Denník N

Top PR Slovenska

Ministerstvo vnútra SR nezaháľalo a prostredníctvom svojho hovorcu odkázalo svetu, že pomoc pri riešení migračnej krízy poskytneme, ale s podmienkou – prijmeme len kresťanov!

Informácia o podmienke Slovenska v súvislosti s pomocou pri riešení migračnej krízy ma dojala. Stanovisko, že prijmeme len kresťanov je vskutku obdivuhodné a uvedený dôvod, že u nás nemáme mešitu je proste nepriestrelný. Je to absolútne pochopiteľné, keďže ľudí v snahe zachrániť si život a môcť sa konečne slobodne nadýchnuť, najviac trápi, či  budú mať po ruke chrám, kde sa môžu pomodliť. Zaujímalo by ma, či bolo takéto nekompromisné kritérium aj pri prijímaní väzňov z Guantanáma.

Každopádne je jasné, že voľby sa blížia a hrdý postoj pána premiéra pred svojim „to do list-om“, kde víťazoslávne odškrtne položku – ochrana krajiny pred islamom, bude sprevádzaný búrlivým potleskom voličov z vďaky, že ich zachránil pred nepredstaviteľným zlom. Veď predsa kresťanská viera je zárukou bezúhonnosti a  slušnosti. Kresťania nikdy nezabíjali, nekradli, neznásilňovali. Historky o osude pôvodných obyvateľov Ameriky sú iba rozprávky starých materí. Takéto zverstvá sa spájajú výlučne s moslimami. Bývalí členovia KSČ, dnes už hlboko veriaci, v týchto veciach majú jasno. Skôr ma zaráža, že tam neprihodili aj podmienky ako dovŕšené vzdelanie a roky praxe, nech nám sem nepošlú len voľajakých darmožráčov, ale rovno kvalifikovanú pracovnú silu.

Ale nie, vážne, dobre to robia naši vládni predstavitelia. Treba si vyberať koho vpustíme na naše územie. Takí kosovskí Albánci ako Baki Sadiki sú úplné terno oproti zúboženej vzdelanej žene v šajle s uplakanými drobizgami. Netreba nás kvôli tomu hneď obviňovať z diskriminácie. Keby sem prišiel investor ovievajúci sa tučným vejárikom z bankoviek, môže byť vyznávačom čoho len chce, vyzerať ako len chce a robiť si čo len chce. V takom prípade by sme si nechali kľudne aj zmlátiť vlastných občanov, čo nám bezpochyby potvrdí čínska strana. Ja osobne to považujem za výnimočne blahosklonný postoj, ktorý by nám snáď mali všade vo svete jedine závidieť, tak potom naozaj nerozumiem, za čo nás tie zahraničné médiá a Európska únia vlastne hania.

Teraz najčítanejšie