Denník N

Vedec, Textár, Diplomat, alebo Zlý človek? Česká voľba.

Tak naši bývalí parťáci spoza rieky Moravy si začnú v piatok voliť prezidenta republiky. Kandidátov je pomerne slušný počet, ale favoritom, ako to už v našich zemepisných šírkach býva je ten, ktorý by v niektorej z krajín západnej Európy nemohol kandidovať ani za domového dôverníka.

Jřího Drakoša hendikepuje to, že je príliš múdry a charakterný. Donedávna predseda Českej akadémie vied nemá za sebou žiadny známy škandál a navyše na rozdiel trebárs od terajšieho prezidenta môže ukázať, čo pre krajinu ako vedec urobil. Nuž povedzte sami, kto by takéhoto nudného kandidáta volil?

Michal Horáček. Textár producent a miliardár, zakladateľ stávkovej kancelárie Fortuna. Ajhľa! Kto už len v našich končinách môže voliť človeka, ktorý dokázal zbohatnuť vlastným rozumom a schopnosťami?(Nie vlastnou hlavou-pozn. autora) Veď ak by bol majetok nakradol, každý Čech by vedel, že sa ničím výnimočným od nich neodlišuje. Bol by proste taký ich, český. A kľudne aj slovenský. Ale takto???

Pavel Fischer – úspešný diplomat, ovládajúci niekoľko svetových jazykov. Najmä tie jazyky mu budú na príťaž. Veď bežný český človiečik, podobne ako ten náš, zvysoka dlabe na to, že sa vie dohovoriť trebárs s Francúzom, Angličanom, Nemcom, či Španielom. Bežný človiečik predsa potrebuje, aby sa dohovoril s ním. A výlučne po česky! A výlučne o témach, ktoré on pokladá za svetodejinné. Trebárs cena masla, alebo zemiakov. Lebo ak nebudú lacné maslo a zemiaky, nebude ani Česko. Teda minimálne podľa človiečika.

Miloš Zeman – Terajší prezident. Zosobňuje toľko negatívnych ľudsých vlastností, že minimálne značná časť našich susedov ho práve preto bezvýhradne miluje. Veď je taký, ako oni samotní. Podlý, zákerný, pomstychtivý, falošný a zapredanecký. Proste zlý človek.

A preto má najväčšiu šancu!

P.S. Už som to síce uviedol na mojom FB, ale pre istotu to zopakujem. Ak si Miloša moji českí priatelia aj zvolíte, je to len a len vaša vec. Ale na počesť víťazstva mu nedávajte hobla. Mohli by ste mu zlomiť pečeň. A mať prezidenta so zlomeným charakterom a navyše aj pečeňou, to by už bola svetová rarita!

Takže šťastnú ruku a ešte šťastnejšiu voľbu, priatelia!

 

Teraz najčítanejšie