Denník N

Stará a nová vláda – oblek verzus obsah

Byť liberál znamená aj to, nerobiť si ťažkú hlavu z formy. Lebo obsah hovorieva tak hlasno, že prekričí aj uhladené sáčko najlepšieho strihu. Ušité na zákazku doplnené hodinkami nad legálne platové možnosti.

Je také Murphyho pravidlo: Nediskutuj s hlupákom, mohli by si ťa pomýliť. V záujme toho, aby si ma náhodou nepomýlili s podivnou partičkou podnikateľov vo firme Štát, s.r.o. v oblekoch strany Smer, asi vytiahnem zo skrine mestský sveter a budem to striedať s flanelovou košeľou.

Robert Fico sa v koalícii spolieha na „zdravý rozum, na to, že záujmy krajiny prevládnu“. Povedal to v rozhovore pre Pravdu.

„Alternatíva v podobe šampióna bruselských barov Sulíka, polomafiána Kollára, poloblázna Matoviča nie je alternatíva pre Slovensko, najmä v čase, keď sa svet v najbližších rokoch bude geopoliticky hýbať.“ Zdroj: Fico: Ak Danko nenavrhne kandidáta, vedením školstva poverím zrejme ministra obrany Gajdoša – Denník N

Byť liberál znamená aj to, nerobiť si ťažkú hlavu z formy. Lebo OBSAH hovorieva tak hlasno, že prekričí aj uhladené sáčko najlepšieho strihu. Ušité na zákazku doplnené hodinkami nad legálne platové možnosti.

No kto vám to z politikov Smeru dnes dá?

  • Otvorená spoločnosť.
  • Práca politika za plat.
  • Motivácia službou spoločnosti.
  • Priestor pre odborníkov.
  • Liberálne princípy.

Namiesto toho, od vlády, ktorá presne vie, čo so so Slovenskom, sme bez šéfa školstva, krízový manažér vedie zdravotníctvo a Čistý deň stále beží. Daňové podvody neboli nikdy tak blízko premiéra. A základným nástrojom demokratickej diskusie je útok ad hominem: „Riešenia prináša šašo počmáraný.“

Kam sa podeli občania v aktuálnej vládnej kríze? Kam sa podeli riešenia pre riadenie republiky? Spomenul si Fico na to, že občania ho zvolili na to, aby riadil štát, alebo sa len peleší v mocou vystlanom válove? Občana a jeho potreby v prejavoch koaličnej krízy Smeru, Mostu a SNS veru nenachádzam.

Mám vieru presne v to, v čo veril aj TGM: Nebáť sa a nekradnúť.

Mám vieru presne v to, v čo veril aj Gándhí: Keď robíte dobrú vec, ľudia sa odniekiaľ sami objavia a pridajú sa.

Autor je členom SaS a členom zdravotníckeho tímu SaS. 

Viac jeho politických textov na jeho politickom webe www.politik.pilnik.sk. Ak chcete sledovať aj ďalšie jeho politické vyjadrenia, staňte sa fanúšikom jeho facebookovej stránky.



Teraz najčítanejšie