Denník N

Vražda na zastupiteľstve v Košiciach

Zomrela mladá. Dožila sa len 27 rokov. Brutálne zavraždená priamo na mestskom zastupiteľstve v Košiciach, no utrpenie prežívala už posledných 6 rokov. Podozriví z úkladnej vraždy sú poslanci mestského zastupiteľstva a vedenie mesta Košice, na čele s primátorom Richardom Rašim.

Úkladná vražda v priamom prenose

Zastupiteľstvo bolo plné vášní a emócií. Trauma nezvládnutého zavádzania „systému“ parkovania v Košiciach vrcholila. Na stole je petícia 17 396 občanov, ktorí odmietajú, že parkovanie sa stalo obyčajným biznisom a nie transparentnou a čestnou snahou riešiť problematiku parkovania v meste.

Nikto však nemohol čakať, že to zájde až tak ďaleko. Nakoniec sa však stalo to, čo si nikto do poslednej chvíle nechcel pripustiť. 15 poslancov SMER-SD a im verných 23 „nezávislých poslancov so športom do Košíc“ sa zdržalo, aby zablokovali iné návrhy, petíciu so 17 396 podpismi „zobrali na vedomie“ a ako použitý toaletný papier hodili do záchoda. Všetko spláchli, neostal ani smrad po občianskom názore a vôli ľudu.

EEI

Obvinených z úkladnej vraždy je 38 poslancov a vedenie mesta Košice na čele s primátorom Richardom Rašim. Demokracia (*1989 +2016) naposledy vydýchla o 10:14 miestneho času. Ostalo po nej 17 396 sirôt, ktoré do poslednej chvíle verili, že hlas obyčajného človeka dokáže niečo zmeniť.  Ďalšia trúchliaca rodina sledovala v pohodlí domova a nedokáže ešte stále uveriť, že tu už medzi nami nie je. Ťažko vynosené dieťa zrodené v Novembri 1989 je mŕtve.

Reč obžaloby

Rok 2017 bude rokom otvorenejšej reči zo strany predstaviteľov Smeru-SD, bude to koniec politickej korektnosti, lebo tá nás zabíja,“ povedal predseda vlády Robert Fico (SMER-SD). V Košiciach stihli zabíjať ešte v roku 2016, tak poďme si spoločne otvorene a priamo povedať, čo zabilo demokraciu v Košiciach:

  • Zavraždila ju arogancia moci. Nevraživé prostredie voči odlišnému názoru a každému aktívnemu občanovi, ktorý obetoval svoj čas, aby demokraciu a občiansku spoločnosť v meste Košice bránil a rozvíjal. Hneď po tomto skutku nastalo vytriezvenie. Primitívi a kravy nemali žiadnu šancu ubrániť ju. Vyhraj voľby a môžeš všetko. Aj nadávať občanom, aj kopať ženy ležiace na ulici, aj obhajovať svoj biznis na mestskom majetku, aj zabiť občiansku spoločnost a participatívnu demokraciu v druhom najväčšom meste na Slovensku.
  • Zavraždila ju rakovina menom príživníci na mestskom majetku. Metastázy hlboko prerastené naprieč celým vedením magistrátu. Biznis na obecnom je najlepší biznis. Ľudia zaplatia, omrvinky sa podhodia. V Košiciach to nie je len o téme parkovanie, z riešenia ktorého sa stal biznis pre spriaznenú firmu. Je to o odpade a odpredaji akcií materskej firme parkovacej spoločnosti, pričom občania platia jedny z najvyšších poplatkov za odvoz odpadu v rámci krajských miest na SR. Je to o električkách Škoda Vario LF2+, ktoré nikto nechcel a majú ich len Košičania. Je to o pozemkoch, ktoré mesto predáva v lukratívnej obytnej zóne spriaznenej firme za 45 eur/m2, aj keď trhová hodnota sa pohybuje na úrovni 100 a viac eur. Je to o tom, že peniaze na podzemné kontajnery nie sú, ale milióny idú na behy na Hlavnej a do propagačných akcií. Je to o tom, že z uličky remesiel máme krčmovú ulicu, z ktorej remeselníci sú vyhadzovaní na ulicu.  Nedá sa robiť pre obyčajných ľudí, keď sa najprv musia najesť „naši kamaráti“ a zjedia toho naozaj veľa!
  • Zavraždila ju servilita hochštaplerov, ktorí v obhajobe svojich vlastných ekonomických záujmov neváhajú ticho sedieť a hlasovať podľa zdvihnutého palca viceprimátorky Lenártovej. Akoby aj mohli hlasovať inak, keď potom nedostanú podporu na svoje propagačné akcie, na svoje podujatia, rodinný príslušníci by nezarobili, starostovia nedostanú účelový transfer od mesta atď. Koľko stojí charakter verejného činiteľa v Košiciach? Niekedy len parkovaciu kartu.

Pomôcť jej nedokázali ani lekári vo vedení mesta MUDr. Richard Raši PhD., MPH a MUDr. Renáta Lenártová PhD. Rany boli smrteľné, lekári slabučkí. 17 396 občanov vykrvácalo zo svojich očakávaní spravodlivosti a práva v našom meste.

Reč obhajcu obvinených

Polícia síce zahájila vyšetrovanie, ale idú ďalšie voľby a tak je riadne vyšetrovanie prípadu ohrozené. Prídu behy Hlavnou ulicou plné farebného prášku. Prídu karafiáty na MDŽ a plný Spoločenský pavilón seniorov. Nachystaní už sú internetoví trollovia magistrátu s „fake“ profilmi a Košické správy s vrcholom „pseudo-novinárskeho hnoja“. Odklepli sa masívne investície, ako inak eurofondy. Čo na tom, že hodnota za peniaze chýba. Podstatné je, že sa bude stavať, betónovať a zarábať. Potemkinovské dediny. Chlieb a hry pre plebs.

Ohavný skutok sa nestal

Polícii a orgánom činným v tresnom konaní tak neostáva skonštatovať nič iné len: „skutok sa nestal!“ Ostáva nám veriť, že občania sa spravodlivého súdu dočkajú už v nasledujúcich voľbách. Všetko majú vo svojich rukách.

Demokracia v meste Košice naposledy vydýchla 12.12.2016 o 10:14.

Česť jej pamiatke!

 

Sleduj viac na:

Teraz najčítanejšie

Ladislav Lorinc

"CHÝBAJÚ MI RYTIERI, ROVNÍ CHLAPI... V POLITIKE, V UMENÍ AJ V ŽIVOTE"