Hasta la vista, milý troll! Ďakujeme Tiborovi Rostásovi za jeho Long shot of the week a trefu priamo do stredu terča.

blog-nvizar-sptr

12.1.12017 20:05
Reakcia Tibora Rostása. Ako vidieť, drží si patričnú úroveň.

idiot-zvklony-12-1-1712-1-17-ma-tam-x

Teraz najčítanejšie

Ján Benčík

Nakoľko mi nie sú ľahostajné pomery na Slovensku, píšem na webe Denníka N blogy o tom, čo považujem za nebezpečné. Píšem o konšpirátoroch, kremeľských trolloch, pravicových aj ľavicových antiliberálnych extrémistoch. Niektorí ľudia ma za to majú úprimne radi, iní ma rovnako úprimne nenávidia. A niektorí sa mi dokonca vyhrážajú. Beriem to ako niečo, čo súvisí s tým, čo robím.