Denník N

Ublížili viac Saganovi, mladým futbalistom, alebo Žiline?

Ťažkú depresiu časti Slovenska paradoxne nespôsobuje fakt, že Kaliňák je stále vo funkcii, ani to, že novinárke Monike Tódovej nejaký smrad z Ústredia práce poslal kontrolu(rozumej buzeráciu), či sa stará o deti, ani to, že možno sto razy vytunelovaný, ale zďaleka nedotunelovaný tunel Višňové pod Strečnom bude dokončený ak Pán Boh dá, možno v roku …. Nuž, neviem to ja, ani Pán Boh samotný.

Trápia ich, na čele s premiérom(aj keď jeho iba „trápia“), vraj nekvalitné potraviny, dovážané zo západu. Tie isté potraviny, ktoré však nakupovali, nakupujú a budú húfne nakupovať, ak budú čo len o cent lacnejšie, ako „vysokokvalitné“ domáce, slovenské. Napriek tomu, že slovami roduverných : „Západniari dávajú do tých svojich kopu chemikálií a stabilizátorov“. Podľa tejto „logiky“ sa dá teda usúdiť, že slovenskí poľnohospodári nepoužívajú chemické postreky a ak áno, výlučne ekologické, potravinári nedávajú do výrobkov ani gram chémie na predĺženie trvanlivosti výrobku, slovenské mlieko, ktoré kupujeme, nie je odstredené takmer na nulu tuku, ale je čerstvučké a a mdlá chuť, ktorú v ňom cítiť  nie je mdlá chuť, ale teplo kravského vemena.

Neviem ako vy, ale ja fakt chcem rovnako kvalitnú Milku, ako majú Nemci a rovnako kvalitný syr, aký jedia Francúzi. Ale chcem aj rovnako kvalitných politikov! Nie takých, ktorí prispôsobujú svoje výroky náladám voličov, nie takých, ktorí dnes kľudne poprú svoje vlastné výroky zo včera, pretože za noc sa zmenil postoj občanov k danej téme.

Nechcem politikov, ktorí parazitujú ako červy na vypadnutí mladých futbalistov, lebo sa vraj spikli  proti nám dve futbalové mocnosti. Pritom už nechcú, vrátane fanúšikov priznať, že my by sme sa v ich pozícii zachovali úplne, ale úplne rovnako! Bez ohľadu na to, že by to skutočne nebolo a nie je fér! Ideme sa zblázniť z kauzy „Sagan“, ktorý bol možno naozaj neoprávnene vylúčený z z Tour de France, ale kľudne sa pozeráme, ako Harabinov senát púšťa na základe „procesných chýb“ na slobodu vrahov! Tréner Žiliny Adrián Guľa po vyradení svojho mužstva v predkole Ligy majstrov vyhlási : „Posúdenie penaltového verdiktu(vo včerajšej odvete) by som v tejto saganománii prirovnal k Saganovi, viac k tomu nepoviem“.

Pravdou pritom je, že ak Saganovo vylúčenie bolo s pravdepodnosťou hraničiacou s istotou neopodstatnené, tak penalta proti Žiline bola úplne oprávnená a rovnakou pravdou je, že jeho mužstvo malo na to, aby postúpilo! Stačilo premeniť šance a bolo by vymaľované! Ale pravdou je aj to, že napríklad konkrétne Adrián Guľa sa nikdy nevyjadril k tomu, že predseda Slovenské futbalové zväzu Ján Kováčik, doviedol svoj klub Dukla Banská Bystrica na psí tridsiatok! Spolu s desiatkami, či stovkami hráčov! Tých najcennejších – mládež(!) – nevynímajúc!

Chceme byť hrdý národ v Európe! Tak sa tak aj správajme! Nekňučme, nefňukajme, neplačme! Zbytočne bolestínsky a často neopodstatnene!

Máme podstatne na viac, ako na sebaľútosť a život s pocitom celosvetového protislovenského sprisahania!

 

Teraz najčítanejšie