Denník N

V marci nebudeme mať ani 15€ v peňaženke ani lepšiu liečbu slepoty

Tím SaS pre zdravotnictvo
Tím SaS pre zdravotnictvo

Ešte na Vianoce 2016 sa cestovanie vlakom zadarmo zdalo ako dobrý nápad. Potom prišli faktúry za energie a VšZP predstavila svoj ozdravný plán šetrenia na liečbe občanov.

Môžete sa zviesť vlakom zadarmo. Bolo to skvelé, že moja mama si mohla pred Vianocami odskočiť na vystúpenie Diabolských huslí z okresného mesta na strednom Slovensku do Košíc. Hovorila, že to bola pastva pre oči a nádhera pre sluch.

Ešte na Vianoce 2016 sa  cestovanie vlakom zadarmo zdalo ako dobrý nápad.

Medzi tým, ministerstvo zdravotníctva vo svojom rozpočte na rok 2017 píše:

Zníženie nadspotreby liekov – zavedenie predpisových limitov pre ambulantných poskytovateľov: 20 mil. eur (Zdroj: Štátny rozpočet SR)

Áno, to znamená, že o 20 miliónov za celú republiku sa zníži ochota vášho ambulantného lekára predpísať vám modernejší no drahší liek. Modernejší – znamená selektívnejší, s menším množstvom vedľajších účinkov.

Liek s lepším vplyvom na kvalitu vášho života nedostanete, lebo minister zdravotníctva zavedie limity.

Ale budete sa môcť zviesť vlakom zadarmo. A Andrej Danko spolu s Bélom Bugárom vám za dane vašich detí kúpia krajšie vozne za asi 70 miliónov eur. Podľa odhadov stojí bezplatná preprava od 14 do 21 miliónov eur ročne. .

Nakoniec vždy dostanete, čo si zvolíte.

Každý na 100% zaplatíme 3-18€ za nič

Ešte pred Vianocami 2016 sa zdalo skvelé, že moja mama nemusela zaplatiť za lístok s miestenkou do Košíc 2×12€=24 eur.

Na konci februára 2017 budeme mať v peňaženke o 3-15€ menej a súčasne horšiu liečbu choroby vedúcej k slepote vo vysokom veku našich rodičov.

Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa preto plánuje, že po novom injekcie pacienti nedostanú od začiatku ochorenia ako doteraz, ale až v okamihu, keď stratia polovicu zrakovej ostrosti. Liečivé injekcie sa už nemajú pichať podľa potreby do oboch očí, ale len do jedného. Liečba nimi má trvať najviac dva roky. Teraz trvá aj osem.

Sporiť na liečbe očí prikazuje poisťovni jej vlastný ozdravný plán. Potrebuje ho, lebo koncom roka odhadovala stratu až 250 miliónov eur.

Zdroj: Štátna poisťovňa chce obmedziť liečbu pre ľudí, ktorí strácajú zrak – domov.sme.sk

Keď vaši rodičia budú mať problém so zrakom a VšZP namiesto 8 rokov terapie vám zo solidárneho zdravotného poistenia určí len 2 roky terapie a len na jedno oko a len až keď už nebudú vidieť z 50%.
Spomeňte si, koho vaše rozvetvené príbuzenstvo volilo.

Je to hlúpych  780€ za injekciu, hlúpych 300-500 miliónov euro sekery vo VšZP, hlúpych 20 miliónov eur za šetrenie pomocou sprísnených limitov.

Už si to viete predstaviť, tie milióny? Je to presne tých 3-15€, ktoré zaplatíme každá jedna naša domácnosť za rovnakú spotrebu elektrickej energie, vody a plynu za január a február 2017 ako sme zaplatili minulí rok.

Na Slovensku je cca 2,3 milióna odberných miest. To je cca niečo medzi 23-230 miliónov eur, ktoré na 100% všetci zo svojich peňaženiek zaplatíme. Ak by sme to naliali do VšZP a zaplátali tým jej stratu, bolo by aj na injekcie proti slepote (makulárnej degeneráci) a možno aj na…

Opýtajte sa ho na čo!

Režim Róberta Fica z vašich peňaženiek vybral niečo medzi 23-230 miliónov za január a február 2017…

Na zalátanie diery vo VšZP, ktorú spôsobila jeho politická strana, to nebude. Nebude to ani ako náhrada za sprísnené limity na liečbu.

Nie, žiadne dodatočné peniaze pre nás všetkých!

Na konci februára 2017 budeme mať v peňaženke o 3-15€ menej a súčasne horšiu liečbu choroby vedúcej k slepote vo vysokom veku našich rodičov.

Ešte raz: Po 10 rokoch vlády režimu Róberta Fica v zdravotníctve budeme mať všetci vo februári 2017 v peňaženke o 3-15€ menej a súčasne budú platiť sprísnené pravidlá pre liečbu slepoty našich rodičov.

Takto to končieva a aj takto sa dá zničiť fungujúce zdravotníctvo. Ďalšie štádium sa potom nazýva „Venezuela“.

Jasne a zrozumiteľne

VšZP platila v rokoch 2014-2016 masérovi Kostkovi a tete Anke. Zaplatili za predražené CT-čka.

Tie peniaze za tieto výkony dnes vo VšZP chýbajú.

VšZP nemá kvôli tomu z čoho zaplatiť liečbu ochorenia očí našim rodičom.

Pacienti sa budú trápiť so zhoršeným zrakom. Liečiť sa má len jedno oko.

Takto riadi Smer a režim Róberta Fica slovenské zdravotníctvo. Takto riadia politici strany Smer pre nás našu republiku.

Dostaneme len to, čo si zvolíme.

Vyšetrovať vládu nemá zmysel. Takto svet proste nefunguje. Svet, ten demokratický svet, funguje tak, že sa vláda proste škrtne a postaví sa nová. 

Autor je členom zdravotníckeho tímu SaS. 

Viac jeho politických textov na jeho politickom webe www.politik.pilnik.sk. Ak chcete sledovať aj ďalšie jeho politické vyjadrenia, staňte sa fanúšikom jeho facebookovej stránky.



Teraz najčítanejšie