Denník N

Vyznanie, zvolili ma a prehral som stávku.

Niekoľko mesiacov pred voľbami do VÚC mi moja priateľka predpovedala, že s určitosťou budem zvolený, že ona je o tom presvedčená. Keď som jej viackrát vysvetľoval aké ťažké je niečo také dosiahnuť v našom regióne (okres Michalovce), tak ju to dokonca vyhecovalo k tomu, že bola ochotná sa so mnou staviť. Áno prehral som stávku a mojou úlohou je takto verejne jej vyznať svoje city a urobím to rád.

Myslím si, že v živote človeka vždy príde zopár momentov, ktoré Vás vedome, či nevedome donútia zmeniť svoj život, zrazu sa začnete na mnohé veci pozerať akosi inak a možno takéto životné zmeny zaznamenajú aj Vaši priatelia, či rodina, pretože je to na Vás vidieť. Ja som takýto moment zažil vtedy, keď mi do života vstúpila skutočná láska môjho života, Ľubka. Pamätám si na obdobie predtým než som ju spoznal. Hnal som sa v podstate ani neviem za čím, čas len akosi ubiehal a všetko, čo som v živote robil bolo poznačené absenciou určitého hlbšieho významu. Raz bola prioritou škola, inokedy priatelia, neskôr práca, ale všetko malo jeden spoločný aspekt a to určitú zvláštnu prázdnotu a nepokoj. Dnes, keď sa obzriem späť, tak mi zrazu dáva všetko zmysel, konečne som pochopil tú myšlienku keď nejaký úspešný človek odpovedá na otázku, čo je tajomstvom jeho úspechu a on odpovie, že rodina, manžel, či manželka. V minulosti mi to prišlo ako nejaké klišé, či fráza, ale dnes už viem o čom tí ľudia hovorili. V čase keď som sa za niečim hnal a postavil si nejaký takýto cieľ za svoju prioritu, tak som ani po čiastkovom, či úplnom dosiahnutí toho cieľa, čo bolo zriedkavé, že sa tak vôbec stalo, necítil naplnenie, či uspokojenie. Potom prišla ona (Ľubka). Zmenila mi život a možno si to ani teraz celkom neuvedomuje ako, ale to, čo k nej cítim mi zásadným spôsobom zmenilo životné hodnoty a priority. Zrazu vstúpil do môjho života akýsi pokoj a nad všetkými vecami, cieľmi a životnými víziami stojí len jedna jediná osoba, moja priateľka. S týmto pocitom som vstúpil aj do volebnej kampane, úplne vyrovnaný a vedomí si toho, že to najdôležitejšie v mojom živote už mám a všetko ostatné bez nej by bolo ničím. S pokorou a tým zvláštnym vnútorným pokojom prišiel aj úspech a ak sa ma dnes opýtate komu zaň najviac vďačím, tak odpoviem, že svojej láske, teda priateľke. Priniesla mi do života viac ako len lásku, pri nej som vyzrel, prišli s ňou mnohé odpovede na rôzne otázky, ukázala mi cestu a dala všetkému, čo robím význam. Pri nej som pochopil o čom je citát, že jedného dňa zistíme, že odpoveďou na všetky otázky je láska. Pochopil som, že žiť svoj život pre niekoho a nie len sám pre seba je viac, že to je presne to, čo ľudský život napĺňa významom.

Ľubka ďakujem nebesiam za to, že ťa mám.

Na záver mi nedá nespomenúť jej častú frázu: „nezabúdaj, že ja mám vždy pravdu.“ Mnohí muži teraz isto pokrútili hlavami s úsmevom na tvári, no ja už tejto čarovnej vete naozaj začínam veriť, resp. musím veriť :)

Teraz najčítanejšie