Denník N

Weiss musí v reprezentácii skončiť, Kiska išiel autom a fašisti píšu zákony. Aspoň vieme, ako by to vyzeralo

Navyše: na Harabina chystali úkladnú vraždu, Miňo Mazurek si vymýšľa a zo skladu zmizli zbrane. A to všetko nám pripadá ako nudný týždeň.

  • Polícia si založila Facebook a bratislavskí policajti dostali dve kolobežky.
  • Marie Le Pen dostala z Ruska ďalšie peniaze a Kremeľ poprel, že sa v kampani angažuje.
  • Pád lampy na stoličku Štefana Harabina vyšetrujú ako pokus o úkladnú vraždu. Okrem toho bol Štefan Harabin na pive.

Prezident Kiska prišiel do Brezna, a tak do Brezna prišli aj fašisti, aby sa s ním porozprávali, ale keď sa s nimi rozprával, nepovedali nič. A niekto povedal, že sa aj tak nič nezmenilo, lebo zakaždým, keď sa fašisti chceli rozprávať, bolo ich päť na jedného a mali rovnošaty.

Kiska tiež ustúpil ministrovi Kaliňákovi a súhlasil, že sa častejšie bude presúvať autom. Požadoval, aby aj minister vyvodil zodpovednosť voči sebe, a minister zodpovednosť voči sebe nevyvodil. A keď sa prezident prvýkrát autom presúval, vozidlo sa najprv pokazilo, potom ho opravili a potom sa pokazilo definitívne. Tak bolo.

Miňo Mazurek bol na stanici v Poprade odprevadiť svoju priateľku. Napísal, že sa tam cítil ako v Bangladéši, a ľuďom sa to páčilo, lebo chceli, aby to bola pravda. Problém je, že autor tohto článku sa na stanici v Poprade nachádzal v rovnakom čase a žiaden Bangladéš tam nevidel. A keď sa na to Mazureka spýtal, ten neodpovedal, namiesto toho ho zablokoval, lebo príbeh to bol pekný.

Fašistom odpovedať nebudem, povedala poslankyňa fašistov a odpovedala len poslancovi Krajniakovi, ktorému povedala, že je ovládaný Izraelom. A keď Mazurek vykrikoval po arabskej rodine, len asertívnym spôsobom vyjadroval svoj názor. A to všetko hovorili fašisti, ktorí sa inak sťažujú, že sa v parlamente trepe.

Takto fašisti chápu asertivitu.

Šokoval aj Nový Čas. Ten napísal, že poslankyňa čaká dieťa s utečencom, pričom chcel zaiste napísať, že žena čaká dieťa so svojím mužom, len sa to nepodarilo. A to bolo dobré, lebo ľudia mohli zase nenávidieť a mnohé to o nich povedalo.

Všetky okolité krajiny k sebe pozývali univerzitu, ktorá bude zrejme musieť odísť z Maďarska – okrem Slovenska. Minister školstva totiž povedal, že naše vysoké školy sú dosť dobré alebo niečo v tom zmysle.

Odvolávali aj ministra práce.

Poslankyňa Blahová citovala v parlamente vulgarizmy, ktorými personál Čistého dňa oslovoval klientov, a poslancov Smeru pobúrilo, že ich citovala, nie to, že ich personál používal. Čiže ju predseda Danko upozornil, aby nepoužívala škaredé slová, lebo prenos z parlamentu sledujú aj deti. A ministra práce neodvolali.

A to bolo trochu zvláštne, lebo tri hodiny predtým rečnil v parlamente premiér Fico, a aby sa priblížil ľuďom, používal slová ako šukať a to nikoho nepobúrilo ani ho nikto neupozornil. Premiér tiež povedal, čo ho serie, a keď to počuli ľudia, chceli aj oni povedať, čo serie ich, ale zistili, že ich nepočúva nikto.

No a Marian Kotleba mal narodeniny a v ten istý deň mu zrušili stránku, a v nedeľu potom v televízii diskutoval s Borisom Kollárom o slobode slova a nikto už nevedel, čo je toto za žáner.

shah
Uhádli by ste, že čaká dieťa so svojím manželom?

Prevalilo sa, že zo skladu v Trenčíne zmizla nebezpečná munícia, z čoho by všade inde bol obrovský škandál, len u nás treba počkať, kým to pôjde do stratena alebo to úplne vybuchne a do stratena to pôjde až potom.

Blížil sa pochod proti korupcii, na ktorý sa chystali tisíce ľudí, a začali sa objavovať alternatívne správy. Strašili. Tvrdili, že systém cíti ohrozenie, a preto chystá preventívnu revolúciu. Majdan. Malo sa strieľať, hrozí teroristický útok, zmizli predsa zbrane. A všetko to zorganizoval George Soros, pretože vo svete sa deje iba to, čo chce on, a ľudia nemajú slobodnú vôľu.

Fašisti tiež dokázali, že najlepšie robia, keď sú ticho: ohlásili zákon, ktorý odoberie prídavky všetkým, čo nedokončili strednú školu. Problém bol len v tom, že tento zákon vôbec neúčinkoval proti tým, proti ktorým bol namierený, ale tak to už chodí, keď fašisti píšu zákony.

screen-shot-2017-04-10-at-08-34-57

Vladimíra Weissa oslobodili, lebo skutok, z ktorého bol obvinený, sa nestal. Potom sa však objavilo video, ktoré dokazovalo, že skutok sa stal, a všetci vedeli, čo to znamená. Ale všetci hlavne vedeli, že Vladimír Weiss už hlbšie klesnúť nemôže. Že neexistuje také množstvo gólov, ktoré by z neho urobilo niečo iné ako hlúpeho chudáka. Richard Sulík sa ešte zdržal hlasovania pri bezvízovému styku s Ukrajinou a to bol už, našťastie, koniec.

Tak sa skončil týždeň, v ktorom sa fašisti niekoľkokrát strápnili, ale to neznamená, že im klesnú preferencie. Skončil sa týždeň, po ktorom bol Kaliňák ďalej ministrom, Richter ďalej ministrom aj Gajdoš ďalej ministrom. A Vladimír Weiss bol ďalej grázlom, ktorý v reprezentácii nemá čo hľadať, ale to neznamená, že sa v nej neobjaví.

Dobre bolo. Ľudia už totiž boli zvyknutí na také veci, že to všetko sa javilo ako nudných sedem dní.

Tu je Andrej Danko na tento týždeň, radi ma môžete mať tu.

danko

Teraz najčítanejšie