Denník N

Výber zaujímavých schránok na poklady geocachingu (fotografie)

Fotografia povie viac ako tisíce slov. Tak sa kochajte, čo jedny hráči sami, dobrovoľne, zadarmo, nezištne pripravili pre ostatných hráčov.

Schránka na poklad v hre Geocaching môže byť rôzna. V pravidlách sú len dve  podmienky: Schránka musí udržať obsah dlhodobo v rádoch mesiacov až rokov. Preto sú obľúbené lock&lock vodotesné škatuľky na potraviny. No a druhou podmienkou na schránku je, že musí obsahovať logbook – papier, do ktorého nálezca potvrdí, svoj nález dátumom a svojim nickom.

A ako vyzerá schránka zvonka, je už úplne len na majiteľovi – autorovi kešky.  Tak sa dnes pokochajte, ako taká schránka môže vyzerať. Len vás varujem, že takýchto zaujímavých sú rádovo jednotky percent. Ja mám šťastie, môj základ je už vyše 2000, takže aj jednotky percent dávajú mnohopočetnú zbierku pekných úkrytov.

Pre náhodných nálezcov: Každá zo schránok, aj tie supr-čupr aj tie obyčajné,  je označená, že ide o schránku pre hru geocaching. Tak nám hru prosím nekazte ničením schránok. Nič iné ako tú prosbu a poďakovanie pre vás za to nemáme.  Tá prvá, záchodová, už padla za obeť nespratníkom, ktorý sa pri jej ničení aj natočili na video a pochválili na internete.

Pre kolegov kešerov: Keď tak na to pozerám, všetky (okrem jednej) tie schránky v dnešnom výbere sú z ČR, takže ak sa chcete inšpirovať, rozhodne vám nehrozí, že za rohom bude taká istá. Zas o mesiac si dáme ďalší výber.


Teraz najčítanejšie

Martin Pilnik

Lekárnik - optimista.
Liberál, pravičiar, člen SaS, člen zdravotníckeho tímu SaS. www.politik.pilnik.sk
Kandiduje do NRSR ako číslo 64 na kandidátke SaS. [Autorom fotografii, ak nie je uvedené inak, je ©Martin Pilnik]