Denník N

Úspešný a zarábajúci e-shop

Možno poznáte aj vy inzeráty a ppc odkazy typu „Založte si megaúspešný e-shop“ alebo „Zmeň svoj život a zarábaj online – Vytvorenie e-shopu ľahko“. Pri pohľade na množstvo takýchto reklamných odkazov si poviete – nie je nič ľahšie. Idem na to a do pol roka budem zarábať toľko peňazí, že nebudem vedieť, čo s nimi.
Ok. A teraz poďme hovoriť vážne.

Áno, dnes už si vytvoríte aj internetový obchod pomerne ľahko. Na trhu sú dostupné mnohé riešenia, ktoré sú navyše aj zadarmo (niektoré) a viaceré sľubujú e-shop vďaka pár klikom myšou.
Ale nie je e-shop ako e-shop.

Na webe nájdete more článkov, rád, tipov a odporúčaní, ako si vytvoriť super e-shop…a po pravde, je to vynikajúca možnosť ako sa inšpirovať a vychytať muchy. Ak však chcete komplexnú informáciu o všetkom, čo súvisí s tvorbou e-shopu a jeho manažovaním, odporúčam nové vydanie knihy Jak vytvořit úspěšný a výdělečný internetový obchod.

Dlho som nemal v ruke niečo také detailné a pragmatické.
Všetko od založenia e-shopu (papierovačky, výber tovaru, tvorba cien, financie na tvorbu a nákup…) cez navrhnutie samotného e-shopu, technické riešenia, copywriting až po propagáciu e-shopu, čiže kde vziať návštevnosť, reklama na internete, SEO, SEM, ppc reklama, content marketing atď.
Jedna celá kapitola sa venuje manažovaniu e-shopu, t.z. logistike, spotrebnému materiálu, objednávkovému procesu, spôsobom platby a podpore predaja ako je vernostný program, vzorky, zľavy, kupóny, akčné balíčky, crosseling, up selling…

 Jak vytvořit úspěšný a výdělečný internetový obchod.Vyše 400 strán podrobných informácií, ktoré sú však užitočné, bez zbytočnej omáčky a k tomu obrázky, screenshoty, grafika. Takto si predstavujem príručku, ktorá mi má pomôcť pri podnikaní – v tomto prípade s prevádzkou e-shopu. Výborne spracované, množstvo užitočných rád a kvitujem, že autori myslia aj na oblasti, bez ktorých sa v tomto smere nezaobídete: znalosti z ekonomiky a účtovníctva, správanie ľudí na internete, logistika.
Často si totiž v článkoch o „založení úspešného e-shopu“ nájdete najmä tipy ako ho založiť, ako stanoviť ceny, aké funkcionality by mal mať ap. To je v poriadku. No táto kniha ponúka naozaj komplexnú informáciu, takže z tej mojej trčí množstvo papierikov a minizáložiek, ku ktorým sa chcem vrátiť neskôr:)

Nie, autori nie sú žiadni čarodejníci, ktorí vám touto knihou nalejú do hlavy všetko potrebné, aby sa z vás stali boháči. Takí naivní zasa nebuďme. Ale ak uvažujete o založení e-shopu, alebo ste v začiatkoch a chcete ho radikálne vylepšiť, kniha Jak vytvořit úspěšný a výdělečný internetový obchod je nevyhnutným manuálom.

Nejde totiž o to postaviť e-shop – nech je akokoľvek dizajnovo vydarený, obsahovo originálny, svieži ap. Ide o to, aby to bol e-shop, na ktorom zákazník dokončí objednávku a bude sa naň vracať. Som presvedčený, že táto kniha v tom môže výrazne pomôcť – inšpiruje a poučí.

Poznámka: Autor blogu vytvoril a manažuje viaceré portály, ktoré plnia aj funkcie eshopu ako www.severskekrimi.sk, www.vasilkova.sk, www.dennikodvaznehobojka.sk ai.

 

Teraz najčítanejšie

Milan Buno

Som knihoholik. Priznávam:) Nevydržím deň bez toho, aby som neprečítal aspoň pár strán nejakej knihy. A občas si nájdem čas, aby som sa podelil o svoje dojmy a postrehy. Na tomto blogu niektoré z nich nájdete. Budem rád, keď sa pridáte do diskusie, dáte nejaký svoj tip na čítanie a odporučíte zaujímavú knižku. Ďakujem.