Denník N

Terorizmus, smrad a Kaliňák

Róbert Kaliňák vie razantne pracovať – ale ako sa zdá iba rečami. Keď príde na lámanie chleba, tak sa ukazuje ako úplne neschopný minister. Nemusíme chodiť ani do minulosti a spomínať na bombu v lietadle či iné veselosti. Stačí si spomenúť na včerajší smrad v Bratislave.

Od rána sa v celom bývalom okrese Bratislava IV šírili veľmi silný zápach. Kaliňakovskoficové mlátenie prázdnej slamy a dlhodobé šírenie strachu spôsobilo, že veľké množstvo ľudí sa obávalo o čo ide a báli sa o svoje zdravie a zdravie svojich detí.  Štátne zložky ich nielen neukľudnili ale skôr naopak. Róbert Kaliňák si svojim super skvelým nápadom ESO (zlúčenie úradov pod jeho gesciu a nábor nových úradníkov v kanceláriách a nie v teréne) uzurpoval väčšiu výkonnú moc ako Gustav Krajčí za Mečiara. Takže má aktuálne pod palcom úplne všetky bezpečnostné a záchranné zložky.

Napriek tomu pri prvom úniku stále neznámeho plynu do ovzdušia neboli Kaliňákove zložky schopné ani identifikovať zdroj a zloženie.  Kaliňák nezabezpečil vybavenie, ktoré by na úrovni 21. storočia vedelo vôbec rozpoznať zloženie zápachu, Kaliňákove zložky krúžili po Bratislave a nič nezistili. Minister vnútra je priamo zodpovedný za neschopnosť nájsť a potrestať vinníka.

Vieme si teraz predstaviť, že niekto vypustí do ovzdušia sarín, kyanid alebo niečo podobné? Ako je to so skutočnou a nielen verbálnou ochranou obyvateľov Slovenska? Včerajší zápach ukázal, že v tomto štáte to nielen symbolicky smrdí. Ale zdroj zápachu je v tomto prípade úplne jasný.

Ak máte záujem sledovať moje aktivity na FB stránke, kliknite tu.

foto: autor

Teraz najčítanejšie

Michal Drotován

Aktívny občan, dlhoročný bloger, celoživotný študent, bežec. Zástanca miest pre ľudí. Od roku 2018 starosta mestskej časti Bratislava-Rača.  Aktuálne nestranícky kandidát do eurovolieb za stranu č. 3 Demokrati. Viac na www.drotovan.sk