Denník N

Tolerantní

Mladík s hrubou reťazou na krku sa odrazu prestane ovládať…

Simone sa dnes akosi nič nechce, mala by sa pustiť do roboty, sama si to dobre uvedomuje. Lenže niekedy je to jednoducho tak, človek vie, že by mal, ale nedokáže s tým nič spraviť. Možno sa pod tento stav podpísala situácia v práci, kolegyňa zostala doma s deťmi, najmladšia doniesla zo škôlky infekt a po dvoch dňoch sa to posunulo aj k súrodencom. Pri troch deťoch to skutočne dokáže potešiť, určite by radšej fungovala v práci. Keby ako na potvoru aspoň nemali zahraničnú návštevu, ale nie, všetky veci sa dejú v najhoršom čase, spustí sa lavína a bombarduje ťa z každej strany.

Vedúci oddelenia prekypoval nesmiernou ochotou, asi si potreboval šplhnúť u riaditeľa. Nevadilo by jej to, jeho aktivity sú jej ukradnuté, ale len v prípade, že sa jej nejakým spôsobom nedotýkajú. Tentokrát to už skutočne prehnal, sám od seba ponúkol šéfovi jej prekladateľské služby. Jediné, čo jej ako tak polichotilo, bola jeho vysoká mienka o jej schopnostiach. Riaditeľ dlho neváhal, výhodnú ponuku prijal, anglickí priatelia sa u nich vo firme udomácnili na celý týždeň. Musela byť k dispozícii každý deň od rána až do skončenia pracovnej doby a to ešte ťahala aj za kolegyňu. Nemohla ju nechať v štichu, trampoty s deťmi si nevyberieš.

Vložila do knihy farebnú záložku a privrela ju, už sa dostala takmer za polovicu. Celkom ju zaujala, neľutuje, že si ju kúpila do knižnice, každý hodnotný kúsok poteší jej dušu. Knihu položila nabok a chvíľu len tak hľadela pred seba, ani postaviť sa jej nechcelo. Inštinktívne siahla po diaľkovom ovládači, prehodila niekoľko televíznych programov. Zakotvila na športovej stanici, práve beží naživo tenisový turnaj z Ríma. Pod hlavu si potiahne maličký vankúšik s mäkkou náplňou a sleduje loptičku poletujúcu zo strany na stranu. Nehrajú žiadne veľké hviezdy, ale celkom dobrý tenis, toto je šport, ktorý ju baví už od detstva. Po niekoľkých pekných výmenách sa stav výrazne nakloní na stranu jedného z hráčov. Mladík s hrubou reťazou na krku sa odrazu prestane ovládať, schytí raketu a zúrivo ňou mláti o zem, situácia je vyhrotená, tenisová raketa prestala plniť svoj účel. Simona je znechutená, takéto nešportové správanie neznáša, podľa nej by sa malo poriadne tvrdo trestať, je zvedavá na verdikt rozhodcu. Ako to pozná, žiadny trest nebude, muži dohliadajúci na tento šport akosi ticho tieto spôsoby tolerujú.

Teraz najčítanejšie