Denník N

Vodcovia vládnej koalície na vlne komunisticko-nacistickej propagandy

Všetky ich slová, slová vodcov strany Smer a SNS sú určené len do televízie, len do rozhlasu, len do novín. Aby zaplnili miesto, aby vytvorili povedomie, aby potešili diváka. Aby boli neustále v zhode s jeho najtajnejšími prianiami.

Tu nejde o potrebu ukázať občanom svoje riešenia, svoje argumenty, svoje návrhy. Pre ľudí v stranách Smer a SNS je služba občanom, ako ich demokratických zástupcov, len zbytočný a trpený luxus.

Tu ide o čistú goebelsovskú (v niekoho prípade scarabeusovskú) propagandu. Rozprávať, rozprávať rovnaké slová, rovnaké vety. Rozprávať krásne znejúce úvahy, ktoré nikdy neboli ani nebudú určené na realizáciu.

Všetky ich slová, slová vodcov strany Smer a SNS sú určené len do televízie, len do rozhlasu, len do novín. Aby zaplnili miesto, aby vytvorili povedomie, aby potešili diváka. Aby boli neustále v zhode s jeho najtajnejšími prianiami.

Bolo to v televízii, je to pravda.

Opakovanie je matkou propagandy.

Propaganda, ako nástroj udržania sa vodcu pri moci. Ako nástroj pre vyriešenie ich potreby „byť zvolený“. Nie, im vôbec nejde o nejaké riadenia štátu, služby občanom. To by vodcovia strán Smer a SNS nezvolili pri otvorení úst propagandu, ale argumenty, návrhy, riešenia.

Áno, propagandou sa tiež dajú vyhrať voľby. Aby sa po voľbách stala služba občanom len akousi trpenou pridruženou výrobou pre vyvolených „našich“ podnikateľov firmy Štát, s.r.o. spojených v strane Smer-SNS.

Vodcovia Smeru a SNS zavelili, stádo ich poslancov a ich poskokov poslúcha.

Natália Blahová poslanec NRSR za SaS: „Bola som vyjednávať podporu u všetkých poslaneckých klubov okrem kotlebovho. Všetci súhlasili. Zmenu sme diskutovali aj s ministerkou Žitňanskou. Už som sa omylom začala tešiť, že aspoň niečo rozumné a nezaťažené politikou prejde.
Päť minút pred hlasovaním mi Bugár povedal, že bohužiaľ, bol za nimi minister Richter a povedal, že si nepraje, aby koaliční poslanci za tento návrh hlasovali. „

 

Do sály prišli na chvíľu niektorí poslanci Smeru a SNS. Dôvodom je, že na balkón prišli dve desiatky ľudí – predstaviteľov slovenskej menšiny žijúcej v Chorvátsku. Privítal ich predseda Andrej Danko a vládni poslanci im zakývali. Keď návšteva z balkóna odišla, koaliční poslanci začali odchádzať. Zdroj: Do sály prišli na chvíľu niektorí poslanci Smeru a SNS. Dôvodom je,… – Denník N

 

Premiérov poradca Erik Tomáš radil riaditeľovi Čistého dňa. Petra Tománka pred tlačovou konferenciou prijal na Úrade vlády. Zdroj: Premiérov poradca Erik Tomáš radil riaditeľovi Čistého dňa. Petra Tománka… – Denník N

 

Viac mojich politických textov na mojom politickom webe www.politik.pilnik.sk. Ak chcete sledovať aj ďalšie moje politické vyjadrenia, staňte sa fanúšikom mojej facebookovej stránky.



Teraz najčítanejšie

Martin Pilnik

Lekárnik - optimista.
Liberál, pravičiar, člen SaS, člen zdravotníckeho tímu SaS. www.politik.pilnik.sk
Kandiduje do NRSR ako číslo 64 na kandidátke SaS. [Autorom fotografii, ak nie je uvedené inak, je ©Martin Pilnik]