Denník N

Tri je viac ako dva. Vždy. Aj v slovenskej politike.

Už štyridsať rokov viem čítať, písať a počítať a stále som to nezabudol. V júni tohto roku som za KDH podpisoval centrálnu zmluvu medzi troma stranami, okrem KDH tam boli Sas a OĽaNO. Boli to tri subjekty a zmluva bola o spoločnom postupe pre VÚC  voľby 2017.

V decembri sme SAS a OĽaNO poslali návrh Memoranda, ktorý vytváral predpoklady na hľadanie spolupráce pri komunálnych  voľbách. Rokovania k návrhu  neprebehli žiadne, len sme sa od SAS dozvedeli, že na centrálnej úrovni majú záujem spoločne postupovať len SAS a OĽaNO. Túto skutočnosť sme si následne overili aj u OĽaNO a z ich strany bola rovnako potvrdená.

Kvôli tomu, aby nevznikali pochybnosti ako prebiehali rokovania pre komunálne voľby, sme na brífingu dňa 19.12.2017 túto skutočnosť oznámili a len stroho okomentovali, že my sme boli na rokovanie pripravení, no rozhodnutie SAS a OLANO ísť len v tandeme rešpektujeme.

Určite nie je to isté, či centrálnu dohodu podpisujú dva subjekty alebo tri subjekty. To je celé. Je to rozdiel. Môže hovoriť kto chce, čo chce, ale dva je vždy a všade menej ako tri a platí to aj v slovenskej politike .

KDH vyjadruje presvedčenie, že malo zmysel aspoň sa  pokúsiť o prípadnej dohode rokovať, ale rešpektujeme, že nebol záujem a rovnako rešpektujeme rozhodnutie SAS a OĽaNO ísť iba v tandeme. Počkáme cca do polovice januára ako sa situácia bude vyvíjať a následne rozhodneme o našom ďalšom postupe.

Toto sú fakty. A fakty sú fakty.

Príjemné prežitie vianočných sviatkov a všetko dobré v Novom roku želám všetkým.

 

Teraz najčítanejšie