Denník N

Týždeň, keď sa Andrej Danko aj Milan Krajniak vyfarbili. A Boris Kollár bol v siedmom nebi

Zdroj: TV JOJ
Zdroj: TV JOJ

Ktosi povedal, že doteraz zaužívané heslo nie je správne. Už žiadne „síce to nie je pravda, ale mohla by byť“, omnoho presnejšie je „síce to nie je pravda, ale chcem, aby bola“.

Všetko sa začalo šokujúcim odhalením: Andrej Danko na videu zmlátil svoju priateľku, celé to malo len tri problémy. Video nič také nedokazovalo, predložil ho človek s, povedzme nežne, pochybnou povesťou a ten ho ešte aj údajne našiel na stole. A tam sme už raz boli.

Našťastie, rozšírila sa aj ďalšia správa. Ten istý Andrej Danko, ktorý vo vlastnej strane zakázal hádky a oháňa sa slušnosťou, vyhodil z rozhovoru redaktorku, lebo robila to, čo redaktorky robia: kládla mu otázky.

A to stále nebolo všetko. Dupľovaný predseda týždeň Danko ukončil konštatovaním, že sa neobaľuje fundovanými analýzami. No a to bolo ako jediné, bohužiaľ, celkom určite pravda.

A mnohí hovorili, že už čoskoro musí byť všetkým jasné, aký je Danko hlupák. A všetky prieskumy ukazovali, že mnohým sa naopak páči, aký je Danko hlupák.

dan
Dupľovaný predseda (Zdroj: Denník N)

Opäť sa tiež objavili správy, že Boris Kollár pašoval drogy, na čo dotknutý zareagoval videom o migrantoch. Našťastie, keď sa ukázalo, že nejde o Araba a moslima, ako si Boris predstavoval, priznal chybu. Konkrétne takto: síce som sa mýlil, ale je to pravda!!!

A ktosi povedal, že doteraz zaužívané heslo nie je správne. Už žiadne síce to nie je pravda, ale mohla by byť, omnoho presnejšie je síce to nie je pravda, ale chcem, aby bola. A to znelo ako čosi, čo by pravdou konečne mohlo byť.

A keď sa správy o tom, že Boris Kollár pašoval drogy objavili naposledy, nereagoval vôbec, namiesto toho poslal fotografie Donovál. Zasnežených. Nevdojak tak zhrnul úroveň, na ktorej sme sa ocitli.

Politik už nie je povinný vyjadrovať sa pri každom podozrení, ale len vtedy, keď sa mu chce, aj to nie nevyhnutne k veci. Politik, skrátka, nemá prečo byť volaný na zodpovednosť. Paradoxne to dokazoval človek, ktorý sa do parlamentu dostal len vďaka sľubu, že politikov na zodpovednosť volať bude.

Objavil sa tiež prieskum, podľa ktorého by štvrtina Slovákov privítala návrat k diktatúre. Hovorilo sa, že je to katastrofa a niečo s tým treba robiť, ale hovorilo sa tiež, že tak to proste je a nič sa s tým robiť nedá. A potom niekto povedal, že je to celé nezmysel: otázka bola položená úplne inak a vlastne nesprávne a návrat k diktatúre nikto nechce, len dobre znie, keď sa to takto povie. Čiže sa to uzavrelo tým, že treba počkať.

Predseda vlády SR Robert Fico pri príležitosti regionálnych osláv Dòa baníkov navštívil 5. septembra 2014 Hornonitrianske bane Prievidza a sfáral do bane v ažobnom úseku Bane Nováky, kde si v håbke 300 m pod povrchom pozrel prácu baníkov. FOTO TASR - Radovan Stoklasa
Chlapi! Zmysel to síce nemá, ale nejako to udržíme! (Zdroj: Denník N)

Nečakal však premiér Fico. Povedal, že v SaS fetujú, s čím nesúhlasil Richard Sulík, ktorý povedal, že fetujú v Smere, na čo už premiér neodpovedal. Namiesto toho sfáral.

A to bolo dobré. Baníkov ubezpečil, že aj naďalej budú môcť žiť kratšie a horšie a ničiť región ťažbou uhlia, ktoré aj tak nikto tak naozaj nechce. A to bolo dobré tiež, lebo nebyť zničeného zdravia baníkov a zničeného regiónu, bolo by sa treba zamýšľať, čo s tými baníkmi a s tým regiónom.

A napríklad by sa tiež nedalo tak kradnúť.

No a potom už konečne bola nedeľa a v televízii vystúpil Milan Krajniak, aby národ vystrašil pred blížiacimi sa Ukrajincami. A dokonca aj to bolo dobré, lebo konečne ukázal, že mu nevadia ani iné rasy, ani iné náboženstvá, ani iné kultúry, ale jednoducho úplne každý, kto nie je ako on. A komu to ešte nestačilo, mohol si Borisa Kollára pozrieť v siedmom nebi u Vila Rozborila.

Slovensko pomaly spelo k Vianociam a boli to Vianoce iné, smutnejšie. Rok 2016 nebol len premárneným rokom, ale rokom, keď sa mnoho vecí reálne zmenilo k horšiemu. Mnohí verili, že takto o rok sa stretnú a bude lepšie. Problém bol len v tom, že každý si pod tým lepším predstavoval čosi úplne iné.

Radi ma môžete mať tu.

Teraz najčítanejšie