Denník N

Víkend, ktorý potvrdil, že máme s Čechmi veľa spoločného

Minimálne nešťastných, nie úplne kompetentných voličov, ktorí volia protestné strany. Sú to strany, ktoré protestujú proti všetkému a každému, poväčšine i proti niečomu čo vôbec neexistuje, alebo len veľmi okrajovo.

Ak sme si podaktorí v roku 2016 po parlamentných voľbách vraveli, že výsledky sú strašný „prúser“ a nič horšie sa Slovensku nemôže udiať, tak sme boli až prehnane optimistickí. Vznikla vláda zlepenca, ktorej vládne birmovaný komunista, sekunduje mu privatizátor, ktorého záujmom nie sú občania, ale peniaze a moc a Béla – charakter, ktorý vlastne, ako sa ukázalo, ani charakterom nie je a pravdepodobne ani nevie, čo to slovo znamená. No a ešte tam bola strana Sieť, ktorá na začiatku vystupovala ako záchranca pravice a jej predseda ako jej vodca a mesiáš, a ktorá vládu so SMEROM považovala najskôr za veľké fuj, potom menšie a potom za jedinú možnosť ako zachrániť Slovensko pred zlodejmi, fašistami a imigrantmi a kadečím iným. Táto strana teda nielenže skončila posledná, ktorá sa dostala cez 5 %, ale pomohla vzniknúť zlepencu a skončila úplne.

Do parlamentu sa dostali aj Kotlebovi fašisti. A ak sme si ešte hovorili, že to len na Slovensku môže existovať taký veľký počet nesvojprávnych voličov, ktorí dokážu voliť SMER,  ďalších oveľa nesvojprávnejších a omnoho nebezpečnejších, ktorí sú schopní voliť ĽSNS, tak po tomto víkende sa môžeme upokojiť. Niežeby voľby v Česku z hľadiska výsledkov boli nejaké terno, pre Slovákov to však znamená, že ten pomyselný štafetový kolík geneticky sprostého národa (pamätný výrok opilca a zlodeja Jána Slotu) si privlastnil práve náš západný sused (západný sused dúfam prepáči, lepšiu analógiu sa mi nepodarilo nájsť).

Čo sa stalo v Česku?
No čo by sa malo stať? Iba prebehli parlamentné voľby, ktoré vyhralo hnutie ANO a polo Slovák, polo Čech, trochu podvodník, trochu zlodej a trochu eštebák. V každom prípade, Česko môže mať premiéra, ktorý je obvinený z dotačného podvodu. Obvinený premiér je pomerne veľká rarita, ale nemuselo by to tak byť, ak by slovenský premiér nebol krytý Kaliňákom a jeho suitou. V tom prípade by malo obvineného premiéra aj Slovensko, čím by sa jednoznačne preukázalo, že s Čechmi máme oveľa viac spoločného, ako si mnohí myslia.

Okrem hnutia ANO si Česi zvolili ešte SPD Tomio Okamuru a Pirátov. Tomio je polo Japonec a polo Čech, ktorý niekoľko rokov strávil v detskom domove, podnikal v cestovnou ruchu, sprevádzal turistov po Prahe a neskôr založil politickú stranu, z ktorej odišiel, pretože ho obvinili z krádeže straníckych peňazí. Následne si založil aktuálnu stranu s ktorou zabodoval preto, lebo sa ostro vyhraňoval proti cudzincom, utečencom, migrantom, islamu, a v podstate celej Európe.  To, že Česi nemajú problém ani s cudzincami, ani utečencami, ani s nikým a ničím iným, keďže tam rastie životná úroveň a majú najnižšiu nezamestnanosť v EÚ, zdá sa mnohým ani za mak neprekáža. Jednoduchým voličom stačí hrubá nasranosť na celý svet a potom sa tu objavujú také bizarné a nebezpečné postavičky ako v Česku Okamura a na Slovensku Kotleba. A zasa sme pri tých našich spoločných génoch.

A čo na to Piráti
Tí sa profilujú ako mladá strana, nespojená s nijakým škandálom a korupciou. Nie sú protisystémoví, naopak, globalizáciu podporujú, sú za medzinárodný obchod, jediné, o čo im ide, je, aby boli technológie využívané s rozumom, aby pomáhali ľuďom, aby ich neobmedzovali. Chcú slobodu a spravodlivosť pre všetkých a ešte tam majú niečo o marihuane. Nuž, celá slovenská SaS. Pravda, iba do času, keď Sulíkova partia povalila Radičovej vládu a jej volebnému lídrovi kompletne preplo a začal blúzniť o tom, ako nás EÚ ničí, ako nám chce každý zle a ako nepatríme tam, kam patríme, a ako by sme mali patriť niekam úplne inam. Kam to presne nevie, ale určite inam. Pirátom poprajeme trošku viac zdravého rozumu a zodpovednosti.

Niekoľkými vetami:
Súbežne s českými voľbami sa voľby konali i v Japonsku. Neuveriteľné na tom však je, že i tam skončil na druhom mieste Japonec.

Monika Beňová, ktorá sa v poslednom čase vyhraňovala voči Ficovi, si asi zrazu spomenula, do ktorého košiara patrí a napísala článok o tom, že za rozmachom extrémizmu rozhodne nestojí SMER a jeho banda rozkrádačov, lebo veď v Rakúsku sú na vzostupe tiež. Aký je presne súvis medzi slovenskými a rakúskymi extrémistami a firmou SMER SD nevysvetlila.

Táto odborníčka na vývoj populácie tresky sa zatiaľ nevyjadrila ani k budúcoročnému pripravenému zákazu lovu sardiniek. Možno túto informáciu ešte nemá, v každom prípade sme všetci zvedaví na riešenie. Sardinky v kečupe a s cibuľkou patria totiž medzi najobľúbenejšie jedlá v našich domácnostiach.

Minister zdravotníctva Drucker povedal, že naše zdravotníctvo nie je na tom až tak zle, aby musel dávať pacient lekárom úplatky. To, že on nepotrebuje chodiť bežným štátnym lekárom a do normálnej nemocnice a že má zabezpečenú inú starostlivosť, už neupresnil.

Krátko zo športu
Odvolaný tréner hokejového Slovana povedal: Vedenie Slovana hokeju rozumie.
Tak to je dobre. Už sme začínali mať všetci vospolok obavy, že má Slovan nekompetentné vedenie a grambľavých hokejistov.

Teraz najčítanejšie