Denník N

Veľká noc a ručička na váhe

Veľká noc je podľa mňa o prežívaní, nie o jedle. Aj keď dobré jedlo patrí k ďalším sviatkom veľkej noci. Napríklad na Veľkonočný pondelok. A aj moja ručička na váhe išla trošku nahor ako každé sviatky.

Niekto trávil sviatky na nejakom pobyte, niekto v zahraničí. My sme trávili sviatky u mojich rodičov. Bolo to v pohode. V pondelok boli rezne so šalátom, misy a fajne koláče. A mamina nás ešte aj domov nabalila. Od mamičky naozaj chutí najlepšie. A že nám chutilo, potvrdila aj ručička na mojej váhe. Naozaj kilá idú naozaj ťažšie dolu ako hore. Ale kto by odolal fajnému šalátu z rezňami. Naozaj ide o sebazaprenie, ale na takéto sviatky. Veď si doprajem. Sú len raz do roka, aj tak pôst bol v piatok, tak hádam to až také zlé nebude. Mylne som sa domnievala. Ale naozaj v tomto prípade, že sa nič nemá preháňať platí naozaj dvakrát. Tak, čo som pribrala, sa budem ďalšie dni snažiť zhodiť. A takto je to aj iné sviatky. Nieže by som sa hamovala a nejedla piate cez deviate, lebo je sviatok. Alebo sú sviatky. A brala to trošku s rozumom. Ale berte to s rozumom, keď to máte pred sebou. A však ochutnám z toho, z toho a je to. Ručička sa dvíha. Veď ako sa hovorí : Babka k babce budú kapce. V tomto prípade vyššia váha. Ale keď to máte pred sebou, len ťažko odoláte. Či?

Teraz najčítanejšie

Linda Rampašeková

Moje meno je Linda. Mám 32 rokov. Žijem na západnom Slovensku.Mám rada šport ako futbal, tennis alebo plávanie. Futbal sledujem často aj v televízii. Mám rada dobré knihy. A aktuálné témy zo života.