Denník N

Prečo idem do toho

Poslanec MsZ v Bratislave Jozef Uhler počas brífingu na tému: Oznámenie kandidatúry na post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Bratislava, 14. jún 2016. Foto: SITA/Marko Erd
Poslanec MsZ v Bratislave Jozef Uhler počas brífingu na tému: Oznámenie kandidatúry na post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Bratislava, 14. jún 2016. Foto: SITA/Marko Erd

Veľmi si želám, aby tieto voľby boli presne o týchto veciach – programe, pozitívnych víziách a férovej súťaži o hlasy občanov a nie o trafikách pre vyslúžilých poslancov a o tom, či je niekto modrý alebo zelený.

Pomaly sa začínajú rysovať kandidáti na župana bratislavského kraja. Keď som ako prvý ešte v lete ohlásil, že mám záujem o tento post, bolo mi jasné, že to nebude jednoduchá cesta. Ale išiel som do toho s tým, že chcem ponúknuť dobrý program, pozitívnu víziu toho, ako by mohla župa vyzerať a ako záruku poskytnúť svoje doterajšie pôsobenie v komunálnej politike.

Veľmi si želám, aby tieto voľby boli presne o týchto veciach – programe, pozitívnych víziách a férovej súťaži o hlasy občanov. Viem, že niektorí kandidáti sa budú snažiť urobiť z toho súboj koalície a opozície, iní budú stavať na tom, že sú známi a ďalší budú šaškovať, pretože nič iné ponúknuť nevedia.

Napriek tomu urobím všetko preto, aby sa čo najviac ľudí rozhodlo pre program, jasnú predstavu a pozitívny prístup k riešeniu vecí. Za 6 rokov v komunálnej politike som urobil veľa rozhodnutí a môžem s čistým svedomím povedať, že každé z nich si dokážem obhájiť. Bez ohľadu na farbu straníckeho preukazu predkladateľa som vždy podporil veci, ktoré som považoval za správne, aj keď na prvý pohľad vyzerali zložito a rovnako, vždy som kritizoval veci, ktoré na prvý pohľad vyzerali lákavo, ale vedel som, že správne nie sú. Viem vám sľúbiť, že takto sa budem rozhodovať vždy. Pretože podľa mňa v komunálnej politike nezáleží na tom, či je niekto ľavý, pravý, alebo je kamarát s červeným, alebo zeleným. Záleží na tom, či sú rozhodnutia kvalifikované a prinesú lepší život ľuďom, ktorí v kraji žijú. V tomto ma utvrdili aj návštevy všetkých obcí, kde som sa rozprával so starostami aj občanmi. A že je tento prístup správny dokazuje aj to, že v mojej domovskej obci ma v pozícii poslanca potvrdil takmer dvojnásobok voličov, ako keď som kandidoval prvýkrát.

Držme si palce, aby z týchto volieb nebola reality show bláznov a priestor pre odkladanie ľudí z veľkej politiky, ktorí o komunále nevedia nič. Aby sa to podarilo, budem potrebovať podporu všetkých z vás, ktorým na tom záleží.

Viac o mojich aktivitách sa dozviete na facebook.com/uhler 2017.

Teraz najčítanejšie

Jozef Uhler

Žijem so svojou rodinou v okrajovej časti Bratislavy, v Jarovciach, ktoré ma fascinujú tým, že sú dedina aj mesto zároveň. Ľudia sa tu navzájom poznajú, na ulici vás bez problémov pozdraví človek, ktorého nepoznáte a hovorí sa tu štyrmi jazykmi. Nuž ako kedysi v Prešporku. Vyštudoval som informatiku na Matfyze, ktorý je na Slovensku jednou z najprestížnejších škôl a pre svoj život som si ako IT-čkár mohol vybrať ktorékoľvek iné mesto sveta. Mne sa však páčilo doma. Cítil som, že v Bratislave chcem žiť, pretože tento región spĺňa moje predstavy na pokojný a šťastný život. Chcem, aby každý, kto sa do bratislavského kraja prisťahoval, našiel v ňom svoj domov. Tiež chcem, aby ľudia, čo tu žijú od detstva, nehľadali svoju budúcnosť za hranicami. Toto je môj cieľ a dôvod prečo chcem byť županom a v júni 2016 som ohlásil svoj záujem kandidovať na post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja.