Denník N

Všetko, len nie Bratislava

Lavičkoslava, Hazardoslava, Bezdomovcoslava, Nesrovnaslava, Presentslava, len určite nie Bratislava.

Hovorí sa, že horší ako triedny nepriateľ je iba iniciatívny blbec. Našťastie to v role Iva Nesrovnala nie je ťažké rozlíšiť. Najprv sa nám zdá, že jeho chladné uvažovanie profesionálneho právnika zvládne aj taký bordel aký zanechal Milan Ftáčnik. Zdanie však bolo omnoho inšie. Po prvých mesiacov to vyzeralo, že ani nevie ako to môže v Bratislave fungovať a preto to vyzeralo akoby sa chcel stať nepriateľom mesta. Pravda však je úplne inde. On sa snaží, ten Ivo aj niečo robí, ale bohužiaľ niekedy až moc. Iniciatív je hrba, ale ani z toho nedokáže vyťažiť veľa. Zrušenie trojnožiek nedotiahol do zdarného konca, šetrí všade kde sa dá a pritom ako keby neakceptoval následky. Nedá sa len tak vyrovnať dlh behom jedného roka. Preto aj počas exekúcie sa vytvára platobný kalendár. Momentálne tu máme všetko, ale nie vo funkčnom stave. Ukázalo sa, že ľudia sa nie až tak negatívne stavajú k hazardu, pretože alkohol a drogy je možné považovať za rovnaké zlo ak nie podľa úmrtí ešte väčšie.

Následne sa chcel zbaviť bezdomovcov tým, že na verejné lavičky umiestnil stredové operadlá. Problém s bezdomovcami to nevyrieši. Niektorí si asi stále myslia, že je jednoduchšie problém prekryť, ako ho riešiť do hĺbky. Anketa na stránke mesta sama uvádza, že nejde o šťastné riešenie a k tomu ešte pribudli aj nové lavičky na Hlavnej stanici. Väčší otras sa už nemohol stať. Takže ono si tu vážne môže každý robiť čo chce, ale iba v tom prípade, že chce mestu uškodiť. Ani poslanci, ktorí majú zastupovať ľudí nedokážu, alebo skôr nechcú primátora tlačiť do niečoho konštruktívnejšie. Niekedy sa naozaj vypláca nič nerobiť. PRE SENT, nezmizne asi nikdy ani potom čo sa čaká že vraj na pokutu za nedodržania pokynov. Ešte aj sám starosta Starého mesta Radoslav Števčík informoval verejnosť o rýchlom osadení trojnožky na Hlavnej stanici, hneď ako uschol nový asfalt. Následne tu máme herne s ktorými sa nevie či sa budú rušiť, alebo len regulovať. Pri tom všetky kroky čo mesto zatiaľ urobilo sú úplne zbytočne. Ani raz sa nekonala verejná diskusia k tejto téme, kde by sa mohli vyjadriť naozaj všetci.  Nevadí treba si len zvyknúť. Teraz to ani s tým mostom nevyšlo, ale čo už. Pevne verím, že sa Nesrovnal prinajhoršom rozhýbe rok pre voľbami. Poprípade by ho mohla kopnuť nejaká tá múza.

No nič, držíme palce!

Skúste (pán primátor) aspoň vymeniť poradcov, pretože tí tomu moc nedajú. Hlavne podaktorí na magistráte, keď si zvykli nerobiť už počas toho Dzurindu.

Teraz najčítanejšie