Denník N

Týždeň, keď o slovenskej politike hlasoval Facebook

Slovenskí politici zistili, že parlament je nuda a dali moc Facebooku. Zistili totiž, že ten im dá vždy za pravdu.

Celé to vo veľkom štýle odpálil Dušan Jarjabek, kedysi Mečiarov poslanec, čo by aj bohato stačilo na to, aby ho nikto nebral vážne. Ten sa zamyslel a povedal viem, ako ma chcete nachytať, aby som teraz bol konkrétny, a vy mi potom budete protirečiť. A to bola naozaj taká blbosť, že nikto silu protirečiť nemal.

V nastolenej úrovni pokračoval Andrej Danko, ktorého sa nikto nepýtal, ale aj tak si náhle spomenul, že vlastne bojoval proti Mečiarovi. A to bola pravdepodobne tiež blbosť, lebo mnohí si pamätajú, že jeho rodina za Mečiara skôr privatizovala, ale dnes je Andrej Danko predsedom parlamentu, takže pravda je to, čo povie on.

Presne preto dal v parlamente schváliť novelu rokovacieho poriadku, ktorá do Národnej rady mala priniesť viac slušnosti. Že to funguje, ukázal hneď na druhý deň Marian Kotleba, keď v tej Národnej rade šermoval fotografiami a hovoril o neslovanskom výzore niektorých Slovákov. A poslanec Mazurek sa vzápätí čudoval, prečo to každému pripomína nacistov, a nikto nečakal, že to aj pochopí.

A Marian Kotleba sa natlačil na fotku deťom s autizmom a bola z toho hanba, len nikto nechápal, prečo sa hanbila učiteľka a nie Kotleba.

Opäť sa ozval aj Andrej Danko a povedal, že Igor Matovič v parlamente spáchal zločin hanobenia národa, na čo Igor Matovič reagoval tým, že o tom dal hlasovať nie v parlamente ale na Facebooku a Facebook mu odhlasoval, že nikoho nehanobil. O tom, či porušil zákon, keď si neprerušil živnosť, už hlasovať nedal, a nikto nevie prečo, keď to tak pekne išlo.

Ľudia si zaslúžia viac priamej demokracie
Ľudia si zaslúžia viac priamej demokracie. (Zdroj: Facebook)

Ďalší išiel Boris Kollár, ktorý usúdil, že fotky s mafiánmi sú už premlčané, tak do sveta vypustil video o tom, kto naozaj škodí tomuto národu. A video malo úspech a Facebook mu to tiež odhlasoval, takže to musí byť pravda.

Do tretice sa do riešenia skutočných problémov pustil aj obľúbený autor beletrizovaných životopisov Richard Sulík, ktorý zverejnil sviežu interpretáciu života Mohameda, a Facebook mu ju odhlasoval presne rovnako. Potom sa síce ukázalo, že beletrizoval príliš, ale aspoň vyjadril potešenie, že sa mu podarilo otvoriť verejnú diskusiu.

A celé Slovensko sa nesmierne tešilo nielen z toho, že Richard Sulík rieši veci, na ktorých záleží, ale aj z nadchádzajúcej verejnej debaty o Mohamedovom živote. Skúsenosti totiž ukazujú, že verejná debata na Slovensku síce nemá žiadnu úroveň, ale aspoň na jej konci aj tak nikto nevyhrá.

Nuž a v záľahe všetkých týchto pálčivých problémov už potom sotva ostal priestor na to, aby si niekto všimol, že Bašternák podľa polície nikoho nepodplácal a nikomu sa nevyhrážal a tak celkovo bol poctivý človek.

Vzápätí to potvrdil tým, že svoju firmu presťahoval do chalúpky v dedine, o ktorej nikto nepočul. A v tej chalúpke býval človek, ktorý o firme tiež nikdy nepočul. A firma už aj tak dávno nepatrila Bašternákovi, ale ľuďom, o ktorých nikto nikdy nepočul. A nikým to už ani nepohlo, lebo sa to stalo už toľkokrát, že to naozaj za pohoršenie nestálo.

Čo je celkom sranda, lebo v Čechách sa pri príležitosti vzniku prvej republiky zišiel dav niekoľkých tisícov ľudí, aby ukázali, že sú pohoršení. A na Slovensku sa pri tej istej príležitostí zišlo niekoľko desiatok jednotlivcov.

A Kaliňák s Richterom sú naďalej ministrami, v parlamente sa máva fotkami kolaborantov, Boris Kollár o nich točí videá a na Facebooku zasadajú tribunály a hlasujú o tom, aké je islam náboženstvo.

No a takto sa skončil zase ďalší týždeň plný bizarnosti, jeden z mnohých v poslednom čase, keď čoraz viac ľudí má pocit, že všetko, čo sa deje, už nie je len nenormálne a nemorálne, ale naozaj úplne šialené.

Radi ma môžete mať tu.

Teraz najčítanejšie