Denník N

Ak vyhráme, tak sme vyhrali. Ak prehráme, tak sme tiež vyhrali. Alebo : Logika podľa Kaliňáka.

Konštruktéri histórie zo Smeru nám už vymysleli kráľa Svätopluka, teraz sa s novým patentom v oblasti práva prihlásil minister vnútra Kaliňák. Podľa jeho právnej logiky, v prípade, že nám pri žalobe proti utečeneckým kvótam dá Súdny dvor v Luxemburgu za pravdu, vyhrali sme. V prípade, že nám za pravdu nedá, vyhrali sme tiež, pretože za pravdu nám dáva realita, lebo prerozdeľovanie utečencov nefunguje.

Nefunguje síce predovšetkým kvôli tomu, že je pár krajín ako Slovensko a Maďarsko, ktoré ich prerozdeľovanie odmieta,ale to je už nové vydanie slovensko-maďarskej utečeneckej Hlavy XXII.

Chápem, že voľby neklopú, ale už rovno trieskajú na dvere parlamentu, ale od politika, ktorý je ako jeden z mála jeho kolegov členom Mensy(združenie nadpriemerne inteligentných ľudí) by som očakával, že sa neposadí do publika na vlastnom mítingu. Chápem však aj to, že Smer už pripravuje svoj fan klub na to, že tento spor prehráme. Možno ešte využije slovenskú justičnú zvyklosť a začne namietať pre „zaujatosť“ členov senátu. Nie všetkých naraz, pochopiteľne. Pekne postupne a po jednom. Veď naťahovať a odďalovať súdny vedikt, je na Slovensku veľmi zaužívaná a osvedčená právnická disciplína. A tento rozsudok treba podržať minimálne do volieb.

Inak najzaujímavšia je na tomto právnickom kabarete jeho samotná právna podstata. Premiér Fico onehdá, ešte pred podaním žaloby oznámil, že napriek rozhodnutiu Európskej komisie o zavedení kvót na prijímanie utečencov, Slovensko toto nariadenie nebude rešpektovať, pretože s ním nesúhlasí a chystá sa podať žalobu na Európsky súdny dvor. Z čisto právnického  pohľadu : Nariadenie EK=zákon. A ten je platný až do chvíle, kým nezanikla jeho platnosť, nie je zrušený, novelizovaný, alebo vyhlásený Ústavným súdom za rozporný s Ústavou. Takže ak by sme išli ako občania podľa právnickej príručky  premiéra Fica, nemuseli by sme rešpektovať žiadny zákon, ktorý sa nám nepáči. Proste by sme oznámili, že podávame žalobu na Ústavný súd a kým ten, alebo neskôr Európsky súd pre ľudské práva definitívne nerozhodnú, zákon je pre nás zvitok papiera z Harmaneckých papierní.

„Slovensko nie je právny štát!“  : Vyhlásil pred niekoĺkými rokmi premiér Fico.

Neviem, či tomu tak vtedy bolo. Ale predseda vlády sa prejavil ako skutočne vynikajúci vizionár!

 

 

 

Teraz najčítanejšie