Denník N

Staromestské mamičky…

Budú mať dôvod na úsmev. Po dnešnej, už piatej, úprave rozpočtu mestskej časti Bratislava-Staré Mesto to vyzerá tak, že už budú môcť chodiť do práce s pocitom, že tam nechodia len preto, aby zaplatili deťom súkromnú škôlku.

Poslanci bratislavského Starého Mesta dnes na zastupiteľstve schválili už piatu zmenu rozpočtu, ktorou navýšili rozpočet školstva o 162 tisíc eur. Táto suma pôjde na spolufinancovanie dotácie, ktorú poslala vláda na rozšírenie kapacít materských škôl.

Viac detí tak bude môcť prijať škôlka na Gorazdovej a tiež úplne nová školka na Brnianskej ulici. Obe škôlky patria do môjho poslaneckého obvodu, takže problémy mamičiek z hradného kopca poznám veľmi dobre. Volávajú mi takmer denne a v čase, keď sa odovzdávajú prihlášky do materských škôl, sú to desiatky telefonátov denne.

Takže, milé staromestské mamičky, verím, že aj týmto krokom sme vám dnes my, staromestskí poslanci, zlepšili deň.

Teraz najčítanejšie

Barbora Oráčová

Som žena a Bratislavčanka. Druhé volebné obdobie zastupujem obyvateľov bratislavského Starého Mesta ako poslankyňa miestneho zastupiteľstva. Práca s občanmi a riešenie ich problémov je niečo, v čom som sa našla a určite v tom chcem pokračovať. Som matkou. Dnešná doba matkám nepraje. Tým, že to zažívam na vlastnej koži, viem úplne presne popísať, aké problémy matky majú a taktiež priniesť čiastkové riešenia, ktoré sa v budúcnosti budem pokúšať zmeniť na systematické. Som milovníčkou zvierat. Zo svojej podstaty mám slabosť v tom, že sa staviam vždy na stranu tých slabších. Či už sú to občania, ženy, matky alebo zvieratá, všetci potrebujú pomoc. Som tu PRE VÁS a LEPŠÍ ŽIVOT NA SLOVENSKU.