Denník N

Už nikdy viac!

V roku 2017 v kraji, kde povstanie začalo, riešime ako sa postaviť ďalšiemu fašistovi – Mariánovi Kotlebovi a jeho strane. Fašisti svetu nikdy nič dobré nedali a náš kraj v tom nie je výnimkou.

Myšlienka, ktorá napadne každému pamätníkovi druhej svetovej vojny. Neľudské zločiny nacistickej armády a jej gardistických prisluhovačov a nechuť žiť pod nacistickou okupáciou boli dôvodmi prečo sa začalo Slovenské národne povstanie. Ním sme dokázali, že fašistický režim tu nechceme.

V roku 2017 v kraji, kde povstanie začalo, riešime ako sa postaviť ďalšiemu fašistovi – Mariánovi Kotlebovi a jeho strane. Fašisti svetu nikdy nič dobré nedali a náš kraj v tom nie je výnimkou.  Úrad Banskobystrického samosprávneho kraja sa stal symbolom izolácie, rodinkárstva a korupcie. Marián Kotleba nás odrezal od eurofondov a to len preto, lebo sa mu zdá Európska únia príliš demokratická, slobodná a úspešná. Presný opak toho, ako vyzerá Banskobystrický úrad počas Kotlebovho vládnutia.

Ukazuje sa, že jeho zvolenie za predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja v roku 2013, ktoré izolovalo náš kraj od diplomatickej obce, medzinárodných partnerstiev a štrukturálnych fondov, bolo len predzvesťou jeho referenda o vystúpení z EÚ, ktorým chce priviesť do rovnakej izolácie  celú krajinu. Zdá sa to byť chimérou, sú to však reálne kroky propagandy, ktorá sa systematicky vtláča do hláv občanov.  Zastaviť demagogický trend znamená zastaviť Mariana Kotlebu v kraji, kde bol stvorený. Tu v Banskej Bystrici. Počas jeho “vládnutia” sme svedkami  nedostatočných alebo žiadnych investícii do rozvoja kraja, ďalšieho vyľudňovanie  a ani to, čo sa deje v rómskych osadách, sa napriek jeho veľkohubým  prísľubom ani náznakom nezmenilo. Namiesto plnenia záväzných predsavzatí sme dostali len precíznu propagandu, zelené tričká a Kotlebova strana viac ako 5,2 milióna eur od štátu za voľby.

Všetky tieto dôvody ma pred pár mesiacmi viedli k rozhodnutiu kandidovať. Náš kraj, ktorý si paradoxne najviac vytrpel za nacistickej okupácie, si nemôže dovoliť mať za predsedu niekoho, kto oslavuje Tisov režim a pochoduje v gardistických uniformách. Naše mestá a obce sú posiate pomníkmi nacistickej okupácie a spomienkami na ich obete.  Svoju kampaň budem viesť tak, aby som dokázal, že Marián Kotleba je fašista a jeho spôsob riadenia kraja je fašistický. Nebudem sa tváriť, že táto kampaň je rovnaká ako po iné roky. Táto kampaň je o tom, či chceme nechať Banskobystrický kraj v izolácii a s figúrou predsedu, ktorý sa najlepšie cíti v gardistickej uniforme a vo vojenských “bagandžiach”, hoci aj v priestoroch chrámu. Táto kampaň nie je o rozvoji kraja. Táto kampaň je o rozvoji kraja v demokratickej spoločnosti.  Marián Kotleba nás nesmie oklamať svojim vonkajším správaním.

Je to pre mňa osobne aj profesionálne absolútna priorita a preto, bez akýchkoľvek  problémov, podporím pred voľbami nefašistického kandidáta, ak bude mať lepšie preferencie a vyhliadky na víťazstvo. Moja kandidatúra nie je osobným záujmom, je o snahe vytiahnuť môj rodný kraj z citeľnej izolácie a zo svojvôle rodinných príslušníkov Kotlebu a straníckych zamestnancov na Úrade Banskobystrického samosprávneho kraja. Náš kraj má neuveriteľný a originálny potenciál, len ho netreba využívať na svoje vlastné obohatenie, skryté za demagogické ciele.

Ja som ZA! A VY?

 

Teraz najčítanejšie

Stano Mičev

Vyštudoval som Pedagogickú fakultu v Banskej Bystrici aprobáciu slovenský jazyk - história. Pracoval som v Múzeu SNP, ako živnostník, na Ministerstve kultúry SR a teraz ako GR Múzea SNP. Ako historik sa venujem 2. svetovej vojne. Rozhodol som sa kandidovať na post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja.