Denník N

Sulík, Beblavý sú kritikou Poľska pokrytci, Fico radšej mlčí, Kiska sa radšej nepripomína

kritizujeme Poľsko a naši politici kontrolujú sami seba.

Naši politici sa boja komparácie, pretože by sa ukázalo, že sú 100 x horší než poľská možná diktatúra.

Kiska hneď ako dostal právo menovať nových členov Súdnej rady, tak tým starým skrátil funkčné obdobie aby si tam dosadil svojich, respektíve, čo mu poradili poradcovia. Ten Kiska, čo účinkoval v reklame a Poliačika, čo ho vo výbore zakryl. Tí, čo mi povedia, že však to preto aby sa zbavil komunistických sudcov, tak čo my vieme ako tí noví hlasujú, napríklad o koncoročných odmenách? A nie je to presne taká istá rétorika ako tá Poľská?

Beblavý, čo v kontrolnom výbore, Mikovi, ktorý udeľuje tesne pred voľbami riaditeľa RTVS v sfalšovanej relácii Slovenka roka ceny ako komunistickým pohlavárom, povie, že nie je verejný funkcionár a po štyroch rokoch nie je nikoho, kto by vyvodil z toho zodpovednosť za to, že Mika nepodal majetkové priznanie?

Ten Sulík, čo jeho kvázi liberálna strana prostredníctvom Alojza Baránika  schvaľuje podobné zmeny ako v Poľsku v našej justícii a všetci argumentujú rovnako ako demagógovia v Poľsku?

To sú tí naši politici, čo si volia sami sebe kontrolu? Most-Híd, čo si je politickými dohodami taký istý, že pošle na konkurz človeka, čo nevie o svojej pozícii ani ťuk?

To sú tí istí, politici, čo zabudli, čo sa sluší a patrí? Rozhodnutia Ústavného súdu a Najvyššieho súdu sa nekomentujú a neurážajú, ale rešpektujú a presadzujú.

To sú tí, čo si zriadia Špeciálny súd na zbavovanie káuz  a keď im ho zrušili, tak ho premenujú a založia si Špecializovaný?

To sú tí istí, ktorí chcú dokonca vyšetrovacie výbory aby mohli sami vyšetrovať svoje vlastné kauzy a odhlasovať si, že skutok sa nestal?

To je ten Kiska, Sulík, Žiťnanská, Baránik, Lipšic, čo jeden rok povie, že inšpekcia pod ministrom vnútra je nezákonná potom, čo to povie aj Štrasburg a druhý rok mu nevadí? A títo istí schválili a schvaľujú zásahy do súdnictva pod patronát politikov?

Tí istí politici, čo budú mať vplyv na to, kto z ich kamarátov sa stane sudcom? Tí  istí, čo si volia generálneho prokurátora?

Ten Sulík, čo kritizuje prítomnosť armády na pôde parlamentu, ale nie je schopný podať podnet na Kisku za zneužitie právomoci, pretože to zákon neumožňuje a hlavným veliteľom čestnej stráže je výlučne Kiska?

To sú tí istí politici, čo urobia zákony, že obec, čo si nezvolí kontrolóra a nič nestane? Keď nepredloží kontrolór na čas plán kontroly a nič sa nestane? Keď nepredloží kontrolu ani po dvoch rokoch vo funkcii a nič sa nestane? Ministerstvo financií a vnútra, čo nevie koľko bankových účtov obce majú a už vôbec nie súpis účtov a stav na nich, napriek tomu, že si môžu obce zriadiť rovnako hodnotné účty v štátnej pokladnici?

To si tí istí politici, ktorí skrátili volebné obdobie prokurátorovi Michaľovi Vaľovi? Tí istí, ktorí na základe vopred pripravenej scény, zbavili hlasovaním sudcu, ktorý rozhodoval o majetku politika, talára?

To sú tí politici, ktorí nahradili úradníkov rodinnými príslušníkmi, ktorí nevedia nič o svojej práci a ich jedinou formulkou je, že keď ste sa dozvedeli o trestnom čine máte ho oznámiť na polícii a keď ho neoznámite budú Vás trestne stíhať, pričom oni sú za to platení a žiadajú to od ľudí, ktorí musia chodiť do práce?

To sú tí istí, ktorí zastavili elektronizáciu súdnictva aby mohli poslať mafiánov na slobodu pre neskoro doručený spis a aby sa mohli strácať stránky zo spisov?

To sú tí istí, ktorí dosadia do NBS takých ľudí, ktorí desať rokov nepohnú s poisťovňou Rapid Life?

PS 10.10.2017: podľa Talána Rapid Life vyhral súdny spor s NBS, pretože bol zo strany štátu nesprávne v roku 1995 vypočítaný vzorec pre vyplácanie.

Chlap sa hodnotí podľa činov a nie podľa prázdnych rečí a sľubov. Ani jeden z vás nemá ani tú štipku sebasúdnosti aby pozval Timmersmana aj na Slovensko?!

Sme semenište korupcie  a pokrytectva a Poliaci iba nezvládli marketing, tak dobre ako Fico a despisisti.

PS Štefan Hudec: Pozrite záznam z výboru. Poliačik si od začiatku  vzal slovo aby povedal zopár logických klamov, pričom sa nevenoval meritu veci. Bolo vidieť, že poslanci ani nevedeli ako majú hlasovať, tak čakali ako dvihnú ruky ostatní a diskutujúci tým vlastne priznáva, že Kisku podržal taktiež Smer-SD.

 

Teraz najčítanejšie