Denník N

Viva la revolución

Už dlhšiu dobu sa mi nástenka na Facebook-u plní odkazmi na rôzne „protivládne“ médiá. Nechodím na tieto stránky a ani ich nečítam. Sprostredkovane sa mi dostávaju informácie zo statusov prípadne obrázkov. Spoločným menovateľom týchto odkazov je zmena resp. nabádanie k zmene systému, vlády, politikov atď.

Prezradím Vám jedno tajomstvo, takto to nefunguje. Nie je v silách jednotlivca dokonca ani skupiny uskutočniť zmenu na iných. No každý jeden človek má možnosť zmeniť sám seba. Ak dokážete zmeniť vlastné myslenie, odpútate sa od minulosti a prestanete neustále plánovať budúcnosť zistíte, že žiadny politik nemá na Váš vesmír dosah. Prestanete patriť do stáda, ktoré pomyselnou pokorou a oddanosťou ide po prúde no rovnako nebudete patriť ani k stádu čo tiahne proti prúdu zotročené donquichottovským bojom voči všetkému, vždy a všade. Medzi týmito skupinami nie je veľký rozdiel,  keďže obidve žijú vo virtuálnej realite pozostávajúcej z predpojatostí smerom k  budúcnosti a chorých cyklov z minulosti.

Dlho som používal vetu: „Neriešme čo bolo, keďže to nevieme zmeniť, riešme čo bude, lebo to ovplyvniť vieme.“ Dnes už viem, že to nie je presné a to som bol na ňu tak veľmi hrdý. Správne by tá veta mala znieť asi takto: „Nestrácajte čas riešením toho čo bolo prípadne čo bude, buďte bdelí v prítomnosti.“ Riešiť minulosť či budúcnosť je strata času. Jediným kľúčom k akémukoľvek riešeniu je bdelosť v prítomnosti. Skutočne bdelému človeku nedokáže ublížiť žiadny systém ani vláda, ten zvláštny matrix okolo nás stráca nad nami kontrolu. Tí čo majú v rukách svetskú moc sú narozdiel od nás dostatočne bdelí, žial vrámci nepriateľského vesmíru. Vyhovuje im ak sa usilujete o zmenu budúcnosti prípadne sa kúpete v „bobinkách“ z minulosti, lebo strácate bdelosť a preklápate sa do hypnózy, v ktorej Vás dokážu smerovať podľa svojich potrieb.

Všetky tie výroky typu chceme, urobíme alebo musíme strácajú význam pokiaľ zostávajú vyslovené a nevykonané. Akcia sa skrýva iba za skutkom vykonaným v prítomnosti.  Neverím, že tieto virtuálne aktivity čokoľvek zmenia, jediným vyvoleným na uskutočnenie zmeny ste Vy, ale až keď začnete u seba. Otvorené a bdelé vedomie, ktoré vie a vidí je to z čoho budú mať vrásky politici a nie z mlátenia prázdnej slamy na internete. Využívajte svoje vedomie, ktoré funguje na báze prítomnosti a nie myslenie, ktoré si myslý v chorej cyklike virtuality.

Teraz najčítanejšie

Viktor Tasnadi

Som hrdý otec dvoch synov, jednej dcéry, milujúci manžel, dj a fotograf. Pracujem ako marketingový koordinátor so špecializáciou na gastromarketing.