Denník N

Už ste si adoptovali svojho vraha?

K-ĽS NS, aj s orlicou na zadnom okne. Voľne na ulici.
K-ĽS NS, aj s orlicou na zadnom okne. Voľne na ulici.

Metódou na presadzovanie svojho názoru u komunistov či nacistov je vražda oponenta. Jeto fyzická či duševná likvidácia.

Ostatný prieskum verejnej mienky ukázal, že je tu tak 10-15% mojich susedov, čo mojich, ale aj vašich, ktorí vás chcú zabiť. To je totiž práve ten jediný spôsob, ako si predstavujú presadenie ich názoru na svet.

Ministerka Žitňanská slovne upozorňuje, že skutočne moderné demokratické sily sú v každej zo strán. Že môže nastať čas, kedy bude potrebné, aby títo ľudia vytvorili demokratickú koalíciu ako ochranu Slovenskej republiky pred komunisticko-nacistickým extrémizmom.

Pôvodne, tak okolo roku – no proste dávno- boli komunisticko-nacistický extrémisti rozdelení po ostatných elektorátoch (tento status im nie je určený, takže si dovolím aj zložitejšie slovo), alebo boli v skupine nevoličov. Z takéhoto predpokladu mi vychádza, že niektoré strany, alebo aj všetky, si neplnia svoju zodpovednosť voči demokracii. Neriešia si svoj desiatok extrémistov.

Tieto menšinové prívesky demokratických strán sa postupne poodtŕhali a už len čakali. A veru sa dočkali. Objavil sa šikula priemerných, ktorý vie, ako vysoko má skákať váš pes.

Čo si budeme nahovárať, každý myšlienkový prúd ich má. Smer má Blahu a oligarchov, SNS-ka svojstojných zlatokopov, SaS maloštátnych libertariánov, Híd veľkouhorsko a tak podobne.

Takže pri pohľade na graf politických preferencii sa mi logicky natíska otázka (ach tie novinárske floskule): „Už ste si adoptovali svojho vraha?“

Áno, Lucia Žitňanská má pravdu keď hovorí:

Správajme sa k sebe s vedomím, že sa budeme potrebovať. My, ktorí nepovažujeme liberálnu demokraciu za prežitok, sa budeme musieť zomknúť za ústavu, aby sme obhájili našu príslušnosť k západnej civilizácii. Vo voľbách, vo virtuálnom aj verejnom priestore. Zdroj: V politike máme novú hlavnú deliacu čiaru – Denník N

Sám som tiež bol býval bol napísal, že sa naozaj po nejakých budúcich voľbách môže stať, že budeme musieť poskladať nie politickú vládnu koalíciu, ale demokratickú vládnu koalíciu. Teda vládu demokratických politických strán, pričom v opozícii ostane komunisticko-nacistický blok.

Môže sa stať, že to bude základná povinnosť voči našim deťom, voči nám samým.  Metódou na presadzovanie svojho názoru u komunistov či nacistov je vražda oponenta. Jeto fyzická či duševná likvidácia.

Ako sa teda spojiť?

Skvelým nástrojom je dvojkolová voľba. V prvom kole prebehnú vlastne také primárky demokratických síl. V ideálnom prípade sa do druhého kola dostanú dvaja demokratickí kandidáti.  Alebo nejaký komunisticko-nacistický a demokrat.

Je potom jednoduché a hlavne zrozumiteľné do vnútra vlastného elektorátu vyslať prosbu o podporu ideového oponenta. Všetci neúspešný demokratickí kandidáti sa postavia spoločne pred mikrofón a podporia svojho dovtedajšieho demokratického súpera.

Rovnaké druhé kolo očakávame aj v prípade ochrany ministrov vo vláde. Po tom, ako v jednom hlasovaní vyslovia politickú dôveru – lebo koalícia, vyzvú nominujúci stranu na predstavenie lepšieho kandidáta. Vyzvú nominujúcu stranu na predstavenie lepšieho pracovného programu rezortu.  Potom je poľahky možné predstaviť lepšie personálne obsadenie a zachovať si tvár a podstatu.

Tí demokrati v stranách Smer, SNS a Híd sa proste musia ukázať, demaskovať. Nie kvôli sebe. Ale kvôli nám, čo sympatizujeme s opozičnými stranami SaS a OĽaNO.  Potrebujeme od vás pomoc, aby sme dokázali medzi sebou obhajovať spojenie sa s vami v mene vyššieho dobra – v mene ochrany elementárneho princípu – v mene demokracie.

Ten, kto má moc, ten kto je silnejší musí vždy urobiť prvý ústretový krok. Aby rozbil bariéru obáv slabšieho, menšieho.

Takže ako, pani ministerka Žitňanská?

  • MOST bude hlasovať proti jednokolovej voľbe do VUC?
  • Naprieč stranami Smer, SNS, a Most nájde konečne 36 poslancov na odvolanie ministra Kaliňáka?

Lebo to by boli práve tie skutočné ukážky, že demokratické politické strany vo vládnej koalícii si uvedomujú riziká komunisticko-nacistického extrémizmu a dokážu sa v záujme naozaj nevyhnutnej potreby ochrany demokracie, ľudských práv a životov občanov spojiť aj napriek svojim rozdielnym pohľadom na ekonomické či iné oblasti.

Tak ako? Budú to len ďalšie: „Slová, slová slová! Aký obsah, môj princ? Kto čo obsiahol?“, ako z Hamleta?

Alebo sa dočkáme aj nejakého jasného činu tých pár demokratov, čo ešte ostali v poslaneckých kluboch firmy Spojené tunely-mosty-diaľnice-servre-esbéesky režimu Róberta Fica?

Otázky, otázky, samé otázky.

Autor je členom zdravotníckeho tímu SaS. 

Viac jeho politických textov na jeho politickom webe www.politik.pilnik.sk. Ak chcete sledovať aj ďalšie jeho politické vyjadrenia, staňte sa fanúšikom jeho facebookovej stránky.



Teraz najčítanejšie

Martin Pilnik

Lekárnik - optimista.
Liberál, pravičiar, člen SaS, člen zdravotníckeho tímu SaS. www.politik.pilnik.sk
Kandiduje do NRSR ako číslo 64 na kandidátke SaS. [Autorom fotografii, ak nie je uvedené inak, je ©Martin Pilnik]