Denník N

Z Andreja Kisku sa stáva štátnik.

A to bez ohľadu na to, či so mnou súhlasíte, alebo nie.Prezident Andrej Kiska je JEDINÝ SLOVENSKÝ POLITIK , ktorý sa neschováva pred problémom imigrantov ako malé dieťa do kúta, kde zavrie oči a čaká, že na rozbité okno mu takto rodičia neprídu.Po Michalovi Kováčovi, ktorý sa dokázal vzoprieť zlu menom mečiarizmus(matka zavraždeného Róberta Remiáša by nám vedela o tom povedať strašne veĺa), je tu vďaka Bohu zase prezident, ktorý nazýva veci pravými menami.

Zlo je pre neho zlo, ľudská tragédia je ľudskou tragédiou, potreba pomoci iným ľuďom je potrebou pomoci iným ľuďom bez ohľadu na to, či ich krstil katolícky kňaz, pravoslávny pop, rabín, alebo imám.Nerobí tak na základe doporučení svojich poradcov, ako sa snaží natĺcť tento nezmysel do hlavy voličov premiér Fico.Robí tak ako človek.Robí tak preto, lebo na rozdiel od ostatných politikov, tiahnúcich sa ako smrad z preležaného mäsa takmer celým politickým spektrom, sú mu ukradnuté nejaké volebné preferencie!

Plávať proti prúdu je ťažké, náročné a vysilujúce.Povie vám to nielen ktorýkoľvek plavec, ale aj umelec, či politik.Ale je isté, že takéto trýznenie človeka neuveriteľne posilní! A predovšetkým mu dá istotu, že ho voda po prúde nedoplaví medzi výkaly na dolnom toku rieky.

Andrej Kiska si vybral plávanie proti dravej riave politických preferencií.

Keď mocnosti s Hitlerom uzavreli v roku 1938 Mníchovskú dohodu, povedal Winston Churchil vtedajšiemu premiérovi Chamberlainovi :

Británia a Francúzsko sa mali rozhodnúť medzi vojnou a hanbou.Vybrali si hanbu.Budú mať vojnu.

Ťažko môžeme predpokladať, že sa nám narodil slovenský Churchil.Zatiaľ nám musí stačiť, že máme nového Dubčeka.

Keď sme ako decká hltali indiánky, mayovky a winnetouvky, zaujali nás zvláštne mená indiánov.V preklade napríklad znamenali : „ten, ktorý zastrelil medveďa“.Alebo : „ten ktorý skolil sokola za letu“.

Pri Andrejovi Kiskovi by bolo také meno trošku dlhšie.Mohol by sa volať trebárs : Ten, ktorý zvysoka kašle na preferencie a ľudský život má pre neho rovnakú hodnotu bez ohľadu na to, či sa človek narodil v Eritrei, v arabskom svete, alebo v Heľpe.

Vďaka za svetlo na konci tunela, pán prezident!

Foto : ohlas.sk

Teraz najčítanejšie