Denník N

Večer splnených snov k oslave 40. výročia Kultúrneho leta

Jubilejný 40. ročník Kultúrneho leta, skvelého nápadu priniesť v letnej atmosfére kultúru ľuďom do ulíc, na námestia, hradby a do mestských zákutí Bratislavy si zaslúži výnimočnú gratuláciu.

Tou bol slávnostný koncert vo veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu v podaní Jozefa Hollého a jeho fenomenálnej piano show. Jozefovi priaznivci tušili, že sa majú na čo tešiť, ale aj pre nich bol prekvapením koncertný večer v sprievode Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu s rovnako výnimočným Rastislavom Štúrom.

Skalných i nových poslucháčov si získala klavírna show, pri ktorej zazneli klasické i filmové melódie v Jozefovej džezovej úprave, či jeho vlastná tvorba. Show bola dokonale doplnená svetelnými efektami. Nechýbalo ani veľké plátno, na ktoré kamera prenáša obraz rúk a klaviatúry, aby si diváci mohli dokonale vychutnať  hru klavírneho mága. Prekvapením bola ukážka z pripravovaného albumu, kombinácia úpravy rockovej skladby skupiny Toto a Beethovenovej klasiky. Už teraz sa priaznivci môžu tešiť na nový – v poradí už štvrtý Jozefov album.

Záznam z tohto výnimočného večera si bude možné vypočuť aj v rádiu Regina, zatiaľ ako ochutnávku prikladám video Jozefovej vlastnej skladby Cascade, ktorá zaznela aj na koncerte.  Zaslúžené záverečné standing ovations boli odmenené prídavkom v podobe mne najbližšej – He´s a Pirate, ktorý zaznel v sprievode skvelého Orchestra Slovenského rozhlasu.

Meno Jozefa Hollého si dobre zapamätajte, priatelia, budete o ňom ešte veľa počuť ;) 

Kultúrne leto ešte len začína. Oslava 40. výročia pokračuje vo veľkom štýle programom až do septembra. Dnešným večerom sa Kultúrne leto spolu s festivalom  Viva Musica! presúva do ulíc Bratislavy na Hlavné námestie koncertom Viva Konzerva! (prenos z koncertu prináša aj RTVS, koncert je zároveň oslavou 95. výročia Konzervatória v Bratislave).

Bohatá nádielka v uliciach Bratislavy je pripravená aj na mesiac júl – viac info na stránke Bratislavského kultúrneho a informačného strediska.

video k 10. výročiu BKIS

Teraz najčítanejšie